Sa ei ole sisse loginud.
Küsimus selline,et kui ma teen endale varje.Mis aegadel oleks sel hea käia seal.Olen kuulnud ,et igal ajal ei sobi käia kuna võid loomad ära hirmudada.
Eemal
Proovi ikka enne täpsustada, kuhu ja kelle pildistamiseks sa varjet teha plaanid. Liigid on vägagi erineva käitumisega. Nii üldisele küsimusele pole võimalik mingit tarka vastust anda
Eemal
Tõepoolest võiks täpsustada liiki, ligikaudset kohta jne
Praegust võiksin näiteks mina vastata, et kui teed tuppa, siis võid seal iga kell käia ning arvatavasti peale koduloomade mingeid muid loomi eriti ei kohta.
Eemal
Varje on metsa tukka juures kus on lage heinamaa .Üritaks pildistada kitse.
Eemal
Mina arvan, et mina keskpäeval, siis peaksid nad olema kõige vähem aktiivsed. Hommikustel ja õhtustel tundidel liiguvad nad kõige enam.
Eemal
See oleneb ju ka tohutult kohast, kuna on ju kohti, kus neile meeldib tegutseda terve päev. Näiteks praegusel hetkel võib terve päeva ulatuses kohata neid põldudel kaapimas, kus aga leidub näiteks rapsi.
Eemal
Seda kindlasti, et on kohti, kus nad ööpäev läbi on aktiivsed, kui maanteed pidi sõita ja püüda vaadata hekkide taha, siis seal võib ka neid tihti tegutsemas näha - igal ajal. Teema algataja peaks minema oma välja valitud kohta uurima ja natuke rohkem aega seal ümbruses veetma, siis saab pildi endale selgeks.
Eemal
Mina küsiks jälle miks sul kitse pildistamiseks varje? Saab ju ka lihtsamalt. Muidugi kui sa lainurgaga ei taha tast pilti teha
Eemal
Madis Pilt kirjutas:
Mina küsiks jälle miks sul kitse pildistamiseks varje? Saab ju ka lihtsamalt. Muidugi kui sa lainurgaga ei taha tast pilti teha
Kah hea küsimus
Eemal
Varjet vaja kuna objetiiv on väga kehva võitu 18-55mm-ga väga kaugelt ei saa:P
Eemal
oi-oi-oi...
Eemal
Selle objektiiviga saab Sul loomade/lindude pildistamine olema tõsine katsumus. Age edu siiski!
Eemal
aga mis mõttes sigma 70-300mm pime on väljas valge ju:D
Eemal
Mainiks ka selle ära, et jälgi ka seda kas tegutsed riigi- või eramaal. Kui ei ole silti "eramaa" vms, siis võib seal viibida päikesetõusust päikeseloojanguni. Telkimine ainult maaomaniku loal, ilmselt arvestatakse ka varjetelegi üles panek ja seal viibimine telkimiseks?
Eemal
põllupeal on jah valgem kui metsas. eriti talvel kui lumi peegeldab seda tagasi.
siiski ma suhtun reservatsiooniga konkreetse sigma omadustesse. sama klassi tamron 70-300/4-5,6 ld di on mul aga alati kaasas, 3k eest paremat telefoomi uuena ei saa.
300mm pole nii terav kui 100-200mm vahemik, aga hädapärast harva kasutatav.
Eemal
Kogu seda juttu lugedes soovitaksin mina teemapüstitajal fotokoolitusele minna.
Eemal
Seda küsimust ei esitata siin teps mitte esimest korda. Liikuva suure loomaga on varjega see mure, et loom peaks siis ka erakordset huvi näitama selle varje lähedase piirkonna suhtes. Enamasti nad ju võivad sellele põllule ilmuda, aga egas nad siis selles nurgas liigu, kus sina parasjagu oma varjega passid ja kuna põld on ikka väga üüratult suur lage tühi maa, siis pole ka pikast objektiivist midagi tolku, ikka peab ise kuidagi lähemale hiilima. Seega dünaamiline variant töötab enamasti paremini kui staatiline.
Eemal