Sa ei ole sisse loginud.
Kas on ?
Eemal
kui ei õnnestu statiivi kasutada, siis on. parim vr on korralik statiiv.
Eemal
ma mõtlen kas oleks vaja maksta objetiivile mitmeid tuhanteid juurde
Eemal
kui sul on alati võimalik statiivi kasutada, siis nagu eriti pole.
Eemal
ma mõtlen ise ka seda
Eemal
On ikka vajalik küll pimedapoolse toruga. Pealegi võimalik VR välja lülitada, kui statiivi kasutad. Odavad 70-300 Sigmad ja Tamronid jäävad Nikkorile alla.
Eemal
seda et, tamron 70-300/4-5,6 ongi nikkor, st koostöös väljaarendatud. nikon lõpetas oma mudeli esimese põlvkonnaga aga tamronil on juba mitmes uus põlvkond.
mitte et see stabilisaatoriküsimuses aitaks, aga niisama üldinfo mõttes mainin.
Eemal
"The Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro is a lens with a quite interesting background. In the mid 90s Tamron and Nikon used the same optical formula in its predecessors (Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD and Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6 ED). Unlike Nikon Tamron decided to continue to improve the original design and the current lens is the third generation which features a macro mode as well as a new optimized ("Digitally Integrated") lens coating."
photozone.de
Eemal
Stabilisaatorist parem on alati suurema avaga objektiiv.
Eemal
Minu jaoks on VR väga vajalik, sest ma pole üldse selline statiivi inimene kes viitsiks sellega mässata ja kaasas pidevalt kanda. Aga nagu eespool mainitud, siis kui on võimalus koguaeg statiivi kaasas kanda, siis pole VR-i vaja.
Eemal
/http://fotoluks.ee/?op=body&id=53&art=111/
Natuke lugemist ka stabika kohta.
Eemal
Link uuesti: http://fotoluks.ee/?op=body&id=53&art=111
Eemal
ma ei ole ka eriline statiiviinimene, kuigi korralik kerge statiiv on olemas (190xprob + 486rc2) aga monpodi ma ostsin küll möödunud suvel ja see on mul alati fotokoti küljes kaasas.
hoolimata korralikust stabilisaatorist ei tee lisatugi halba. rääkimata väga mikkadest säriaegadest kus päästikukaabli ja statiivita pole midagi teha.
Eemal
Stattiv, stabilisaator ja suur ava on 3 täiesti erinevat asja ja ainult osa nende kasutusalast kattub. Statiiv on vajalik niikuinii, sellest pole mõtet pikalt pajatatagi. Aga igale poole ei saa sellega ronida, jooksvalt kaadrit komponeerida, sageli liikuvat objekti jälgida jne. Ja jällegi: kui sul on sama raha eest valida stabikaga ja pime või stabikata ja valge objektiiv, vali valge.
Eemal
Ja veel parem kui ostad valge ja stabikaga obje
Eemal
ma ei ole ka eriline statiiviinimene
Eee ... sama siin.
Eks kõik oleneb ka miks ja kus käiakse ja mida ning milleks pildistada tahetakse. Vabal ajal kaamera loodusesse võtan küll kaasa aga no ei viitsi alati minna mingi koormaga ...
Eemal
jäljekütt kirjutas:
ma ei ole ka eriline statiiviinimene
Eee ... sama siin.
Eks kõik oleneb ka miks ja kus käiakse ja mida ning milleks pildistada tahetakse. Vabal ajal kaamera loodusesse võtan küll kaasa aga no ei viitsi alati minna mingi koormaga ...
Kui ma üldse midagi koormaks võtan siis ainult üksjala, sest see on koguaeg seljakoti küljes.
Eemal
Siia kah maa peale toomiseks sama jutt, mis su teises foorumiteemas: google + "kas stabilisaator on vajalik" = http://www.google.de/search?q=kas+stabi … =firefox-a
Eemal