Sa ei ole sisse loginud.
Soovin tehnikat vahetada,mida arvate minu valikust:)
Eemal
kere on meestekas, toru naistekas. kompott kokku.
Eemal
Kohe nii hull
Eemal
hästi öeldud
Eemal
Kui umbes nii palju raha kui selle komplekti hind, siis kaamera on asjalik, aga objektiivi ära võta jah. Nagu su galeriist aru saan, siis tahad ikka tõsisemaid looduspilte ka teha.. Selle 200mm-ga sa linde niikuinii ei püüa, seega pole sel mõtet minu meelest. Parem võtta teravam väiksema zoomiga objektiiv, nt 16-85 mida kiidetakse ja siis kunagi raha kogudes 300mm f4 või mõni asjalikum sigma alternatiiv.
Eemal
16-85 ja 18-200 hind väga palju ei erinegi ning nad täidavad üsna sama auku, mõlemal on omad väikesed eelistused. Kui reisizoomi on vaja siis ma ei mataks ostumõtet 18-200 maha kuna omas nišis on tegemist väga asjaliku objektiiviga. Ma olen isegi teinud mõne päris hea pildi Pentaxi 18-250'ga - loomulikult ei saa luubiga nii lähedalt vaadata kui 300/4'jaga tehtud pilte.
Aga jah - kui vähegi linnud-loomad-elukad huvi pakuvad siis ma ostaks 300/4 ja sinna taha sobiva kere. Nikkori, Pentaxi ja Canoni 300/4-jasid on ikka liikumas ka järelturul.
Eemal
minu jutu mõte polnud selles, et 18-200 oleks oluliselt vilets objektiiv, aga see sobiks pigem mingi kergema kerega (nagu d690) komplekti, d90 on edasijõudnu kaamera ja selle kasutajalt võiks eeldada veidi edasijõudnumat toruvalikut kasutamaks ära kere ressurssi ja võimalusi..
aga see on mu isiklik arvamus, kuindlasti on tuhandeid inimesi, kes teistmoodi arvavad.
Eemal
OnuEnn kirjutas:
ja selle kasutajalt võiks eeldada veidi edasijõudnumat toruvalikut..
Ma olen näinud Nikon D3 kasutajat, kes ei teadnud midagi avast ega teravussügavusest.. pärast seda ei julge enam midagi eeldada.. uskumatu.
Eemal
Kui kere niisama osta siis on vaja välja käia 14 000 ( http://fotoluks.ee/?op=body&id=39&a … =0&b=0 ) 18-200 optikaga läheb hind 11 000 krooni kallimaks. Tegelikult sellise summa eest ju kere kahte toru ei saa, mis asendaks universaalsuumi. Saab Sigma 70-200 f2.8 kui tsuti juurde maksta, või järelturult aga siis jääb jälle lainurgast 70-ni toru olemata. Selles suhtes on hea optika, et teravustab kiiresti, pakub suurt vahemikku ja pildi joonistab ka sellise vahemiku suhtes hästi ära. Tõesti fiksiga võrrelda ei anna ja lühemate suumidega aga oma klassis on minu arvates küll igati oma hinda väärt. Miks ma veel seda toru kiidaksin on see, et kui vahel suurt tele näiteks 100-300/70-200 või 300 fiks ei viitsi kaasa tarida ja võib tekkida vajadus piltide järele, mille kõige olulisim asi on, et asi saaks dokumenteeritud on see toru vägagi hea kaaslane, kerge, joonistab pildi ära ja ava ei ole ka väga kinni.
Eemal
Aga Sigma AF 100-300mm F4.0 EX DG APO. Kas VR puudumine on suur puudus?
Eemal
VR puudumine on puudus küll, aga nt. selle 18-200 3,5-5,6-ga võrreldes on Sigma 100 mm pikemas otsas ühe stopi võrra valgem - see teeb rohkem juurde kui VR annaks. Lisaks - VR on väga hea küll, aga sellest on kasu vaid objektiivi enda väristamise vastu, liikuvad objektid väheses valguses liiguvad end ikka uduseks. selle vastu aitab ainult suurem ava või uuematel aparaatidel kuuldavasti korralikum kõrgem ISO.
Ma pole seda Nikkorit küll näppinud, aga need sinu jäälinnupildid jääksid sellega tõenäoliselt pikkuse ja pimeduse tõttu tegemata. Reisile, reportaazhiks - sinna on küll sobiv toru.
Eemal
Muidugi, kui sa juhtumisi kuhugi 300-400 mm otsa ühe korraliku fiksi võtad, siis seda alumist poolt aitab see 18-200 täita küll. Ma ise võtaks sinna allapoole küll VRi asemel pigem midagi lühemat (hinna poolest soodsamat) aga valgemat - f 2,8 või 4 kanti.
Eemal
Tánan aga mida arvate canon 50D 17-85mmIS 70-300mmIS
Eemal
Oi canon EOS50D............
Eemal
Ma arvan, et enne kui sa pole käinud ühel korralikul fotokoolitusel ning paari-kolme korralikku fotoraamatut läbi lugenud on sul kõik nagu pudru ja kapsad. Mu tõsine soovitus on pildistada Olympusega edasi, sul on vist 70-300 objektiiv seal ees? See on igati piisav hetkel fotomaailma tundmaõppimiseks, uue tehnika soetamine ei anna midagi märkimisväärselt juurde.
Eemal
Vabandan, et kúsisin
Eemal
et kui vastus ei meeldi, siis solvume?
Eemal
Kindlasti mitte! Ainult, et úks loll oskab rohkem kúsida, kui kúmme tarka vastata;)
Eemal
su küsimused viitavad, et sul on probleem piltidega aga sa püüad seda tehnika vahetusega kompenseerida.
selles valguses on marko soovitus täpselt õige. mina soovitaksin kiirema ja odavama variandina http://www.varrak.ee/product/6636/ osta ja läbi lugeda.
Eemal
Tánan
Eemal
alustame uuesti. mida pildistad ja miks vana tehnika sind ei rahulda?
Eemal
Ma olen pisut segaduses. Oled sa seesama juta: http://looduspilt.ee/?page=usercal& … &u=583 ? Minu arust on su pildid isegi väga head. Teemaks on vist olnud paari pildi all valgebalansi õigemaks timmimine ja Olympose sensori müra.
Eemal
Póhiliselt linnud ja maastikud. Me kóik teame, et Oly ei ole kóige parem aparaat. Vóimle palju tahad, aga pildid jáávad ikka suht múrased jne, jne. Tahan, et Nikoni ja canoni múújatel ka masu ajal paremini láheks;).
Eemal
Ikka sama Juta
Eemal
objektiivivalikud tekitavad küsimusi.
Eemal