Sa ei ole sisse loginud.
Must-toonekured ei võinud olla? Natuke loogilisem, kui kormoranid.
Eemal
Mina nägin üleeelmine aasta suvel kormorane Pärnu jõe peal, mis oli ka suhteliselt imelik, kuid äkki jäävad mõned veekogud lihtsalt paratamatult nende teekonna peale?
Eemal
Jah, järvedel võib neid näha küll. Võrtsjärve Tondisaar on minu teada isegi esimene koht, kuhu kormoran üldse tagasi tuli peale vahepealset kadunud olekut. Kindlasti liigub ta ka teistel järvedel (ilmselt ka jõgedel) ringi.
Eemal
Õnnestus siis minulgi tedremängu näha..kahjuks küll vahemaa oli liialt suur et saada väga häid kaadreid... aga enda jaoks mälestuseks sai ikka klõpsitud..paar pilti on blogis üleval http://andrefotod.blogspot.com
samal ajal kui tedremänguks varjes istusin jäi silma veel hallõgija ja paar uudishimulikku repsi luusisid varje lähedalt mööda...
Lõokesed tegid oma mõnusa lauluga varjes olemise lõbusamaks
Kuna passimine oli soo lähedal siis oli kuulda kuis sookured tegid hääle harjutusi..
Eemal
Nägin eile küll, aga luikesid ja kotkast.
Täna nägin kurge vist.
Keegi pesakaste on üles pand?
Eemal
Ja hallihanisid ka!
Eemal
See ei olnud küll täna, aga laupäeval sai nähtud sookurge ja kitsekest:).
Sookurg nokkis karjamaal, aga lendas õige pea minema,kui lähemale hakkasin hiilima. Kitseke oli metsa ääres ja ta oli mulle päris lähedal. Paraku märkas tema ennem mind, kui mina teda.
Eemal
Imaveres kõndis faasan ringi, Viikingite külas lendas jäälind ning Tõhela kandis üritas metsis autot rünnata...
Eemal
Imavere kandi faasan. Küla peal räägiti, et jahimehed olid teisi metsa lahti lasknud ja nüüd kolavad mõned ka aegajalt küla vahel. Päris arad on. Väga ligi ei lase, aga autosid ei karda üldse.
Eemal
Selgus, et mul aeda aed-lepalind elama kolinud, see on vägagi positiivne avastus kuna aed-lepakas on minumeelest üks ilusamaid väikelinde...
Eemal
Meil (Baieri pealinnas) maja ümber tegutseb juba mõnda aega pirakas roherähn.
Eemal
Minu kodu ümber lendab ringi kägu juba mitmeid päevi - teeb siia vist pesa;)
Eemal
Eemal
Hall-kärbsenäpp jäi eile fotosilma ette, minu jaoks uus ja põnev leid.
Eemal
Laupäeval 16.05 nägin põtra(nägin esimest korda looduses), kahte kitse, keda jälitasin mööda metsa, samas metsas nägin veel kägu, keda ma lihtsalt vaatasin ja imetlesin(nägin esimest korda), kodu kõndides nägin veel rebast.
Pühapäeva õhtul nägin kaht rebast heinamaal jalutamas.
Eemal
Üle pika aja sai ka kodust välja - kui pikk paus siis ikka silma ei ole ja tajumist ka mitte.
Alustasin sellega et nägin kitse peakest põllult. Hakkasin hiilima, ükshetk nina alt hüppas jänes välja...ja kadus. Mina üritasin ikka kitsele läheneda - aga tema otsustas püsti tõusta ja metsa ära minna(mind ta ei märganud, olin väga kaugel).
Järgmisena jõudsin paljuräägitud kopra tiigi äärde, olen käinud suhtkoht palju seal ja pole kunagi midagi peale partide seal märganud. Muidugi kopra tegevust ja urge on näha olnud koguaeg...No ega ma ei osanud ka siis ka midagi oodata. Aga oh õnne või õnnetust, suur kobras oli must 3-4m kaugusel ( ma märkasin teda enda kõrval alles siis kui ta liigutama hakkas ). Põhimõtteliselt oleks saanud korraliku näoportree... Nüüd võtan veidike aega mõtlemist ja peaks sinna varje üles ehitama või edasi uurima nende elu.
Hakkasin kodupoole sammuma siis jäi sama jänes põllumuru sisse. Üritasin hiilida - aga seegi üritus nurjunud, vähemalt ei olnud sel korral ehmatust.
Selline tunne et pane või amet maha Loo moraal on see, et peab püsivalt ikka trenni tegema ja silmad ja kõrvad lahti hoidma.
Eemal
mul õnnestus kohtuda karmiinleevikesega
http://www.andrefotod.com/?pid=526
Eemal
Eile sattusin peale sellisele ägedale sündmusele, kus nastik peesitas hästi kalarohke tiigikaldal oleval pakul, mis otsapidi vees oli ja kuna kalu oli seal tõesti palju, siis nastik pistis oma pea vette, ja natukese aja pärast oligi tal lõugade vahel üks koger. Koger peadpidi nastiku suus, tuli ta muru peale seda rahulikult seedima. Seisis sellest vaatemängust kuskilt kahe meetri kaugusel aga mida kaasas ei olnud, oli kaamera! Ja telefonil polnud ka pilti ees, et mingitki fotosüüdistust sellest minu jaoks erakordsest hetkest teha.
Eemal
Karmiinleevikesi pildistasin üleeile Tallinnas ja eile Viljandis. Näitusepilti ei tulnud.
Minu viimase aja "hitid" on nastikud, linavästrik, metsvint, kuldnokk, valgepõsk-lagled, randtiirud, kõrkja-roolind, kivitäks, põhjahänilane ja kukkurtihane koos pesaga. Neist siis olen pilti saanud.
Eemal
ega jah kuidagi viimasel ajal on neid hakkanud ka inimasulate lähedusse sattuma...
Eemal