Sa ei ole sisse loginud.
Järsku oskab keegi aidata, kellel enne selline asi on vaja olnud ette võtta, et kus oleks kõige targem lasta teada-tuntud "tolmupump" Canon 100-400 ja kaamera sensor ära puhastada.
Täpsemalt huvitaks just, et kas on mõni tuttav meistrimees kellelgi seda teinud või on overall ainuke võimalus ja kui palju selline asi maksma võiks minna ning kui kaua sellega läheb?
Eemal
sensorit puhastab ka fotoluks, odavam ka ( kõige odavam muidugi ise teha aga enne peaks selle asja ära õppima ), objektiivi kohta ei oska öelda, küsi ... p.s. ära kiru seda objektiivi, see on üks ütlemata hea obje
Eemal
Objektiiv on kahtlemata ülihea ja ei olegi kirunud teist, lihtsalt tahaks temast kogu võimaliku välja võtta aga igastahes siis kaamera saab fotoluksi viidud kuid ega objektiivi vist fotoluks ei tee, teab keegi?
Eemal
Mul sattusid üleelmisel suvel 100-400 rõngaste vahele mingid terakesed, mille tõttu zoomi lukustussüsteem enam ei toiminud. Viisin Overalli parandusse, kuid päris endiselt enam toru ei tööta. Lukustussüsteem on palju kangem, peab ikka palju jõudu rakendama, et korralikult lukustuks.
Eemal
Mul sama jama, et se fikseerimis rõngas krudiseb imelikult kuigi ta õnneks töötab. Lisaks on ikka uskumatu tolmukord kahe esimese klaasi vahel, kaugemale ei näe aga küllap on ka seal tolmu. Aga palju see rõnga parandus maksma läks kui saladus ei ole?
Eemal
Ei mäleta täpselt, kuna samal ajal parandati mul ka kaamerat. Igatahes odav ei saa öelda , kuid päris ruttu sai tehtud.
Eemal
On öeldud, et las olla tolm selles "pumbas", lahti tehes läheb seda sinna sisse ilmselt rohkemgi. Seetõttu pole ka mina asjaga midagi ette võtnud ja pildi peale need kübemed ka ei jää.
Eemal
Ega pildikvaliteeti tõesti pole tõesti justkui mõjutanud see tolm, peab vaatama mis saab, järsku tõesti jääb siis nii kui on sest vaevalt see puhastamine odav töö on.
Eemal
Korra olen Overalli sensori puhaastamise teenust kasutanud, kuna mingi sodi läks pintsliga hoopis laiali ja märgpuhastusega päris korrektselt ise hakkama ei saanud. Hind oli vist kusagil jakobsoni kandis. Kui fotoluks ehk odavam, siis tema kontor asub mulle jälle kaugemal. Trantsport maksab ka. Ei ela Tallinnas.
Eemal
Kui ma nüüd õieti mäletan siis mõned kuud tagasi uurisin Overallist, et palju sensori puhastamine maksma läheb. Mulle õeldi hinnaks 560 eeku. Ise pesitsen Saaremaal ja ei mäleta nüüd kas hinna sees oli saatmiskulu ka või tuli see juurde veel maksta.
Eemal
Overallil on kõik selle hinna sees ning mingit saatmiskulu küll juurde ei tule. See hind peaks kehtima ükskõik kus Eesti otsas asuvas teeninduspunktis.
Tallinna ja Tartu puhul (kus spetsid pesitsevad) on isegi heal juhul võimalik telefoni teel ette kokku leppida, et puhastatakse ootetööna ja ei ole mitu päeva ilma aparaadita.
Eemal
Mis objektiivi puhastusse puutub, siis suured tolmukübemed/laigud esiklaasi taga võivad kinnise avaga pildistades pildile jääda küll. Iseküsimus on see, et kui tihti ja kui kinni sa teleobjel ava keerad. Sensori puhastamine oleks mõttekas endal selgeks teha - see ei ole mingi raketiteadus, millest oma jõud/mõistus üle ei käi. Ise katsetanud kõige turvalisemat meetodit, õhuballooni - sellega pole ma sodist lahti saanud. Küll aga olen märgmenetlusega sensori kenasti puhtaks saanud. Esimene kord oli keerukam, sest kusagile sensori servadesse kippus ikka mingi soditükk jääma. Viimastel kordadel on aga puhastamine ladusamalt läinud.
Eemal