Sa ei ole sisse loginud.
Ega minu sooviks polnudki Riisi või kedagi muud korraldajat materdada. Lihtsalt asjade loogiline käik oleks see, et pildi konkursitingimustele mittevastavuse selgumisel võiks korraldaja vastavale auhinnasaajalt vähemalt korra seletust või väga selgete asjaolude puhul auhinna tagastamist nõuda. Ei pea kemplema, kohtusse minema, ega muud. Piisaks kasvõi ühestainsast kirjast või telefonikõnest, et inimesele näidata - me pole siiski päris lambad. Vastasel juhul säärased kodanikud luusivadki mööda konkursse ja irvitavad pihku.
Eemal
kusjuures see aasta esimest korda toimunud motorspordi võistlusel oli ametlikult fototöötluste kategooria. ehk oleks see ka loodusfotovõistlustel lahenduseks, et igasugused photoshopis kõvad fotode töötlejad saaks rahus näidata, kui hästi nad oskavad koostada erinevatest töödest ühte+veel nippet näppet. tänu sellele ehk jääks nii mõnigi mitte aus võistleja fototöötlus/digi kategooriasse, ega läbustaks teisi kategooriaid saastaga.
Eemal
No kui nüüd hr. Kaasiku teemal vestelda, siis tema peab seda looduse kleepimist elementaarseks ja õigeks ning ei liigita seda digitöötluse alla. Sellest on varem juttu olnud, vist fotokalas. Nii et kui see kategooria ka loodusfoto konkursil oleks, siis Kaasiku pildid istuksid rõõmsalt looduspiltidega ühes katlas.
Eemal
no on ju teada autorid kes osalevad oma töödega. vöib ju siis konkurssi korraldaja lihtsalt kuulutada teatud isikute tööd mitte vastavaks kui nad ei suuda pakkuda orginaalfaili fotost koos exif andmetega.
seni kuni selliseid isikuid, kes julgelt fototöötlust orginaaliks peavad ja sellega ka vöistlustel osalevad teiste körval, kes näevad metsas vaeva hea foto tegemisega, mitte ps'is ei löika 7st pildist ilusat fotot kokku, ei töuse ka kvaliteet vöistlustel ega jöua noortele ajusse, et digitöötlusega ei ole mötet minna vöistlema kui vastavat kategooriat pole.
Eemal
Aleksander Kaasik on jätkuvalt aktiivne, nüüd on ta nime all "Looduspildi Õpe" Nagis "juhendamas", kuidas pilte kleepima peaks.
Näiteks siin pildi all http://nagi.ee/photos/lestat/1311220/
... ja siin pakub 300.- eest õpetust kuidas võltsida:
http://nagi.ee/photos/fotokoolitus/7488289/
Neid kuulutusi on netis mitmes kohas, näiteks siin http://pilt.vfk.ee/index.php?option=com … p;Itemid=0
Masendav. Peast haige äkki? Teadmatutele: ettevaatust, võltsimine pole fotograafia ja sellest inimesest võiks võimalikult kaugele hoida.
Eemal
"Luiged on kenad, aga nüri esiplaani asemel võiks veidi teravamat esiplaani kleepida, siis oleks nagu looduslähedasem."
Täiesti segane inimene ju. Ma saaks aru veel, et niisama mingi digikunstik aga, et kleebi juurde saad looduslähedasema pildi!!!!
Eemal
Ma usun, et tegelikult oli see kommentaar pandud väikeseks tülinorimiseks, kuna Kaups on olnud (õigustatult) üks vihasemaid Võltsija-Kaasiku mahategijaid.
Eemal
Või selline teleturu stiilis "marketingi strateegia". Mõeldakse potensiaalsele kliendile (olematu) probleem välja ja samas kohe pakutakse lahendust.
Eemal
http://nagi.ee/photos/fotokoolitus/7433737/
Aga saab ju õppida küll. Esiteks, kasuta statiivi ka siis, kui kleepida kavatsed, muidu väriseb pilt ära. Õpi perspektiivi kasutama ja mõtle loogiliselt. Kui see nüüd ikka ämblikuvõrk on, mitte auk auto aknaklaasis :|
Hoidsin Teile just kolmsada krooni kokku :)
Eemal
Oi aitäh sulle Martin, ma oleksin peaaegu et need kolmsada krooni selle koolituse peale raisanud...(Ei aitäh, ma enne lähen Jaanuse koolitusele, saab targemaks)
Eemal
Kohutav. Mõnes mõttes need võivad olla ju PS algelised kursused, kuid mitte 'tee endale tõeliselt ilus pilt' kursused.
Eemal
Ehh, meelest läks enne lisada, olen vist tõeline naiivitar, aga ma ei uskunud, et nii vanas eas sellist lollust tehakse. Ma veel taipan, et koolipoisid ajaviiteks midagi sellist nikerdavad aga Vana mees ja ei suuda siis millegi muuga oma aega sisustada?! Ta ju teeb oma pildid ise(?), ta liigub ringi kaunites kohtades, kuhu mina tõenäoliselt lähiaja(kui üldse)ei satu, näeb ju kindlasti siin ka palju kauneid hetki, ja ometi ei ole hetk piisavalt kaunis?Ei! Paneme paar laglet pildi peale juurde, siis müüme pildi hullu raha eest maha onju...
Ahh ärge pange parem ühe pubeka halamist tähele, niikuinii ära leierdatud teema, mis ma ikka siin(nagu see midagi paremaks muudaks...):)Siiski muudab südame soojaks, et on ka selliseid inimesi, kes jäädvustavad loodust selle kõige kaunimas ja puhtamas vormis.
Eemal
@ kaups -- palusin Jüril selle soss-sepa eksitava reklaami osas Nagist midagi ette võtta.
Eemal
gut, kuigi kardan, et kuniks ta suhtumine ei muutu imbub ta ikka ja jälle tagasi :)
Eemal
<kustutatud link>
Edit: Kuna lingi alt oli sisu ära kustutatud, siis ei taha lihtsalt rekklaamlinki, eriti sellise reklaamiga siin hoida. Jaak
Eemal
Lisaks oli mul Nagi postkastis 'üksikult geeniuselt' ka isiklik kiri.
Eemal
Üritas Sulle selgeks teha, et kui mõttetu mees sa ikka oled?
Eemal
Juba ammu on tema skype-"koolituste" reklaamid silma jäänud. Nagu öeldi ühes telelavastuses: "Siin see huligaanide taimelava ongi!"
Eemal
ooo, Looduspildi Õppest Nagis on saanud Virtuaalne Foto. Kas vend hakkab tõesti õppust võtma?!?
Eemal
vana koer uusi trikke ei õpi.
Eemal
Enn, siin ju ikka taoline lugu, et vana koer on uued trikid ära õppinud Millal lähiajaloos alles see digitaalne fotograafia populaarseks sai. Aga kahjuks on need trikid talle liiga meeldima hakanud. Lisaks on tegemist väga kangekaelse inimesega.
Ärge nüüd lootke, et midagi muutub. Mõned heatahtlikud züriid on lootust andnud ehk läheb mittelubatud tegevus läbi. Ja kahjuks on neid tema fotomontaaze tema julgustuseks ikka korduvalt auhinnatud.
Ma millegipärast arvan, et antud fotokoolituste eesmärk pole mitte rahateenimine. Summad suht sümboolsed. Ta on pensionär ja ehk on tal igav. Peamine vast see, et pideva materdamise tõttu on tal tekkinud soov leida mõttekaaslasi. Ta on üritanud oma õpet pähe määrida ka oma vähegi tuttavamatele professionaalsetele fotograafidelegi.
Jõudu tema tegemiste jälgmisel ja pidurdamisel. Ja kui ta ausalt eksponeeriks oma fotomontaaze, kel selle vastu siis midagi oleks. Trikid ju kohati hästi käes
Eemal
trikkide all ma pidasin silmas petmist ja vassimist, digifotograafia ning photoshop on ainult vahendid trikkide esitamiseks.
Eemal
Hundiplika01 kirjutas:
ooo, Looduspildi Õppest Nagis on saanud Virtuaalne Foto. Kas vend hakkab tõesti õppust võtma?!?
Arvan, et see oli siiski pealesunnitud käik. 'Looduspildi õpe' oli eksitav nimi -- Looduspildi portaaliga pole tal midagi pistmist, samuti mitte MTÜ Loodusõppega, kes hetkel haldab Looduspildi portaali ja ka Loodusõppe portaali.
Eemal
Ma ei arvanudki, et sääne inimene võib õppust võtta. Arusaamatuks jääb tõesti ainult tema tegevuse eesmärk...
Seel nimevahetuse kohta niipalju, et oli tõesti eksitav nimi. Ja kui ei tea, kes on Looduspilt.ee tegijad, siis võib ekslikult arvata, et seos nendega.
aa ja Onu Enn- arvan et tema kohta käib see vanasõna küll aga koertele on selle ütlusega küll ülekohut tehtud(lol)
Eemal
Kas sõna "looduspilt" ei tohi kasutada väljaspool looduspilt.ee konteksti?
Eemal