Sa ei ole sisse loginud.
Küsimus järgmine: Kas te töötlete kah oma pilte ennem siia üles panekut? Ja kui palju?
Eemal
Eemal
Nii vähe kui võimalik, nii palju kui vajalik.
Eemal
Eemal
mul on teklkinud küsimus kas loodusfotos on ka pilte mida polegi töödeldud, st mida kaamera on välja pritsinud see ka üles lääb
ma ei tea tundub et kohati on siin photoshop fanclab
Eemal
RAWi pildistajad ei pääse kuidagi väiksest töötlusest
Eemal
jäljekütt kirjutas:
mul on teklkinud küsimus kas loodusfotos on ka pilte mida polegi töödeldud, st mida kaamera on välja pritsinud see ka üles lääb
Võid olla kindel, et neid kõiki on looduspildile sobivasse formaati töödeldud.
Sinugi kaamera teeb veits suuremat pilti kui 600x400 pikslit...
Aga neid pilte, mida ei ole kropitud, keeratud, kloonitud, kohendatud vms on ka palju.
Eemal
Ka minult on tihtipeale küsitud, et kas ja kui palju ma pilte töötlen. Olen vastanud, et ma ei töötle pilte vaid korrigeerin.
Eemal
Ehk on veidi vastust ka viimasest LOFOst Ka väikese võrdlusega, et miks RAW puhul abiks töödelda pilti
Eemal
paljud kasutavad piltide korrigeerimiseks vabavara ja paljud tasulist tarkvara. küsin just sp, et lisaks ps'le on üsna häid vabavaralisi tekkinud ajajooksul körvale.
Eemal
Eemal
alari kirjutas:
Et mida sa siis küsid?
et paljud teist kasutavad vabavaralisi vidinaid fotode parandamiseks? ja milliseid
Eemal
http://eestifoto.paper.ee/sein/read.php … mp;t=60750
seal teemas palju igasugu programme välja toodud
Eemal
busse, kas teed mingit statistikat, et kes mida kasutab või huvitab sind midagi konkreetselt?
Eemal
alari kirjutas:
busse, kas teed mingit statistikat, et kes mida kasutab või huvitab sind midagi konkreetselt?
ei tee statistikat, lihtsalt huvitab see, mida keegi kasutab ja kui ta seda kasutab, järelikult peaks olema selle valikuga rahul
Eemal
ma kasutan photoshop CS3, olen väga rahul ja rawide jaoks kasutan lightroomi jällegi ülimalt rahul sellega
Eemal
valmar kirjutas:
ma kasutan photoshop CS3, olen väga rahul ja rawide jaoks kasutan lightroomi jällegi ülimalt rahul sellega
ja oled need 2 programmi ka ostnud?
Eemal
Lightroom ja CS3 kokku on ikka päris krõbeda hinnaga:P Hind kokku umbes 20 KEEKu?. Lightroom on muidugi väga vinge soft.
Eemal
aloee kirjutas:
Lightroom on muidugi väga vinge soft.
Vinge jah, beeta ajal oli tasuta ka. Tal oli ainult üks funktsioon, millega ma harjuda ei suutnud, see et pidid faile enne importima, mitte ei tegutsenud nö. originaalide kallal.
ja ühe korra lasin ma oma pidid maha sellega ka, see oli see remove ja remove from disk featuur. Õnneks oli backup.
Pikema kasutamise peale harjuks vast ära.
Eemal
saab ka odavamalt, kui usast võtta. kui paks raamat oluline ei ole, on adobe lehelt võimalik daunlõuditav versioon osta. lightroom meeldis mulle endale ka väga. ta on ka iga uuendusega märgatavalt paranenud, aga viimane versioon kaasa arvatud, ei suuda ta nii head lõpptulemust anda kui aperture. muidu mõtleks tõsiselt ostmise peale.
Eemal
CS3 + Capture One. Photoshopi konverter ei saa vähemasti Nikoni RAW-idest värvi korralikult kätte. Loojangupunane läheb oranziks ja oranz kollaseks. Arvutis pesitsevad veel ka Capture NX ja DxO. Kõik ostetud
Eemal
alari kirjutas:
Photoshopi konverter ei saa vähemasti Nikoni RAW-idest värvi korralikult kätte. Loojangupunane läheb oranziks ja oranz kollaseks.
Ei lähe küll teemasse aga isegi selle probleemiga algusest saati kimpus. Huvitav miks.
Mina sain omal ajal tulemuse kõige paremini kätte Capture4-ga (mis uusi kaameratüüpe aga ei tunnista), NX proovisin ka aga arvuti jääb jalgu sellele.
Eemal
RAW faile väänan Capture one LE versiooniga sain selle koos sandiski mälukaardiga ja ülejäänud korrigeerimine toimub Adobe Photoshop Elements 5 ga...
Eemal
Väikse vihjena Luminous Landscape-i Camera to Print on piltide töötlemise mõttes iga väga asjalik ost.
Lightroom vs. Aperture kohta ei oska nagu miskit öelda, sest pole Aperturet nuusutada ja näppida saanud. Lightroom istub just sellepärast, et kõik tundub olevat õiges kohas.
Lightroomi sooviks küll Linuxi alla ka näha, aga see on vist liigne lootus:(
Eemal