Sa ei ole sisse loginud.
Ammu enam ei imesta kajakaparvede üle sisemaal. Praegu vaatan suure nõutusega suurte paneelikate vahel muruplatsidel, sõiduteel ja prügikastide ümbruses kakerdavaid sinikaelparte.
Talvel käib massiline partide toitmine ja paljud linnud on ära unustanud igiomase rände soojale maale. Linde polnud talvel mitte ainult veekogudel, vaid suured lindude kolooniad olid kogunenud kaubanduskeskuste ümber. Tuleb poest üks, saiapäts käes, tuleb järgmine ja jälle sai lendab. Linnud olid juba nii laisad, et ei viitsinud isegi saiatüki järele joosta. Kui just tükk pähe kuukus, vaevuti nokka lahti tegema.
Nüüd juba suur suvi käes... ja partidel pole kuhugi kiiret. Ikka leidub mõni lahke tädi. kes saiatüki poetab. Ja nõnda nad siin majade vahel ringi kakerdavad, parvede kaupa. Meri on siinsamas kõrval, mõne kilomeetri kaugusel, kuid linnud ei lähe minema. Inimesed on loonud uue populatsiooni linnaparte, kes ei oska oma eluga enam midagi peale hakata. Kohutavalt kurb neid linde vaadata ja teeb väga kurjaks, kui lühinägelikud on inimesed oma tegevusega.
Eemal
no ma olen mitmes kohas kuressaares näinud meriskeid patseerimas muru peal, ja mitte merepoolse kuressaares vaid seal sisemaa pool.
Eemal
Kas pole inimesed loonud ka endast uue populatsiooni linnainimesi, kellest enamik ei saa metsikus looduses hakkama? Kas pole ka see lühinägelik...
Ma arvan, et massilisest linnastumisest linnuriigis saab rääkida siis, kui kogu maapind linnade ja asumite alla läheks, kuid Eesti puhul ei ole see kuigi tõenäoline.
Eemal
Heh, Helsinkis on oma kassikaku populatsioon. Mu meelest see nii traagiline pole, et linnud kah linnastuvad. Iga liik valib omale lihtsaima võimaliku tee hakkama saamiseks, antud juhul on see linnas elamine.
Eemal
Viljandist hakatakse nüüd linde ära ajama. Ma küll ei mõista selle põhjust, aga ilmselt Viljandi linnavalitsust need linnud segavad.
http://sakala.ajaleht.ee/240507/esileht/5026709.php
Eemal
aga ergo, sa kysi m6ne inimese k2est, kes seal piirkonnas elab, et keda nad segavad .. ja vaata siis, et kiired jalad varuks on ..
Eemal