Sa ei ole sisse loginud.
Ma pidasin pigem rebast silmas...
Eemal
Käisin ükspäev poes põdra-"vilet" kaemas. Lihtne tühi plastmasstorbik kuhu tuleb lihtsalt sisse ise joriseda, oma häälega. 9 sotti küsiti. Analoogse plastmassikuluga kauss maksab umbes 2.50 :)
Eemal
Ega ei olegi midagi erilist, seda heli annab suuga kah tekitada, kurk ainult jääb pärast natuke kähedaks. Rebane tuleb selle peale küll meelsasti jänesele "abi pakkuma"
Mõnes kohas on analoogseid vilesid soodsamalt kah saada nt alates 119.-
Aga ainult vilest pole abi, hea oleks, kui oleks seda häält varem nt metsas kuulnud.
Eemal
RV kirjutas:
Ma pidasin pigem rebast silmas...
see pilt näiteks: http://okaskera.ee/?pid=173 on analoogse vile abil tehtud.
Eemal
kus võiks leida mp3 vms. kujul neid hääli? Linnainimesena ei kujuta ma umbes ka ette, milline on hädas jänese kisa Prooviks siis järgmine kord metsas järgi teha.
Eemal
Tegelikult ka, kas leidub ehk netis mõni taoline metsahääletga lehekülg? Juts loomade omadega (lindudega tean)
Eemal
Cameda kirjutas:
Tegelikult ka, kas leidub ehk netis mõni taoline metsahääletga lehekülg? Juts loomade omadega (lindudega tean)
Võid siia vaadata ehk leidub midagi
http://www.loodusheli.ee/
Eemal
Eemal
Ise uurisin ka ükspäev loodusheli.ee-d. Kahjuks on seal väga vähe neid erinevaid häälitsusi...eks peab siis ise lindistama minema diktofoniga
Eemal
Olen käinud mitu päeva rebaseid vilistamas. Tulevad paari kilomeetri pealt kohale uudistama. Ei oma kahjux vastavat objektiivi, et looma jäädvustada. Aga vile toimib igati. Kui lahti võtta, saab ka häälestada kõrgemax ja madalamax. Aga ilvese kohta ei oska öelda, kuna pole veel ilvese elupaika leidnud.
Eemal
Tõru kirjutas:
Tulevad paari kilomeetri pealt kohale uudistama.
Huvitav, kuidas sa seda kaugust mõõda, kui kaugelt nad kohale tulevad? Prooviks kah mõnikord.
Eemal
okaskera kirjutas:
Huvitav, kuidas sa seda kaugust mõõda, kui kaugelt nad kohale tulevad? Prooviks kah mõnikord.
Näiteks on lagendik...4x4 km...lähed täpselt keskele...
Siis võid kindel olla
Eemal
okaskeral õigus. Ega tegelikult ei tea ju kui kaugelt tulevad Nii kaugelt tulevad kui kaugele kuulevad. Aga igaljuhul tulevad, see on järgi proovitud.
Eemal
Hakkas ennast ka selline vile huvitama. Ega keegi ei tea, kus kohas seda Tallinnas müüa on? Jahipaunas äkki vms?
Eemal
Tõenäoliselt. Näiteks Ülemistes on mingi suurem jahaipood, seal oli neid vilesid igat masti.
Eemal
ilvese meelitamine, see on imelihtne - lähed autoga metsa mingile heategevuslikule üritusele, nt metsanotsudele süüa viima, püssi kaasa võtta ei tohi Kui veab, näed lumel ilvese jälgi ja sada meetrit tuledevihus eespool ilvest, sõidad lähemale ja ilves läheb üle kraavi metsa, sõidad edasi ja keerad tee pealt ära väikesesse "taskusse" ning jääd ootama. Teed akna lahti, natsa aja pärast vaatad ilves tuleb rahulikult sinu poole, autost ja sinust endast välja tegemata. 15 m ennem autot aga keerab rahulikult metsa. Kui tehnika on ok, saad väga hea pildi, kui mitte, siis mitte nii hea Tuled autost välja ja kuuvalgel õhtul, lumi mõnusalt pärlendamas, näed, kuidas ilves istub u 50m sinust rahulikult jõe kaldale maha, kriiskab korraks ja kaob metsa.
PS! See pole nali, vaid see kuidas ma ise ilvest kohtasin.
Eemal
ja kuna me neid häid ja mitte nii häid pilte näeme ka?
Eemal
no häid pilte ei ole kahjuks, aga kunagi ma näitasin küll rahvale sedasamust pilti, aga kuna asi on aktuaalne, siis panen siia ka, et rahval kihku sees hoida. Oleks korralik välk old, oleks hea pildi saanud, aa siis mul kahjuks veel välku pold, seega nagu tavaks saanud, on Oleks ja Poleks pahad poisid. Seega soovitan välgu olemasolu korral see metsas kaasas hoida, iial ei tea, millel õnn tee peale astub. Õnneks õnnestus siiski haruldane hetk "tõendusmaterjalina" jäädvustada. Jääger, kellega ma metsas käisin, ütles et ta oleks mõna aega tagasi saanud teha "miljoni-dollari" pildi, kui sealsamas lähedal ilves (vbla seesama) hommikuvalguses ca 30m pealt kännu otsas kükitas... See ilvese pildi päev oli ka muide seesama päev, kui ma metsas esimest korda karu nägin... Isegi jäägri jaoks polnud see väga tavapärane näha ilvest ja karu ühe õhtu jooksul ning oli teine samuti üsna õnnelik
Eemal
Marko, looduspildina suht ebaõnnestunud, aga väga hea mälestus sellest kohtumisest ikkagi. Ise ma pole looduses ilvest näninud, aga tahtsin öelda, et mu isale oli eelmisel talevl ropult õnne. Nimelt ta sõitis ühel kurvilisel metsateel ning ühe kurvi järel ootas teda suur üllatus - 3 ilvest olid keset teed. Aga nagu selliste haruldaste vaatepiltide puhul ikka on, ei olnud tal fotokat kaasas
Eemal