Sa ei ole sisse loginud.
Mida loodusfoto huvilised ja kel enda galeriid üleval arvavad FLÄSH galeriidest. Ehk siis tegemist Macromedia Flash tehnoloogial üles aetud online slaidishow vaatamise vidin. Põhimõtteliselt on need osad ikkagi tavalised galeriid aga juures veidi sellist liikuvaid kellasid ja vilesid. Fäläshi eelised on ka selles, et iga mats ikka ei rebi ehk klõbista copy+paste nuppu ja ei saa pilte kasutada kus iganes. Samas on võimalik PrintScreeniga ikka pildistada pilte. Fläshil on ka oma miinuseid: mahukad failid - aeglase ühendusega problemaatiline + mõned brauserid ei toeta või on ekstra fläsh bännerite tõrjeks maha keeratud.
Mõned fläsh galerii tegijad - koodijupid ja programmid:
Ise olen kasutanud erinevaid koode ja progejuppe aga üks kiiremaid ja lihtsamini kasutatavaid on: AMARA SLIDESHOW
http://www.amarasoftware.com/flash-slide-show.htm
Parimad mida olen saanud testida:
http://www.flashrelief.com/thumbgallery
http://www.slideshowpro.net
Ja veel mõned, mis silma on jäänud:
http://www.flashimagegallery.com
http://www.flash-slide-show.com
http://www.photo2vcd.com/flash-slide-show.html
http://www.m80.it/dev/products/mgallery/
http://www.airtightinteractive.com/simpleviewer/
http://www.flash-here.com/downloads/pnpimage.html
http://www.kirupa.com/developer/mx2004/ … allery.htm
http://www.tufat.com/category.php?cat=1
P.S. Mul oli neid otsitud ja favoritesse pandud kümneid ja kümneid aga ei leia enam üles tuhandetest url rägastikust.
Eemal
Ise nokitsen oma galeriide kallal, enamjaolt privaatkodulehele sõpradele ja tuttavatele panekuks ja kaalun kas kasutan html või fläsh põhist galeriimootoreid - koodijuppe. Fakt on see, et mingit Copperminet kasutama ei hakka, kuna see mulle põhimõtteliselt ei meeldi. Olen testinud oma 30 vabavaralist PHP-s jooksvat galerii mootorit ja ausaltöeldes võta üks ja viska teist, mannetud ja ei meeldi, administreerimised osadel ülikeerukateks tehtud. Aga olen trehvanud ka väga headele koodidele, linke kahjuks ei raatsi veel hetkel anda
P.S. Mitte kõik koodid ei ole pandud HotScript vms. kohta üles, mõne väga mahlaka asja olen leidnud suvaliselt peale sattudes, et on mõne saidi all viide koodile või selle tegijale ja obaa korraliku asja leidnud.
Eemal
jäljekütt kirjutas:
Aga olen trehvanud ka väga headele koodidele, linke kahjuks ei raatsi veel hetkel anda
et nagu käin ja räägin mis mul kõik hääd ja paremat koos, a teistele ei näita?
Eemal
krt, tekst jäi poolikuks. sessuhtes, et mis vahet seal, kui paar head koodijuppi välja jagad, ega sellepärast kümneid sarnaseid lehti ei teki. kood on kood, see on köögipool. välja paistab ju disain, mille ikke iga mees oma silma järgi ehitab. näiteks ei saa tuua küll seda jaagu ja kristo disainitud ja mario kooditatud lehte, mida praeguseks vist vähemalt 10 inimest kasutab juba ja kus ainuke erinevus on värvides
Eemal
Nendest flashisoovitustest on näha, et fotolehest või galeriist on jäljekütil veidi teistsugune arusaam kui näiteks mul. Nimelt see, et lehel peab olema mingi imeline hunnik vilesid-kellasid ja see määrab lehe väärtuse. Kui see nii ei ole, siis järsku Sa, jäljekütt, nt selgitaksid nt slideshowpro kõige suuremat miinust piltniku seisukohast siinsele rahvale ka -- sa ju ometi tead seda, olles asja katsetanud jne.
Mina arvamus on, et asi olgu lihtne, kergelt arusaadav ja manageeritav ja peamine väärtus olgu ikka pildid, mitte mingi muu jura. Ja kes vähegi pikema perspektiiviga tahab asja vaadata, siis dünaamiline mootor on see tee mitda minna, mitte flash.
Eemal
tom kirjutas:
näiteks ei saa tuua küll seda jaagu ja kristo disainitud ja mario kooditatud lehte, mida praeguseks vist vähemalt 10 inimest kasutab juba ja kus ainuke erinevus on värvides
erinevus on ka piltides
Eemal
ma olen ise slideshow pro viimast versiooni tutkinud natukene. suurim miinus on otsingufunktsiooni puudumine, mis aga ülejärgmise-või-nii versiooniga tulema peaks. asi kasutab ju mysql baasi ja kogu info on xml failides, nii et tegelt vist mõni pädevam flashimees saaks sellega hakkama isegi.
eks asi ikka sedapidi, mida kellelgi vaja. kui tahad tuhandeid pilte välja riputada ning neid näiteks ka online-s müüa, on parim variant miskit focus.ee taolist, mille mootorit ka igamees osta saab. kui aga huvi kategooriate kaupa mõned kümned-sajad pildid üles lükata, on slideshowpro päris hea lahendus, eriti oma veebipõhise adminnisüsteemiga. mitte, et mõni php-l baseeruv samalaadne kuidagipidi halvem oleks. aga jah, võimalikest flashigaleriimootoritest on ssp vist küll parim, mis mulle siiani silma on hakanud. lihtne, kerge, ja (olenevalt kasutaja flashipädevusest) viimse pulgani ümberdisainitav-muudetav. adminnisüsteem on väga suur pluss.
Eemal
draa kirjutas:
erinevus on ka piltides
sedant küll
Eemal
üritasin ka talvel midagi teha. Tegin siis mysql tabelitel põhineva aga kõik pildid panin ühte tabelisse, siis nüüd tekkis küsimus, kas poleks olnud mitte parem mõte panna erinevate kategooriate pildid erinevatesse tabelitesse. Kui keegi miskit aru sai siis äkki on kogemusi ja teaks jagada, kumb lahendus parem ja kiirem ka tulevikus oleks, kui on juba sadu pilte üleval.
Eemal
mysql jaoks on isegi mõnesaja tuhande suurune tabel üsna väike. aga mõte on selles, et erinevate kategooriate pilte pole küll mõtet jagada - kõikide piltide jaoks sama tabel, kategooriate nimistu jaoks teine. kõikidel asjadel, nii kategooriatel kui piltidel on identifikaatorid (nt numbrid). Piltide tabelis kasutad pildi kategooria kirjeldamiseks juba selle identifikaatorit. Hiljem päringutega "õmbled" asjad tervikuks.
Eemal
lisaks veel, et selle uue välja juurde lisamine pildigalerii tabelile on ka imelihtne ja ei muuda piltide baasi.
alter table pildid add kategooria int(2);
arvestama pead, et su SQL päringud sellest lolliks ei lähe, et mõni väli juures on (üldiselt läheb siis kui sul on tehtud midagi stiilis select * from pildid ja siis itereeritud numbriliselt üle väljade mitte küsitud välja nime järgi, seega üpris vähetõenäoline)
Eemal
tom kirjutas:
ma olen ise slideshow pro viimast versiooni tutkinud natukene. suurim miinus on otsingufunktsiooni puudumine, mis aga ülejärgmise-või-nii versiooniga tulema peaks. asi kasutab ju mysql baasi ja kogu info on xml failides, nii et tegelt vist mõni pädevam flashimees saaks sellega hakkama isegi.
Tegelikult ei ole. Olen sõna otseses mõttes HTML koodi tegija ja PHP ei ole minu ala jms. (ma küll veidi jagan seda ja aeg ajalt pean seda meeskonnaga arendama). Esindan konservatiivse veebi ideoloogiat, mida vähem kellasid ja vlesid seda parem. Koduleheküljed peaks jääma eelkõige informatiivseks jms. ning Eestis üldlevinud teksti nappust korvata super-mega-lahe-disainiga + kõik ühes stiilis pastelsed ja heledad toonid jms. EI LÄHE MULLE ÜLDSE PEALE: Mind ei häiri isegi teatud oludes Wordis tehtud kodulehed, kui tekstipõhine viitepuu on olemas jms. Aastatega igausuguseid flähs ja javascript menüüd koode käest läbi käind ja nii mõnigi programm neid genereerib aga ometi praktikas neid väga vähe kasutanud.
Dünaamilisuse poole pealt usun, et kellel on FTP ja mingi HTML editor selge, siis suurema loovuse ja võimaluse annb ikkastaatiline leht, kuna dünaamilisel mootoril on väga kitsad võimalused tõsta ja teha nii nagu ise tahad!
Eemal
Uups, miks 2 korda läks? Ma nagu ei vajutanud 2 korda. Veider!
Mis puudutab valmis PHP baasil koodidesse ehk galerii motoritesse, siis enamus olemasolevad ei ole see, mida ma sooviks näha. Olen installinud hulgim copperminesid jms. ja oeh, kuidas mulle need tarkvarad ei istu. Seni aga otsin edasi ,kuna mitte kõik tegijad ie pane oma koode HotScripti koodilattu üles vaid see levib nö. kitsas ringis tegijate seas.
PHP koodisest olen katsetanud ja proovinud väga paljusid. Kahjuks ei ole ma konspekti pidanud (oleks pidand tegema) võrdelsin admini keerukuse astet, üldist loogikat, kujunduse ja ülesehituse poolt ning kas on keelefaili võiamlus, kas saab templatesid ümber teha jms. Ütleme nii, et kui vaadat teie selle marko või kelle see oli koodi, siis enamus vabavara neid koode on läbu või kamarajura. Ise nagu otsin ka midagi lihtsat, samas küllalt võiamlusterohket jms. Tegelt on mul 3-4 koodi ootamas, et midagi üles panna ka endale aga no ei ole aega saandu ja pole nagu eriti ka millega kekata. Ma ei ole nö. tüüpiline see looduspiltnik vaid pildistan rohkem enda jaoks ja mu stiil on fotoblog vms. ehk fotod koos kommentaariga.
Aga kui kellegil FLÄSH koode on või progesid soovitada, mis üleval loetelus ei ole, siis oleks tore neid vaadata. Ei salatse ma midagi, nr. mu Download failirägastikust pean need esmalt üles leidma ja siis ka põhjalikumalt ära testima. Teen seda kindlasti, kui töös läheb vaja fläsh või dünaamilist fläsh galerri mootorit vms.
Eemal
jäljekütt kirjutas:
Eestis üldlevinud teksti nappust korvata super-mega-lahe-disainiga + kõik ühes stiilis pastelsed ja heledad toonid jms. EI LÄHE MULLE ÜLDSE PEALE:
Oot, mida siis fotoleht peaks ikkagi näitama? Teksti???????????
jäljekütt kirjutas:
Dünaamilisuse poole pealt usun, et kellel on FTP ja mingi HTML editor selge, siis suurema loovuse ja võimaluse annb ikkastaatiline leht, kuna dünaamilisel mootoril on väga kitsad võimalused tõsta ja teha nii nagu ise tahad!
HTML on tore asi, kui on 3 lehekülge. Kui kodukal on 500 lehekülge, siis on ta eriti tore asi. 'mugav, lihtne jne'. Lisaks, lihtsalt infoks, kuna, nagu sa ütlesid, sa oled HTMLi tegija ja mitte PHP tegija (kuigi viimast maha teha oskad küll), PHP ei tähenda alati dünaamikat sõna otseses mõttes, vaid ka asjade lihtsustamist, nt menüü on ühes kohas, copiright tekst ühes kohas jne. Muu osa võib olla staatiline. Aeg on 21. sajandisse astuda mu arust ja mitte mingit vana aja udu ajada.
jäljekütt kirjutas:
Ütleme nii, et kui vaadat teie selle marko või kelle see oli koodi, siis enamus vabavara neid koode on läbu või kamarajura.
Marko koodi? Tom viitas vist ikka toruonu koodile -- ja läbu või kamarajura? Tore kuulda seda inimeselt, kes pole seda koodi vist oma silmaga näinudki.
Jäljekütt, ma saan aru, et sul on vaja hiilgamiseks mõnd muud ala -- vaadates asjaolu, et oma pilte siin hindad heade hinnetega ainult sa ise. Kuid sinu jutust paistab, et sinu koodi/kodukatarkus on samaväärne pildistamisoskusega.
Eemal
Aeg on 21. sajandisse astuda mu arust ja mitte mingit vana aja udu ajada.
su väide siin on see, et HTML aeg on läbi aga oleks see siis nii.
mis puudutab galeriimootoritesse siis sõltub kes mida kui palju üles vedada tahab ja samuti inimese soovidest kas tahab lihtsat administreerimis keskkonda ning mis on tema maitse. maitse üle jah ei vaielda.
siis mis puudtab piltide hindamisse, siis see on selle keskonna ÄMBER ma tõesti imestasin et see nupp seal üldse on ja ennnäe vajutasin ja etskae läkski punkt. ei ole kursis siin kõihe kohapeal tavade jms. nüüd asi millest kinni võtta, kui jubedalt häirib korjake siis see tobe nupp ära jeerum!
Ma pidasin HTML eelistust PHP ees on see, et suvalise HTML editori ja FTP oskusega oskab pea iga mats endale galerii lehe teha! Iseasi on palju tal pilte on ja tihti ta tahab üldkujundust jms muuta jms. Mis puutub PHP koodi siis olen sellega seotud rohkem kui hobi mõttes ja ei tee midagi maha, see üks töövahend vms. aga jah ISE EI KIRJUTA! Kas see häirib?
Toruonu koodi välund on väga viisakas ja ma loodan et ka admini köögipool on lihtne ja selge jms. Ei seda maha maha ei tee ja üldse ei tee maha, kui väidan et osa vabaralisi koode on sellised mingite jullade ja kaadervärkidega ega see tähenda et ma vihkan nende tegijad või seda koodi. Lihtsalt vajadused, ootused, maitsed jms. on erinevad.
Olen siia vaid 1-2 pilti pannud ja oodata siinselt ühelt vanalt tegijalt sellist vastuvõttu, no ma ei tea. Kas äkki hakkaks siis kaameratega ka kekkama ja siis piltidega takkajärgi stiilis, kellele on pikem peenisepikendus. Võta vabalt draa, ma lihtsalt uudistan siin ja ruumi on kõigile
Teema muide oli Fläsh galerii mootorid, scriptid või programmid, mind tõesti huvitavad need, olen võtnud veidi aega et nendega tuvuda võiamlustega.
Looduspiltnikule sobib heaga öelda MINE METSA
Eemal
HTML galeriist saan väga hästi aru seni kaua kuni sul on 10 pilti. Või kui sul on selle ühekordseks genereerimiseks vahend (nagu photoshopil on, et valid N pilti ja ütled, et tahan galeriid. annad veidi parameetreid ette ja ongi kena galerii, olen seda isegi kasutanud).
Samas kui sa tahad keskkonda kuhu sa paned pilte ka juurde (ning nagu vähemalt mina olen märganud enda puhul, siis lainetena ehk siis iga mingi aja tagant ca 5-10 pilti), siis HTML-s käsitsi järjest galerii "lehti" lisada on enesetapp. Hetkel vaatasin just, et minu galeriis on 250 pilti, Draal 500 pilti (kuidas me küll nii täpsed numbrid oleme hetkel saanud on hea nali) ning Svenil 848. Palun ütle kuidas sa sellise mahuga galeriid hallata?.
Kõik mida antud juhul PHP teeb on sisu dünaamiline vahetamine. Algne galerii oli draal ehitatud HTML-s valmis oma vaadetega ning mina ehitasin sinna taha vaid mootori. Admin on lakooniline ning eriti disainivaene. Seega ma ei saa päris hästi su PHP vastasusest aru. Minumeelest on galerii mootorit võimatu ehitada ilma mingi dünaamilisuseta (eeldusel, et pilte tuleb juurde, mis vist iga fotograafi puhul tõele vastab).
Aga jah flash galeriidest ei tea midagi Kunagi proovisin sama mootorit, mis Svenil ennem oli, kuid ei saanud adekvaatselt käima...
Eemal
'siis HTML-s käsitsi järjest galerii "lehti" lisada on enesetapp'
Ega siis ei olegi mõtekas muule mõelda, kui dünaamiline pildigalerii mootor või nagu mõned neid kutsuvad tarkvara.
EI ma ei ole PHP vastane, kuna kasutan ise ka misiganes PHP lahendusel olevaid koode, scripte ja suuremate asjade puhul ka tarkvara.
Püüan olla siis täpsem. Et kui Kallel ja Mallel on tõesti vähe pilte või siis nad tahavad ise nokitseda ning kui närivad läbi HTML editor ja FTP siis on see üsna lõbus ise nokitseda, kes viitsib. Et su enda saidil omad asjad ja puha. Sest sellele alternatiiv on viia oma pildid vaid kuhugi keskkonda (pildid.ee jms.) kus on aga kellad viled, nupud ja viited mida sa ei taha. Oleks vaid looduspilt.ee keskkondade sarnaseid kohti rohkem aga neid eriti ei ole, kõik on mingid mula täis.
Mis puudutab galeriide dünaamilisust, et pilte võetakse kas MYSQL baasist või siis kaustast ja pildi andmed on MYSQL-is, siis on ka teisi tehnoloogiaid Perlis kirjutatud cgi scriptid (päris asjalikke galerii mootoreid) ning Windous serveritele lausa installitavad programmid. Seega võimalusi on ohtralt.
Eemal