Sa ei ole sisse loginud.
Küsin ka siinselt rahvalt, ehk on kellelgi reaalset kogemust.
Kui valida nende kahe samas hinnaklassis välgu vahel, siis kumba eelistaksid ja miks? Olen oma esimese välguhankimise ees ja tahaks natuke reaalset kogemust kuulda. Universaalseks kasutamiseks 350d ees.
Canon Speedlite 430EX
http://www.fotoluks.ee/index.php?main=4 … amp;id=195
Sigma EF-500 DG SUPER
http://www.fotoluks.ee/index.php?main=4 … amp;id=101
Eemal
Mina valiksin 430 EX-i. Kui ma omale viimati välku ostsin siis ei olnud seda veel saada ning ostsin EF-500 Superi. Viimasel meeldib mulle, et on olemas orjasilma funktsioon. Kõik ülejäänud asjad ei olnud etemad kui minu eelmisel välgul(420 EX) ... va võimsus.
Eemal
ei oska küll ühtegi sõna 430 kohta öelda, aga üks 500 super juba paar aastat kotis ja ei kurda eriti.
Algul oli küll probleeme, ühe eksemplariga, aga see vahetati ümber ja praegune töötab laitmatult.
Orjasilmafunktsioon on minu jaoks väga vajalik ja seetõttu ilmselt 430 ei oleks mulle sovib välk, või kui siis lisavälguna.
Aga jah tõsi ta on kui rahakott heldelt võimaldaks võtaks hoopis EX580 - sest teada on tõsiasi Sigma välgud pole ikka päris see mis Canoni enda omad. Eriti tunnen puudust patareipaki kasutusvõimalusest canoni pro seeria lampidel.
Eemal
430 omab orjasilma funktsiooni.
Eemal
soovitan omalpoolt 430EX. Olen lisaks proovinud 420EX ja omanud 550EX välku. Kuigi 550 oli samuti väga hea ja kiire, olen häppi 430'ga - väga kiire laadimisega korralik riist. 420 puhul oli suurim puudus laadimise aeglus, miks ma alguses ka kahtlesin 430 võimetes, ent proovides selgus meeldiv tõsiasi mis seisnes just kiires "taastumises", mis on minu jaoks oluline. Samas garanteerib Canoni välk selle, et järgmiste fotokate mudelitega pole ühildusprobleeme ning ilmselt on ka järelturu hind parem, kui plaan kunagi siiski tippmudel soetada
430 puhul tahaks lisaks ainult seda plastikust välgu suunavat lapatsit, mis 550/580 puhul juba integreeritud on. Praegusel juhul peab seda kuidagi (nt kummiga) juurde häkkima.
Eemal
eee... no ma ei tea välkudest midagi, st pole praktilist kogemust. siit sain tegelikult impulsi ikkagi 430EX võtta, seda oli ka minu kaalukausil raskem :)
Eemal
MarkoH kirjutas:
soovitan omalpoolt 430EX. .....
430 puhul tahaks lisaks ainult seda plastikust välgu suunavat lapatsit, mis 550/580 puhul juba integreeritud on. Praegusel juhul peab seda kuidagi (nt kummiga) juurde häkkima.
Millist lapatsit sa mõtled ?
430 l on ju selline läbipaistev, väljatõmmatav lapats, mida saab erinevates asendites fikseerida .
Eemal
klm76 kirjutas:
Millist lapatsit sa mõtled ?
430 l on ju selline läbipaistev, väljatõmmatav lapats, mida saab erinevates asendites fikseerida .
See läbipaistev junn on tegelt hajuti, mida fikseerida ei saa, st ta ei fikseeru kusagile, vaid sa võid ta jätta natukene välja tõmbamata ja siis ta jääb pidama küll. 550/580 mudelitel on samast august võimalik välja tõmmata spetsiaalne valge läikiv lapats. Ma kujutan ette, et esiteks selle valge pealt peegeldub valgus paremini kui hajutilt ja teiseks, kui sul on vaja üheaegselt kasutada hajutit ja suunata valgust, siis seda sa enam 400 seeria omadega teha ei saa ilma lisa aksessuaarita, mille sa ise paigaldama pead. Looduses seda vaja minna ei tohiks sest pole võimalust kusagilt põrgatada valgust jne.
Eemal
kaups kirjutas:
430 omab orjasilma funktsiooni.
Mida sa orjasilma all mõtled? Kui sellist mis teise välgu sähvatuse peale välku teeb, siis seda 430-l ei ole, on ainult oma süsteem mis töötab koos kallimate canoni välkudega (550EX ja 580EX) või spets adapteriga (transmitter ST-E2).
Eemal
tnx, jälle targem. :)
Eemal
Ise ostsin Sigma just orjasilma pärast ja siiani pole kahetsenud. Üks väheseid Sigma oste mul tegelt, mida pole kahetsenud :-P.
Eemal