Sa ei ole sisse loginud.
Selline küsimus, et nagu kas keegi kasutab ka n. 500 või 1200 mm peegelobjektiivi. Mul oma M X-700 le on 500mm peegelobjektiiv olemas aga USAS pakuti 1200 mm.
Kas kellegil on kogemusi?
Parimate soovidega ...
Eemal
Et nagu ei ole pappi panna mingile 2600mm torule raha alla (hobisid on mul ka teisi :p) seega otsin mingit alternaitiivi, et kui aasal peaks vastu astuma hundu vms. siis saaks oma asja tehtud (valges, kuna need üsna nigela valgusjõudlusega). Ja siis katsetan alternatiiviks 2x või 3x vivitar tele konvertereid vahele pann.
Eemal
Olemas Rubinar 500/5,6. Katsetanud ka 2x konverteriga. Mulle see objektiiv igatahes meeldib. Küll aga jääb 2x 500 mm reaalne tulemus looduses üsna küsitavaks eelkõige väikese ava ja pika säri tõttu, teiseks paljude klaaside kordistatud kvaliteedikao tõttu. Sobib pigem kuu vms. pildistamiseks piisavalt jäigalt statiivilt. Sellises pikkuses torudega, nagu sa siin kirjeldad, reeglina reaalselt looduses keegi ei pildista. Ja 2600 ühelgi tootjal olemas polegi, st. on küll teleskoobid, mida saaks teoreetiliselt kasutada. Mis need Rubinarid ja MTO-dki muud on kui reaalselt teleskoopideks ehitatud torud...
Eemal
2600mmm tulem tuli mul 2x 1300 mmm mis ei olegi nii ebareaalne, selliseid torusid on nett täis, iseasi mis on nende valgusjõud ja kui ikka on min. ava 16 ja 22 ega jah ...
Aga muide 500 mm peegililaga saab statiivilt ülikenasti hea päikesepaistelise ilmaga seisvaid ulukeid pildistada. Metsa all ja hämaras sellega tõesti ei mütta.
Eemal
5,6-se avaga 500-se objektiiviga saab looduses väga edukalt mütata. Ära sinna ainult rohkem midagi vahele topi.
Mõned näited:
http://www.looduspilt.ee/?page=pilt&id=2252
http://www.looduspilt.ee/?page=pilt&id=514
Mudkui aga nobe näpp peab olema ja täpne silm. Vahel täitsa väsitav. Ja talviti hangub tavott kinni )
Eemal
500mm MTO on väga normaalne peeglikas, metsa vahel saab mütata ka, kui ei ole pilves ilm:D Talvel on jah pisut problemaatiline, -20 kraadiga keerasin fokusseerimise asemel hoopis neid sisemisi rõngaid lahti.
Eemal