Sa ei ole sisse loginud.
iso teeb digidel sama mida filmi vahetamine filmi kaameratel. Muudab tundlikkust. Samas digiseepide puhul (mida ka S2 IS siiski on) üle mingi 100-200 ei tasu ISO-s minna, ei kannata kvaliteet absoluutselt mingeid kommentaare.
Kui sul juba 6500 üle, siis otsi parem kasutatud digipeegel. Hetkel müüb siin üks oma 10D + objed jne ca 9500 eest. Samas on tegemist ikka väga hea digipeegliga juba. Mingi 300D mingi objega võiksid juba 6500 eest saada küll. Aga noh S2-ga siin pildistajaid ka niiet eks nad kommenteeri selle üle.
Eemal
Burtin, oota parem suts ja vaata mis hinnaga tuleb S3..ja kui S3 on väljas, siis ma arvan, et mõni S2 tiirleb ka uuena mõnes poes. Aga tee nii nagu heaks arvad..ja muide, seesama ISO peaks S3'l uue sensori tõttu olema palju parem.
Kui inglise keelt jagad, siis pikk selgitus, mis on ISO:
http://www.dpreview.com/learn/?/Glossar … ity_01.htm
Eemal
jap, üsna kallis neh...aga...lisaks veel niipalju, et mitte ainult ISO pole kõrgem, vaid kui võrrelda praegust S2 400 ISO't uue S3 seninähtuga, siis S3 on palju puhtam, st sa saad nt halvemates valgustingimustes parema (puhtama) pildi. See on põhimure, mida paljud S2 omanikud kurdavad..e liigne müra juba ISO400 juures. Et mõtle hoolega, vbla tasub paar kuud veel raha koguda ja osta parem asi, sest ega see sul ilmselt lühiajaline investeering pole. Pärast kahetsed ja mõtled, et ohh, oleks võinud ikka parema asja ära võtta ja veel nats oodata. Iseasi on muidugi see, kui pole kusagilt lisapappi tulemas või on asjaga kiire...a la kevad pressib peale jne, siis on teine asi.
Eemal
ma tegin ka oodatust ja plaanidest suurema väljamineku ja seni ei ole oma otsust kahetsenud. pigem oota ja kogu raha kui et ostad miskit nii enam-vähem... kulutad tegelikult rohkem...
Eemal
Zoomi algus ja lõpp on kahtlased kohad. Aga kannata nüüd rahulikult paar päeva ära, küll siis proovid. Kui kitse kohe ei leia, saad ju inimesega katsetada ja vaata, kaugelt siis sõbra näo ära tunned. Fotograafias on inimkatsed vist veel lubatud.
Eemal
Ma ise kasutan Canon Powershot S2 IS'i. Jõuludest saadik.
Olen täitsa rahule jäänud, kuid ISO 100 juures on juba veidike müra näha, rääkimata ISO 200'st ja 400'st. Veel on väike mure on selles, et tumeda ja heleda kokkulangemisel tekib lillakas toon mõnele kohale, kui pilti täiesti lähedalt vaadata, aga see pole eriline probleem, sest paljudel digidel on see veel hullem. Mis veel.. hmm, rohkem pole vist vigu. Hea 12x zoom on ning hea automaat teravustamine selle juures. Palju valikuid, re˛iime on. Mind isiklikult veidike häirib see, et kui sellest väikesest pilust (ma ei tea täpset nime) läbi vaadata silmaga, siis seal näitab ekraani, mitte lihtsalt läbi, loodan, et saate aru, mida mõtlen. Aga mina olen rahul, eks igal fotokal on oma plussid ja miinused.
Eemal
Eemal
Vivid, sa ei näe pildiotsijast vaadates läbi, sest sinu kaamera ei ole peegelkaamera.
Eemal
Vivid, sinust saab kindlasti asja :)
(käis kodukal piilumas)
Eemal
vivid kirjutas:
Kui mina selle fotoka endale ostsin, siis ei saanud juhendit kaasa. Öeldi, et juhend on alles tõlkimisel.
Ma räägin eestikeelsest juhendist. Ingliskeelne ning venekeelne on kaasas.
Eemal
Nüüd siis paras aeg küsima minna, kaugel nad selle tõlkimisega on. Kui ei torgi, siis ei saagi nad seda tõlgitud...
Eemal
Jah varsti on s3 välja tulemas...peaks nagu aeg olema jah.
Eemal
tavaliselt (Canoni) manuaali kaasa (mitte) saamine sõltub kohast kus kaamera ostetakse. seepärast et manuaal jõuab tõlkimisse u samal ajal kui kaamera tootmisliinile. kaamera poelettidele jõudes on manuaal juba kohalikus keeles.
Eemal
S2-le anti eelmine aasta ainult kiirjuhend kaasa. Ei tea kas praegu on asi paranenud?
Eemal
Ma mõtlesin Eestikeelset juhendit
Eemal
hehe, asi on nüüd nii kaugele läinud (kui manualidest rääkida), et mul oli PP'st ostetud 30D'l kaasas AINULT saksakeelne manualid ja üldse kõik mis paberil oli saksakeelne, CD'l isegi pold juhendit muus keeles (netis ta küll on siiski), seega pelleris enam manuali lugeda ei saa, kui saksa keelt ei oska.
Eemal
nonii Marko... millal siis esimesi pilte 30D-lt näeb? Mind huvitaks esimese asjana katik - sama lärmakas kui 20D või vaiksem?
Eemal
siis kui ma mõne poolkorraliku pildi vähemalt saan pmst katiku kohta ei oska kosta, sõber ütles, et vist on vaiksem, aga see võib olla ka ainult ettekujutus, varsti saad vbla ise veenduda
Eemal
kas s2-l saab ka määrata, millise punktiga teravustab või on tal ainult automaatika? sul see kännupilt on fookuse taustalt võtnud, känd ise paremal udukäkk.
Eemal
kaups kirjutas:
kas s2-l saab ka määrata, millise punktiga teravustab või on tal ainult automaatika? sul see kännupilt on fookuse taustalt võtnud, känd ise paremal udukäkk.
Kaups - pildi nimeks ju roheline.jpg :-)