Sa ei ole sisse loginud.
Millise seadistusega on võimalik saada parim makrovõte Olympus E500 abil (obj-v 15-45 mm)
Ette tänades
Veel üks küsimus.
Kui fokusseerin kaugemal asetsevat pilti, siis miks ta ei võta objekti alati fookusesse
Veel küsimus
Kui makro võtet fokusseerin, siis hetkeks läheb pilt fookusesse kuid murdosa sekund hiljem muutub pilt uduseks ja ongi kogu lugu. Kohe üldse ei õnnestu makrot teha? Miks on see nii?
Tänades taaskord
Mina sind aidata ei oska, sest ei tunne seda Olympus E500 aparaati. Olen Canoni fänn ja nendega küll selliseid probleeme pole ette tulnud.
Eemal
Olen ikke võhik kyll .. Kuid tänan vastamast
Räägi selgemalt - mida ja kuidas sa teed
siis saab ka nõu anda.
Näiteks:
Kaamera..
Objektiiv..
Säri..
Ava..
IS on/off
Fookuskaugus..
Stativ Yes/No
Valgustingimused pildistamise hetkel öö/õhtu/päev
Objekti kirjeldus liigub/ei liigu/väike/väga väike/väike ja väle
Link peetis pildile..
jne.
Ei kasuta küll Olympost, aga kui autofookusega veab pildi korraks teravaks ja siis uuesti uduseks, tähendab see seda, et üritad liiga lähedalt pildistada. Võid ju proovida käsitsi fokuseerida (obje andmetes peaks kirjas olema, kui lähedalt ta AF töötab)
Universaalset makro pildistamise seadistust pole olemas, kuigi enamus kaameratootjaid mingi makro "mänguprogrammi" kaamerasofti topib;)
Mida pead silmas makrovõtte all SELLE objektiiviga? Endateada selle objektiiviga nn. makrot pole võimalik teha ilma abivahenditeta. Nendeks abivahenditeks oleks nt. olympuse enda vaherõngas mis annab juba päris arvestatava makro kuid seljuhul unusta AF ära sest vaherõngaga see ei tööta.
Eemal