Sa ei ole sisse loginud.
Olen siis ostmas kasutatud kaamerat ja soovin nõu küsida kumb on harrastusfotograafile parem kaamera? Äkki oskab mõni pädev inimene nõu anda
Eemal
arvestades kaamerate vanust ja k200d ilmastikukindlust, siis pentax.
aga vaata, kumba jaoks on olemas sulle vajalikud objektiivid ja otsusta siis.
Eemal
Pentaxiga pakutakse kaasa kahte objektiivi. Mõlemate kaamerate seisukord hea Ja hind ka peaaegu sama.
Eemal
eos10d on aastast 2003, kui seda müüakse sama hinnaga kui üle viie aasta uuemat k200d, siis on midagi väga valesti. kas on eos10d ülehinnatud või k20d alahinnatud.
lisaks, kui kaasas on mingid odavad sigmad, siis pile sul ikka objektiivi ja kui on ka kaasas kitobjektiivid, siis canoni kitobjektiiv muutus teiste tootjatega samaväärseks alles mõni aasta tagasi. nii et arvestama pead nende objektiividega mida sa ise hiljem juurde ostad. seda ma ka silmas pidasin.
näiteks, tahad metsas loomi pildistada ja otsid selle jaoks sobivat objektiivi. hobipildistajatele vastuvõetav hinnaklass jookseb 300/4 tele juurest, kas vajad sellest paremaid ja kallimaid torusid, kas antud tootja neid toodab jne.
Eemal
Pentaxiga kaasas Pentax kit 18-55 ja 50-200 objed .
Canoniga Sigma 18-125
Eemal
nonäed.
mida pildistama hakkad?
Eemal
Pildistama ei hakka tegelikult mina vaid mu kunstnikust abikaasa.Esialgu oma maale ja väikestviisi ka loodust.Talle pakub selline asi huvi Kuna elame ise maal metsa sees siis on mida pildistada. Minul pole pildistamiseks silma ega kätt,ma rohkem muusikamees.Kingin kaamera talle sünnaks
Eemal
eos10d on vana ja mitte eriti tänapäeval harjunule vastava sensoriga ning ilmselt oma kulumisega viimase piiripeal ja lisaks on sigma 18-125 suht ebaõnnestunud objektiiv. k200d ja pentaxi kitikad on ok ka tänapäevase arengu juures. lisaks on pentaxil pildistabilisaator sisseehitayud ja toimib kõigi objektiividega.
kui vajad kaamerat, millega minna tõsiselt linnu- ja loomapildistamisega tegelema, siis ei pruugi kumbki sobida. eespool viidatud 300/4 on mõlemil olemas, pentaxil 1200€ ja canonil 1660€. sealt edasi pead vaatama, millist objektiivi kasutama hakkad ja sellejärgi kaamera valima.
Eemal
Esialgu tõsisema loodusfotograafiaga tegelema ta ei hakka.Kindlasti on plaanis tulevikus osta võimsam kaamera koos heade objedega Esialgu ajab siis ehk see Pentax asja ära.
Eemal
Tänan igatahes soovituste eest.
Eemal