Sa ei ole sisse loginud.
On kellelgi kogemusi akvaariumi pildistamiseks, seda nii üldpildina kui ka üksikobjektina makroga (kalad, taimed)?
Endal IXUS 50, palju manuaalselt sättida ei saa, kui midagi siiski.
Ette tänades,
zorro
Eemal
Eemal
Tänud, sealt leiab infi küllaga.
Aga on kellelgi siit foorumist kogemusi?
Eemal
http://www.zone.ee/jyrmann1/akva_TEST/index.htm
Sai siis mõned testfotod tehtud.. kommenteerige!
Zorro.
Eemal
säriajad tunduvad liiga pikad olema, enamus bilte on motion blur-ga. Ürita saada vähe paremaid valgustingimusi ning keerata säri kiiremaks.
Eemal
ma just märkasin taas vajadust kommi redigeerimise järele... Öises uimasuses olen pilte kirjutanud typoga kui bilte oli ka juba aeg magama minekuks
Eemal
Need esialgsed katseeksemplaar pildid. Peale hulgalise kasuliku info lugemist olen palju targem ja nüüd ehs siis ka paremad pildid tulemas.
Eemal
proovi kuidagi mingit võimsamat valgust seada ja ka tagant poolt.
Näiteks üks lamp ülevalt, üks eest ja üks tagant poolt nii, et otseselt kaadrisse ei jääks loomulikult - peegelduste vastu võiksid proovida polariseerivat filtrit.
Eemal
Lampidega ei tohi üle pingutada. Kui palju lampe ja liig lähedalt, siis võib pikema aja jooksul vesi akvaariumis liiga soojaks minna, see võib kaladele halvasti mõjuda. Peegeldamise vältimiseks on lihtne nipp- suunata valgus akvaariumile kahelt poolt kaamerat soovitavalt 45 kraadise nurga all. Siis peegeldusi ei tohiks tekkida. Kui lisavalgusena kasutad hõõglampe, lülita akvaariumi luminofoortoru välja. Muidu on värvide paikaajamisega pärast probleeme.
Eemal
Vaatasin pilte. Veel paar märkust: kadreeri nii, et üleval veepinda näha ei jää ja akvaariumi klaasinurki ka. Pildistamise ajaks võiks filtri välja lülitada, siis ei ole vees õhumulle (mis jäävad näha heledate täppidena)ja taimed ei liigu ka.
Jõudu.
P.S. Kena akvaarium...
Eemal