Sa ei ole sisse loginud.
Keda huvitab, siis siia --> http://foto.dvaa.ee/?pid=315 sai kirjutatud minu selle aasta ühest vägevamast elamusest. Pildimaterjal kahjuks seda elamust väga hästi ei toeta, aga vähemalt dokumenteerimise mõttes on olemas ja ära toodud sealsamas.
Eemal
Pilte sai veidi loosse juurde pandud ja Inzzu soovitust ka kuulda võetud (tnx, Izz ;-). Loodetavasti ikka mingi mulje teil asjast tekkis? Ma varisen siiani erutusest, kui asjale mõtlen.
Eemal
väga lahe! ilmselt raudkull?
Eemal
No, sul oli ikka mida jälgida. Võimas elamus.
Eemal
Muuseas, just nagu jutu jätkuks silmasin täna raudkulli Tallinnas Kopli tn. 5-korruselise maja antennil. Istus sinna paarikümneks sekundiks vahti pidama. Mul oli isegi kaamera kaasas, aga seni, kuni toru vahetada üritasin lasi lind jalga. Juttu olen kuulnud küll, aga ise pole seni linnas kohanud...
Seega - silmad lahti!
Eemal
kui juba jutuks tuli, olen isegi tallinnas kullilist kohanud.
Kõndisin kadrioru pargis, presitendi lossist veidi kesklinnapoole kui nägin minust umbes 5 meetri kaugusel maas mingisugust kullilist, tõusis lendu ja maandus u 5 meetrit kaugemal maja katusel. Nii me siis lihtsalt vahtisime teineteisega tõtt, sest ma ei julgend eriti rabelema hakata, et fotokat seljakotist välja otsima hakata- seda enam, et teadsin nagunii, et lainurk parajasti ees oli - ai sa kirutud, et võinud siis telet otsa jätta )
mnjah vahetasime siis umbes pool minti pilke kui ta otsustas siiski lahkuda.
Seega - silmad lahti ja fotokas valmis!
Eemal
Aga huvitav, kuda nad nii linna ikkagi sisse pääsevad? Ma mõtlen just seda, et linn vareseid täis, kes peaks iga kulli kohe minema ajama... Oskab keegi kommenteerida?
Eemal
Olen oma vist juba pika elu jooksul näinud raudkulli korduvalt linnas.
Sel sügisel ka kahel korral hiireviu , kuid nendel on tõesti varestega rasked suhted.
Raudkull on ilmselt varese jaoks liiga osav.
Kahest viust üks oli Nõmme teel surnud ja teine Pronksi tänava hoovis maadles varestega.
Eemal
Pole vareste eluga eriti kursis, kas tõesti nad ründavad hiireviusid ja muid kullilisi? Kas jõuvahekord polegi kulliliste kasuks?
Eemal
kambaga vist ründavad küll... Üksikult ei usu. Samas ega ma ka nende eluga väga kursis pole...
Eemal
lugesin siin neid lõike ja võin kohe kindlalt öelda, et kullidele tehakse hetkega 1:0 ära.Suvel nägin ise silo tegemise ajal kuidas suur raudkull tuli hiiri otsima värskelt niidetud põllult.Mis seal nendele ronkadele ei meeldinud aga mingil hetkel läksid kull ja ronk omavahel jägelema ning siis see kõik sündiski.Ronk kutsus järsku teised liigikaaslased omale appi ja seal samas vaalude vahel kisti ta tükkideks.
Enda nägemuse poolest on rongad vist ühed targemad linnud kes lendavad, toituvad ja üldse toimetavad paaris.Kuu enne seda nägin kuidas rongapaar võttis ühe kajaka õhust maha ja künni peal siis tagusid ja rebisid teda tiibadest ning sinna maha ta lõpuks jäi.
Eemal
siin üks huvitav tähelepanek Tallinast, kus kulliline rahumeeli tuvi kitkub...
http://www.tallinna-linnuklubi.ee/fotog … tam2e.html
Eemal
ülikõva video ian. tnx viitamise eest.
Eemal