Sa ei ole sisse loginud.
Kuna sageli ei teata, et Nikonil on juba pikki aastaid olnud oma tasuta ViewNX (varem lihtsalt Nikon View) RAW'i kruttimise programm, siis neile, kel tarvis ja ei tea, teadmiseks, et uus versioon väljas - ViewNX2.
See, et teda eriti pole siiani teatud/kasutatud pole ka miski ime, sest vaatamata oma kaamerale sarnase RAW näitamise ja muutmise loogikale, oli ta seni aeglane kui tatt ja sageli seetõttu suht kasutuskõlbmatu.
Olen nüüd pool tundi uut versiooni näppind ja näib, et asi on vägagi rõõmustav - ta on nüüd KIIRE ja lisandunud ka hilisema kadreerimise (crop) võimalus. No mulle tundub, et ma olen veidi selle üle rõõmus.
alla saab laadida siit: http://imaging.nikon.com/products/imagi … /index.htm
Eks näis, kas mul on ta lihtsalt esimene pool tundi selline rõõmustavalt töösõbralik olnud, või jääbki nii.
Juss
Eemal
Huvitav, mulle ta küll aeglane ei tundunud. Hakkan ise ka uut uurima.
Eemal
Mnja müttasin ka mina siis ViewNX2 kallal ja esmamulje pole paha.. nu eks näis kuda vastu peab laen siis mõne pildi kah
Eemal
muhahaha no muidu pole viga kui asjad korralikult jookseks ja salvestuksid... krt aja faile taga mööda arvutit
Eemal
See on ilmselt teine asi ja mitte viga - sa pead nimelt salvestamisel määrama, kas salvestab samasse folderisse algfailidega (mida ta vaikimisi alul ei tee) või määrad ise kuhu salvestab. Põhiline probleem on selles, et valikuliselt RAW'i redigeerimised ei toimi (Mac'i puhul)
Eemal
Mul ka Mac-i variant. Paistab, et kõik liugurid toimivad ja ka NEF- korral.
"jubejuss", kas on aega selgitada, mis Sa valikulise RAW redigeerimise all mõtled.
Eemal
Tere!
Üks mure ja ei hakanud uut teemat tegema, kuna see ühtib vähe selle teemaga. Mul on hulgi pilte, mis on RAW failis aga neid oleks vaja jpg failidesse. Kuidas see kõige kiiremini toimuks?
Ette tänades,
Andreas
Eemal
Töötlusprogrammis: Edit, Convert to Profile...
Eemal
No see on nüüd sul veidi trikiga küsimus, aga noh, ma ise arvan nii, et kõige lihtsam on selleks kasutada programmi, mis sul on olemas. Kui pole, siis sõltuvalt rahakoti paksusest. Nikon ViewNX'i põhiline pluss on see, et ta on tasuta ja Nikoni kasutajatele minu arust parimat RAW konvertimise tulemust pakkuv, st lisaks CaptureNX'ile. Probleemid eespool kirjas ja lisaks see, et tõmmab endiselt arvuti kooma.
Eemal
Töötlusprogrammiga pean ma neid ikka ükshaaval avama hakkama ju:S
Eemal
"Töötlusprogrammiga pean ma neid ikka ükshaaval avama hakkama ju:S"
kõik mulle tuntud töötlusprogrammid võimaldavad mass- (batch-) töötlemist. kui oled leidnud mõne, mis ei võimalda, siis anna meile ka teada.
Eemal
Jumal tänatud. Ei osanud seda ennem ise proovida aga sain kohe aru ja kõik korras...tänud.
Eemal
Eemal
hea, et niigi läks, ma juba arvasin, et M$ Paint ja CR2 plugin on asjasse segatud.
Eemal
@Jubejuss:Pidasin protsessi käigus paljusid asju loogiliseks, seepärast ka selline komm:) Mina muudan küll värviprofiili vastavalt sellele, kuhu ma pildi üles laen või kus lasen välja printida. Kas teie ei tee siis sedasi?
Eemal