Sa ei ole sisse loginud.
Tere!
Plaan osta Canon EOS 450D-le välk...hind võiks jääda 2000 kr ringi ning tegu võiks olla kasutatud välguga...paluks soovitusi, et millist välk valida!!
Tänan!
Eemal
see mis 2000 eeguga kätte saad see valigi
Eemal
Tere! Tõstatan taas teema...kui on valida Canon Speedlite 430EX II ja Metz 48 AF-1 Digital Canonile(selle vägu saaks 1800.- kasutatult) vahel, siis kumba soovitaksite. Hind on üsna oluline.
Eemal
Kasutatud välgu ostmisel vaata hoolega ega välgujalg ja selle kinnitus katki pole (mingi mõra sees või miski) ja et zoomreflektor sees ikka korralikult töötaks. Selle viimase reha otsa ma olen kord odava välgu ostmisel astund. Aga selle raha eest soovitan küll ära võtta see Metz.
Eemal
heihei...on kellelgi kogemust Metziga...kuidas teine on siis..on ikka asjalik välk või peaks eelistama Canonit?
Eemal
ma olen metz 48 paar päeva testinud, töötab pödevalt ja on tugeva ehitusega, aga kolme nupu ja menüüde süsteem on otseselt amatöörkasutuseks sobiv, tööd sellega ei tee.
Eemal
enn, paari sõnaga selgitad ehk, mida sa välgu juures töö tegemise ajal keerad/häälestad/reguleerid, et seda menüüdest paha teha on?
Eemal
töötegemine käib enamasti manuaalis, vahest ka automaadiga (tihti korrigeerimisega ühele või teisele poole).
rohkemate nuppudega on kiirem ja mugavam opereerida. amatööril on rohkem aega, ta võib ka menüüdes surfata vahepeal. eksole, see on nagu kaameratega, odavatel on vähem nuppe peal kui tööriistadel.
Eemal
Ma ei tea, ostsin Metzi ära...lugesin manuaali läbi...katsetasin ja värki ja kõik tundus vägagi loogiline ja lihtne..ma kll ei peaks nuppude asetust takistuseks tööd tegemast..pigem olen vihane selle peale, et Canonitel pole seda infrapunavärki ja ei saa orjavälku kasutada...sellega sain vasta pükse, ju siis enda viga et VEEL põhjalikumalt ei uurinud. Välk iseenesest väga vinge.
Eemal
me räägime erinevatest töötegemistest. loomulikult on töid, kus on aega kaamera ja välgu menüüdes surfata, veel enam, on töid mida tehakse plaatkaameraga ja ilma välguta.
Eemal
"Canon E-TTL-Remote slave" seda välku saab orjana kasutada küll. Pane Metz välk slave asendisse ja manuaalse reziimi peale, otsi oma kaamera menüüst selline koht üles, kus saab määrata, et kaamera välk EI ole põhivälk ja peaks toimima. Muidugi E-TTL ei tööta, pead Metz välku käsitsi paika panema.
Eemal
Muidugi kaamera enda välk pane ka ikka tööasendisse
Eemal
Mul on Canon 450D...ja kas siis saab seda Metzi kasutada orjavälguna või mitte...ma kohe kuidagi ei leia seda moodust..äkki keegi oskab konkreetselt seletada. Aitäh,
Eemal
ma pole küll aktiivne canoni kasutaja, kuid minu mäletamist mööda on eos5d seni ainus selle brändi kaamera, mis otse välkusid juhtida oskab?
Eemal
näh, näpukas - loomulikult 7d
Eemal
Sixty mis sa piinad ennast, mine poodi ja osta see omale <http://www.photopoint.ee/et/toode/15843/big-helios-valgupaastiku-komplekt-x-428632> .
Eemal