Sa ei ole sisse loginud.
Tere.
Ehk oskate aidata või nõu anda.
kumb teie meelest parem oleks, kas Canon 10-22mm või Sigma 10-20mm (alternatiivina ka 12-24?).
Plaan osta üks lainurk, aga ei tea mida eelistada.
Tänud ette.
Eemal
Sigma 12-24 on täiskaadrile. Eeldades, et sul on APS-C kaamera, jäta see valikust välja.
Endal on Sigma 10-20 ja siiani olen rahul.
Eemal
Kui mina lainurga valiku ees olin, lugesin neid reporte:
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM - Review / Test Report
Sigma AF 10-20mm f/4-5.6 HSM EX DC - Review / Lab Test Report
Ehk on abiks.
Valituks osutus Canon 10-22 ja siiani rahul.
Eemal
Hans S kirjutas:
Sigma 12-24 on täiskaadrile
Mis toimib ka ilusti poolekaadri ees ja kui nüüd natukene laiemalt ja tulevikuperspektiiviga mõelda siis oleks ju väga hea otsus see just osta.
Eemal
Ma kunagi looduspildi kokkutulekul panin kõrvuti sigma 10-20 ja canoni 10-22. Otsustasin ise canoni kasuks. Ma isegi ei mäleta, mis seal otsustavaks sai sest mõlemad on väga head objektiivid. Ehk valisin canoni kuna oli tsipa teravam äärtes. Samuti sobis kätte paremini, canonil oli suumi rõngas eespool ja oli kasutuse kohapealt mugavam. Aga nii kui canoni toru käes hakkas silma selle koostekvaliteet. Teada lugu, et plastik aga kui obje otsats kinni võtsid ja õrnalt väänasid siis kogu krempel paindus läbi. Selle raha eest oleks ma oodanud ikka midagi muud. Sigma on vast robustsem, ehk mõni kasutaja teab öelda. Hetkel kui peaks valikuid tegema siis võtaks Canoni 17-40 just selle koostekvaliteedi pärast.
Eemal
Samuti tasuks äkki kaaluda Tokina 11-16. Ise valisin just selle kuna juba kahte kõrvuti võrreldes paistab Tokina tüki kvaliteetsem. Valgem kah.
Eemal
Mõtlesin siis koostekvaliteedi võrdluses Sigmat, mitte Canonit...
Eemal