Sa ei ole sisse loginud.
Selline rumal küsimus, et kas oleks võimalik sellisel isendil (Tokina 50-135mm f/2.8 AT-X 535 PRO DX) minimaalset fookuskaugust (1m) lähemale tuua (u. 50cm)? Olen ka olukorda pisut uurinud aga tundub, et lihtsam oleks valida uus obje.
Makrorõngad vast eriti minu probleemi ei rahulda.
Mõtlesin, et uurin kõigepealt targemate käest järele.
Ette tänades.
Eemal
Fookuskaugust saad edukalt vähendada vaherõngastega.
Eemal
Eemal
Või oleks mõistlikum soetada selline lisaläätsede komplekt?
http://www.photopoint.ee/et/toode/8443/ … plekt-67mm
Eemal
saad ju mitu vaherõngast korraga kasutada. 20 ja 36mm ning peaksid saama minimaalseks fookuskauguseks 44cm. Küll aga peaks vaherõngastega pildikvaliteet mõnevõrra kannatama.
Eemal
Ära sa seda pildikvaliteedi juttu, mida Risto40 siin pajatab küll usu. Vaherõngastega väheneb vaid dof, kvaliteet nüüd küll ei kannata.
Eemal
@jubejuss: sa oled ikka kõva Alexandri fänn peaks kah sulle mõne pindi tooma, äkki saab ka mõne hea obje vms laenuks
Eemal
"Tax kipub jah sama olema sõltumata kaubast. Ei teagi miks"
loodetavasti ei pea sa mind selle vääringu kujunemisel süüdlaseks...
Eemal
to Erik Mandre:
no vähemalt minu 17-85mm objega on nii, et vaherõngastega muutuvad need punased-sinised värvid objektide äärtes tugevamateks (s.o. vist chromatic aberration). Ja lähtuvalt sellest ütlen, et kvaliteet langeb.
Eemal
Risto40 kirjutas:
to Erik Mandre:
no vähemalt minu 17-85mm objega on nii, et vaherõngastega muutuvad need punased-sinised värvid objektide äärtes tugevamateks (s.o. vist chromatic aberration). Ja lähtuvalt sellest ütlen, et kvaliteet langeb.
Korralike torudega ma ei ole sellist asja täheldanud.
Eemal
Teemaalgatajale. Vaherõngaste põhiprobleemist on siin muidugi vaikitud - kogu krempli valgusjõud väheneb kordades. Et siis arvesta sellega, eks.
Eemal
jubejuss kirjutas:
Mul on see kenko komplekt Nikonile üle, kuuene pakk pindist Alexandrit ja võid makrorõngasmaailmaga tutvust tegema hakata.
Said oma kaubast lahti juba?
Eemal
hull maks juba müüb neid: http://www.eestifoto.ee/sein/read.php?f … mp;t=82773
"Mul Kenko vaherõngaste komplekt üle, 1200.- annan ära."
Eemal
Irww
Päris hea kasumi teenib ju
Eemal