Sa ei ole sisse loginud.
Eemal
Sveni kakupilt on uues NatGeo-s: http://ngm.nationalgeographic.com/2010/ … rs-may.pdf
Seni siis Eestist 2:0 välismaa loomade kasuks:D
Aga palju õnne Svenile, rubriik on auväärt!
Eemal
See on tõesti märkimisväärne saavutus! Huvitav, et mõlemad NG-s avaldatud fotod - Remo S kitsepilt ja Sven Z linnupilt - kujutavad faunat tavalugeja jaoks kummastavas situatsioonis. See on nähtav pool.
Hoopis huvitavam, vähemalt mulle, on, kuidas fotograaf on end "mittemillestki" ehitanud rahvusvahelisele areenile: suhtevõrgustik, turundus, jne. Väga tubli töö!
Eemal
Mis suhtevõrgustik ja turundus? Tee asju, mis omavad väärtust, anna sellest teada ja varem või hiljem...
Turundus ei ole mitte pasa lilledega kaunistamine, vaid väetise müük talumehele.
Eemal
vast on nii, jubejuss, et teada tuleb anda õigel ajal, kohas ja neile, kes vajavad just sellist teavitamist ning seda teha moel, mis põhjustaks soovitud tagajärje. see ju eeldab erilaadi interaktsiooni. sellest p... lilledega kaunistamise kommentaarist ei saa ma antud kontekstis aru, kuna pole midagi taolist turunduse kohta otse või kaude väitnud.
Eemal
Kogu see erilaadi interaktsioon tähendabki seda, et tuleb müüa paska talumehele väetiseks, mitte aga lilledega kaunistatult proudele näokreemiks, mis võib küll lühiajalisest effekti anda, ent maksab pikemas perspektiivis kätte. Aga NB - see väetis peab olema hea, eelpoolnimetet prouade oma ei sobi. Ehk veel lihtsamalt - võti ei ole turunduses, vaid tootes.
Teemast - on väga uhke, et meie mehed on tasemel, mida nähakse üle ilma.
Tegelt on mu kommentaari põhjus selles, et aegajalt näib, et turundustuhinas unustatakse asjade sisu.
Eemal
Vabanda, Juss, aga sinu post räägib ju täpselt õigest müümisest. Toode on ju kõigil juhtudel sama.
Eemal
ma arvan, nagu ka juss, et "Hoopis huvitavam, vähemalt mulle, on, kuidas fotograaf on end "mittemillestki" ehitanud rahvusvahelisele areenile: suhtevõrgustik, turundus, jne. Väga tubli töö!" on ikka kole ulmeline müügiteoreetiku mula.
Eemal
No, on ikka nõiakunst küll. Paljud on võimelised tootma häid asju. Hoopis iseasi on need tiheda konkurentsi tingimustes maha müüa. Selleks on palju vähemad võimelised.
Eemal
kui jubejussi (JJ) ja onuennu väited oleksid tõesed, siis piisaks igal Sven Z-ga samal tasemel oleval fotograafil, ja usutavasti neid on, teha foto ning NG koheselt kibeleb ukse taga seda avaldama. kas see on nii?
samas JJ õndsaks saamise teemale ("...saab igaüks... selle eest kord pärjatud.") maailmavaateliselt vastu ei vaidle, mh kuna "asja ajamine" või seisneda igasuguses tegevuses või tegevusetuses.
Eemal
NG ei kibele kellegi uksetaga, NG uks on seda kaliibrit meestele lihtsalt küllaltki avatud. Selge on see, et kes kodus istub, seda ei tunta, aga õue pole tarvis ka alati orkestri saatel minna.
Eemal
ja mis oleks loodusfotograafia puhul "orkester"? ja kõigi teiste tingimuste samaolles, miks ei ole tarvis minna "orkestri" saatel, kui see toob soovitud eesmärgi?
Eemal
Ühesõnaga, see jutt läheks pikaks ja seda võib muidugi jätkata, aga ma eelistan siin selle asemel avaldada oma salarelva kõikidele, kes tahavad saavutada sama tulemust - tehke maailma kõige "kõvem" pilt ja saatke see National Geographicule ja te võite olla kindlad, et see avaldatakse varem või hiljem.
See on kogu selle "turunduse" valem ja see kehtib igal pool, tavaelus ja ka "päris turunduses".
Inimesed raiskavad liialt aega igasuguste pseudoteaduste peale, selle asemel et hingega oma asja ajada.
Eemal
Samas, kuigi ma ei tunne NG köögipoolt päris hästi, siis ei tarvitse see "NG kibeleb ukse taga" sugugi vale olla. Nimelt on suurtel väljaannetel (no üldse suurtel ettevõtetel) oma filiaalid/agendid, kes nö otsivad talente "kohapeal". Aga eks Sven või Remo, kui tahavad, räägivad sellest asjast ise.
Eemal
Jah, paluks samm sammult seletada kuidas te oma pildid sinna saite
Eemal
mind näiteks see huvitaks küll. kas see oleks midagi veidrat? ma arvan aduvat, vähemalt teatud ulatuses, kuidas asjad toimivad selles "äris," kus igapäevaselt tegutsen (ja see pole fotograafia). sestap oleks lihtsalt inimlikult põnev, kas äratundmise läbi või siis mitte aduda loodusfotobusinessi seda poolt.
Eemal
No ma pingutasin siin kindlasti ka üle või õigemini väljendasin end skaala ühel serval, aga mõte on ikka selles, et selles "äris" on võimalik ujuda ka ilma päästevestita. (vabandust, ma ei tea, kust mul need naljakad allegooriad tulevad
Eemal
Jussi allegooriad mulle meeldivad nagu ka tema pildid ja ta ise on kah üsna kobe . Kuid päästevesti asemel ta vist pidas ikka silmas lestasid (vest hoiab sind pinnal aga ei vii edasi, juhul kui ta ei pidanud silmas seda mootoriga vesti)
Aga mis erilist äri-edu-foto-saladust te siin taga ajate? Kui teil NG fototoimetaja töökohta pole siiani pakutud siis vist tuleb oma pilditegemisoskuste parandamisele rõhku panna, et teid märkaks kohalik valla- või kooli seinaleht või ajakiri "minu kiisu" jnejne ja siis tulevad juba keraamilised hundid, või olid need klaasist... ja kusagil kaugel on must täpp mida sisse suumides näeb, et see on uks ja seal on silt Tere tulemast "sinu nimi" NGsse. Kui aga see tee tundub liiga raske, sest tuleb palju looduses viibida ja aega raisata ja kogu see floora ja fauna selgeks õppida siis on ka kergemaid võimalusi ja need on "õpi-ennast-müüma" koolitused siis ilmselt tuleb lugeda läbi mõned äriedu saladuste raamatud.. rikas isa ja vaene ema..., veel oli minu arust ka keegi esmeralda kes 100 krooni eest avas soovijate raha tšakrad...
Eemal
Ma just mõtlesin paar päeva tagasi, et ajad päris palju muutunud, et kus on uus turundusinimeste piibel (vabandust Seiraja, nüüd ma ei pidanud sind küll silmas), et vanas, tõusva turu olukorras saime me regulaarselt uue guru, kelle raamat tuli läbi lugeda ja koosolekul asjade sisu arutamise asemel seda tsiteerida. Nüüd on nagu jupp aega vaikust olnud.
Muide Seiraja, me peame mingi päev minema ja paar õlut tegema (või kohvi või teed vms), foorum on rohkem teater.
Eemal
Watchtower kirjutas:
...Kui teil NG fototoimetaja töökohta pole siiani pakutud siis vist tuleb oma pilditegemisoskuste parandamisele rõhku panna, et teid märkaks kohalik valla- või kooli seinaleht või ajakiri "minu kiisu" jnejne ja siis tulevad juba keraamilised hundid, või olid need klaasist... ja kusagil kaugel on must täpp mida sisse suumides näeb, et see on uks ja seal on silt Tere tulemast "sinu nimi" NGsse. Kui aga see tee tundub liiga raske, sest tuleb palju looduses viibida ja aega raisata ja kogu see floora ja fauna selgeks õppida...
Paneks sellele jutule siia alla viie
Eemal
jubejuss kirjutas:
Ühesõnaga, see jutt läheks pikaks ja seda võib muidugi jätkata, aga ma eelistan siin selle asemel avaldada oma salarelva kõikidele, kes tahavad saavutada sama tulemust - tehke maailma kõige "kõvem" pilt ja saatke see National Geographicule ja te võite olla kindlad, et see avaldatakse varem või hiljem.
See on kogu selle "turunduse" valem ja see kehtib igal pool, tavaelus ja ka "päris turunduses".
Inimesed raiskavad liialt aega igasuguste pseudoteaduste peale, selle asemel et hingega oma asja ajada.
Maailma "kõige kõvemat" pilti pole olemas ja ei saa ka olema. Kuid ilma hingeta, paremini öeldes ehk pühendumiseta, ilmselt ei saavutata küll suurt midagi. Samas, totaalne pühendumine oma teemale on küll eelduseks aga pole teps mitte alati edu pandiks. Üritan siin sõnastada, et mis veel olla võiks ja esimesena tuleb meelde kõrvade vaheline ollus. Ajaga kaasas - veel parem ajast ees käimine. Õnnefaktor. Arvatavasti pole harvad ka juhud kui küünarnukkide ja kirsadega saavutatakse oma eesmärgid. No ja mõni asi võib olla nii halb, et on juba hea.
Eemal
Tubli oled Juss:)
Eemal