Sa ei ole sisse loginud.
Tervist ükspäev kaameraga väljas jõlkudes tuli mõte , et prooviks rawe. Tegin hunniku rawe ja siis kohe koju arvuti ette. Aga selgus , et mul pole rawi konverterit. Ei tahaks nagu piraatlusega ka tegeleda. Niisiis arvan et äkki oskate mõnda head vabavaralist koverterit soovitada.
Eemal
Esimene, mis pähe kargas, on kaameraga kaasasolnud soft. Kui sul shop on, siis ka sellega saab!
Eemal
raw therapee, ufraw nii windowsi kui linuxi jaoks.
Eemal
Näiteks seesama, mille sa oma kaameraga kaasa said.
Eemal
näedsiis, kui aeglaselt näpud jooksevad - juba trügiti vahele
Eemal
iga kaameraga ei tule paraku korralikku konverterit kaasa.
Eemal
Millisega? Nikoniga vast ikka?
Eemal
nendega, mida mina kasutan, on korralik silkypix tehtud tarkvara kaasas. mõned siin kurdavad et nende kaameraga on ainult konvertiri prooviversioon kaasa antud.
Eemal
Kus juures ei tulnud Nikon D60 mul kaasa
Eemal
Nikon D60 tuleb küll kaasa tasuta software. Just võtsin fotoka karbi kapi otsast alla ja vaatasin et oioi SOFTWARE DISC. Installisin ära ja tuli välja et kõik olemas
Eemal
Muuseas jäi mainimata , sellega saab rawe kovertida:D
Eemal
justnimelt, saab kuidagi. komplektis on sul nikon transfer ja view nx? see et pildibrauser lubab raw salvestada jpg formaati kaameraseadetega pole konvertimine.
nikoni raw konverter on capture nx ( http://www.photopoint.ee/et/toode/12997 … apture-nx2 ) ja selle pead sa ise ostma.
Eemal
OnuEnn kirjutas:
justnimelt, saab kuidagi. komplektis on sul nikon transfer ja view nx? see et pildibrauser lubab raw salvestada jpg formaati kaameraseadetega pole konvertimine.
nikoni raw konverter on capture nx ( http://www.photopoint.ee/et/toode/12997 … apture-nx2 ) ja selle pead sa ise ostma.
Juba avastasin jh Aga nh eksma hakka Photoshop elements 8.0 raha koguma
Eemal
PiltLoodusest kirjutas:
Juba avastasin jh :D Aga nh eksma hakka Photoshop elements 8.0 raha koguma :)
Kogu siis parem Lightroomi jaoks. Senikaua kuni kogud, saad ülalmainitud Raw Therapee ja Gimpiga hakkama. Võtab lihtsalt mingi aja harjumiseks.
Eemal
Okei ! Tänud et viitsite vastata mu küsimustele
Eemal