Sa ei ole sisse loginud.
Tere!
Mul on siis väike mure, pentaxi K10D-ga,
Mure selles, et kui ma pildistan M-re˛iimis, sätin paika oma säriaja ja avaarvu. Teen pildi ära, kõik on hästi,
ning siis vahetab kaamera ära ise säriaja ja ava arvu. Näiteks nii: Panen Säriks 10 ja Avaarvuks 11F, siis peale pildi tegemist on Säri juba 20 ja ava 16F-i.
Kas ma peaks mingeid settinguid muutma vms...?
Parimat Tanel.
Eemal
kuskil menüüs oli selline rida olemas, mis lubas masinal kasutaja eksimust korrigeerida. kuna minu kaameratel on see stabiilselt OFF asendis, siis RTFM.
Eemal
menu - custom settings - 10. auto ev compensation äkki?
k20d menüüs võib järjekorranumber teine olla, aga jutt on sama.
Eemal
Pakun veidi huupi aga oma peaga suutsin välja mõelda, et ehk on sul kahveldus aktiivne.
Eemal
custom settings - auto bracketng order
Eemal
rohelist nuppu ei vajuta? kui on nii seadistatud, võib see manuali pealt mingi automaatika peale minna.
ikka sealtsamast menu - custom settings saab vaadata/muuta.
pane mõni pilt üles koos exif-iga, sealt saab vaadata mis kaamera teinud on.
Eemal
näita pilti.
Eemal
mina jään ikka kahvelduse teema juurde. p2kk - kui sa programmivalikuketta all, menu nupu kohal olevat nuppu vajutad ja all hoiad, siis mida lcd või pildiotsija näitab.. kas off või midagi muud?
Eemal
..mitte lcd vaid see pealmine ekraan.
Eemal
jutt on pentax k10d-st, sellel on MENU vasakul servas ülemine nupp. mis kaamerast sa räägid?
Eemal
näh, tuhka pähe - tegelikult võib seda särikahvli nupu asendit küll sedamoodi kirjeldada :-)
Eemal
Hoian just sedasama kaamerat käes ja olen näppinud seda juba oma kolm aastat... Pentax K10d on mumeelest. Vaatame pilti ka
Eemal
..aa jõudsid juba ette
Eemal
mitte et ma särikahvlit kahtlustaks, ootaks jätkuvalt pilti enne kui midagi edasi oletada.
Eemal
:-) ma hoian k20d käes
Eemal
Jah ootame mida nüüd p2kk kah pajatab
Eemal
Urmet Pilt kirjutas:
mina jään ikka kahvelduse teema juurde. p2kk - kui sa programmivalikuketta all, menu nupu kohal olevat nuppu vajutad ja all hoiad, siis mida lcd või pildiotsija näitab.. kas off või midagi muud?
Eemal
]
Urmet Pilt kirjutas:
Viga oli vist selles, mul oli seal 3
Eemal
see oli nüüd küll suur pilt :-)
mina lugesin juurestoodud exif-i väljavõttest "auto bracketing" ehk automaatne kahveldus.
k20d custon seadete 9. real saab selle seadeid muuta, muus osas peab veel vaatama kaamerast.
Eemal
k10d-l on nii, et menüü ei pruugi midagi näidata aga just seda eelpoolmainitet nuppu all hoides ja objepoolset valikuketast kruttides saab selle OFF'i keerata.
Eemal
...ja kui need pildid on sul lingitud, siis ole p2kk nii kena ja tee need väiksemaks.
Eemal