Sa ei ole sisse loginud.
Eemal
Ma loodan, et kliimasoojenemise eitajatel on õigus. Samal ajal püüan ma oma tegusid säästlikult teha ja jätkan loodushoiu toetamist.
Eemal
Kliima soojenemist ei eita ju keegi, isegi see artikkel mitte. Viidatud jutu point on selles, et kliimamuutustes on inimese roll kaduvväike.
Eemal
Villem kirjutas:
Kliima soojenemist ei eita ju keegi, isegi see artikkel mitte. Viidatud jutu point on selles, et kliimamuutustes on inimese roll kaduvväike.
Aitäh parandamast, just seda mõtlesingi.
Eemal
Arraku jutul on iva sees, kindlasti inimesel on roll kliimamuutustes, aga ime pisike. Samas kaldun ka arvama nagu Arrak, et asi on kindlasti liigselt ülepaisutatud just sellel eesmärgil, et keegi saaks omale head raha tasku panna.
Eemal
Minu silmis peab vahet tegema globaalsel ja lokaalsel soojenemisel. Globaalselt võib tõesti inimeses roll väike olla, aga arvestada tuleks ka lokaalseid parameetreid. See kuulus statistiline võrdlus, et kui üks jalg panna ahju ja teine külma, siis keskmiselt on hea olla. Lokaalsed on nt mingite suurte metsaalade raiumine, mingi suurlinna ümbritsev sudu, lokaalne reostus jne Lokaalne katastroof mõjub eelkõige sellele piirkannale endale, kus katastroof toimus. Seega peaksime kõik olema huvitatud meie lähiümbruse heaolust ja see on ka see maksimumm mida me looduse heaks ära teha võime.
Näiteks : kas lõkke tegemine on loodusele kahjulik? No on, aga kui seda teha rohelisel ajal kuskil maapiirkonnas, siis ümbritsev loodus suudab mingi väikse lõkkega väga hästi toime tulla, ainete lõppkonsentratsioonid on üsna väiksed. Kui sama asja teha paljude inimeste poolt linnas, siis ümritsev loodus enamasti puudub ja tagajärjed on hoopis teised.
Eemal
Viimast iseloomustab ehk sedalaadi asi: http://www.postimees.ee/?id=182655
Eemal
Meie muidugi elame sedalaadi piirkonnas, et ainus võimalus mets hävitada, oleks, tsiteerides klassikuid: "Kogu maa ära betoneerida". Õnneks on kinnisvarabuum seks korraks läbi ja ega see ka muidu oleks vast küllalt keerukas.
Eemal
Tere
Siia juurde veel huvitavat kuulamist.
http://www.youtube.com/watch?v=FOLkze-9GcI
Tiho
Eemal