Sa ei ole sisse loginud.
siilur kirjutas:
Super Urmas, palju õnne! See teeb tõesti rõõmu. Osalejate arv oli ka seal väga kõva 43 tuhat, 93 riigist.
Nagu mina aru sain, oli 43 tuh piltide arv, mitte osalejate arv.
Eemal
Õnnitlused minugi poolt!
Kahju ,et see postimehe pilt nii nigel on. Mul töökaaslased nägid seda ja esmamulje oli ,et mis sitikas kus kohas? Kui näitasin neile
http://www.looduskalender.ee/
pilti ja lugesin ka autori jutu ette ,siis venisid kõigil näod pikaks ja kordasid "uskumatu"
Eemal
Palju palju õnne! Kõva sõna!
Eemal
Eemal
Tartesele õnne.
kahjuks ma ei oska putukast lugu pidada ja seetõttu oleks ise hundi fotole esikoha andnud.
Eemal
Foto hundist saigi ju esikoha busse?
Eemal
Eemal
Palju õnne Urmas! Nüüd saan aru sellest lumekirbu jutust Penijõel. Ka sellest, miks pilte nii harva Looduspilti satub. Vt. busse. Siin oleks sama pilt pikemalt mõtlemata 3 saanud.
Hundi pilt on jahmatav. Et miks ta just hüppab üle värava. Milleks pingutada? Samas tundes veidi hunte- see hüpe polegi hundi jaoks teab mis pingutus. Kergelt, hopp, üle ja aega viitmata edasi. 1/30s säri on uskumatu. Ainult taimede ja ka puhtalt maastikupilte oli väga vähe parimate hulka valitud.
Eemal
Ilus ja tubli töö
Eemal
Eks tegijal juhtub sedagi. Õnne igatahes
Eemal
Ühinen eeskõnelejatega. Väga sümpaatne tulemus, nii pildis kui auhinnas.
Eemal
Tänan kõiki õnnitlejaid. Eile öösel jõudsin lõpuks tagasi koju. Eks edaspidi saab kuuldut-nähtut-mõeldut ka erinevatel koolitustel ja kohtumistel jagada. Põhimõtteliselt on praeguseks kokku lepitud Loodusõhtu Rahvusraamatukogus aga seda millalgi järgmise kuu sees.
Eemal
Kogu sellest värgist võiks siia looduspilti artikli kirjutada ju. Usun, et paljud on sellised kes ei satu koolitustele sellest kuulma ja sama Loodusõhtugagi.
Eemal
Mina nägin "Märka Mind" konkursi lõpuõhtul selle kuulsa foto saamise lugu. Väga väärt vaatamine oli. Hea töö sai hea tasu. Lootsin vaikselt muidugi ka üritusel kohtuda ja isiklikult õnnitleda aga kahjuks ei olnud see võimalik Ühtepidi oli kogu see lugu minu jaoks tagantjärgi vaadates naljakalt üllatav kuna minu selle aasta alguses tehtud pildi all (see, mis sai ka "Märka Mind" konkursil tunnustuse) mainisid, et pole ehtsat lumekirpu lumel näinudki aga ju sa siis pidasid konkreetselt just seda ühte liiki neist silmas
Parimad õnnesoovid igaljuhul!
Eemal
Urmet Pilt kirjutas:
Ühtepidi oli kogu see lugu minu jaoks tagantjärgi vaadates naljakalt üllatav kuna minu selle aasta alguses tehtud pildi all (see, mis sai ka "Märka Mind" konkursil tunnustuse) mainisid, et pole ehtsat lumekirpu lumel näinudki aga ju sa siis pidasid konkreetselt just seda ühte liiki neist silmas
Jah, nii see ongi, et konkreetselt eesti keeles lumekirbuks ristitud liiki pole veel ise lumel näinud. Aga olen üsnagi kindel, et lumekirpudeks on aegade jooksul nimetatud kogu lumel leiduvate tillukeste hooghändade kompleksi.
Inglased nimetavad lumekirbuks hoopis talikoonlast, kes määratult suurem, aga hüppab.
Eemal
Ülikõva tulemus, Urmas! Palju õnne!
Eemal
Palju õnne ka minu poolt! Lisaksin veel, et kellel Londoni poole asja, siis näitus on üleval Nature History Museum`is 23 Okt 2009 - 11 Apr 2010.
www.nhm.ac.uk
Eemal
Minuni jõudis selline info:
16.12.2009 21:13
BBC:n maailman suurimman luontokuvakilpailun kulisseissa käryää mahdollinen skandaali, kertoo Suomen Luonto -lehti internetsivuillaan. Tuomariston edustaja, luontojournalisti Rosamund Kidman Cox myöntää Suomen Luonnolle, että kilpailun organisaatio tutkii parhaillaan tämänvuotista voittajakuvaa, koska sitä epäillään huijaukseksi.
- Tiedän, mistä puhut. Asiaa tutkitaan parhaillaan, Kidman Cox sanoo.
Kuvaaja on antanut ymmärtää, että kuvassa hyppäisi aidan yli luonnonvarainen susi, mutta kilpailun organisaatio on nyt saanut todisteita siitä, että kuvassa olisikin kesy, vankeudessa elävä susi.
Lontoon luonnonhistoriallisen museon ja BBC Wildlife Magazinen yhteisen Wildlife Photographer of the Year (WPY) -kilpailun sääntöjen mukaan kuvaajan pitää ilmoittaa, mikäli kuva esittää vankeudessa elävää eläintä.
Nyt tutkinnassa oleva susikuva hyppäsi voittoon 43 000:n otoksen joukosta. Sen on ottanut espanjalainen José Luis Rodríguez.
Kui see nüüd tõeks peaks osutuma, on Urmasel endiselt võimalus peaauhind nabida?
Eemal
Muffigi ei saa sellest tekstis aru
Eemal
Jah, Toomas, igipõline Tallinna päss, arvab, et kõik saavad aru
Eemal
Ma ei imestaks kui Toomase viidatud infol on tõepõhi taga. Liiga uskumatud kipuvad olema selle hüppava hundi pildistamise tingimused. Kõik need välgusüsteemid ja 1/30s säri jne. Metsik hunt käiks arvatasti sellest möllust kaarega mööda.
Urmase pilti vaadates ei tekiks sellist kahtlust hetkekski.
Eemal
Siin on võrdluspilte ka näha, miks arvatakse, et vangistuses elav hunt: http://www.suomenluonto.fi/bbc-luontoku … -huijausta
Eemal
Ühte-teist inglise keele oskajatele saab nii:
http://translate.google.com/translate?h … -huijausta
Tegelikult on väga kurb, kui see lugu tõeks osutub.
Eemal
Hämmastav sarnasus. Nende kaadrite põhjal võib küll öelda, et pilt on tehtud vangistuses olevast hundist. Ma saan aru, et autor on zhüriile valetanud ja siis võiks küll see pilt disklafi saada.
Huvitav kui asi niikaugele läheb kas siis trükitakse ka uus raamat?
Eemal