Sa ei ole sisse loginud.
Ei ei.. paned perearsti juurde aja, saad retsepti, lähed ostad apteegist vaktsiini (vaktsiin on koos süstlaga) ja siis tagasi perearsti juurde.
Eemal
no kui see koo systlaga k2es on juba, siis v6ib ju ise ka selle systi 2ra teha, sellise pisiasja p2rast arsti juurde tagasi joosta tundub kergelt tobe ..
Eemal
Aga kas näiteks see aitaks hästi pärast metsaskäiku, kui minna ja olla kuumas saunas laval. Ja üldse saunas ennast korralikult pesta ja nii? Tean, et puuk ju võib üsna kiiresti toimetada, kuid sellisel juhul peaks ju ka abi olema? Kui ta veel pole ennast kinni hammustanud kuskile.
Eemal
Kaupo Kalda kirjutas:
Borrelioosi vastu need süstid küll veel ei aita. Ja nagu näha - ka entsefaliidi süstide puhul on oluline järjekindlus aastast aastasse, sest ravimi mõju ei ole igavene.
Kuna niikuinii süstid kõigi haiguste vastu ei aita, siis ei leia mõtet end ka vaktsineerida. Ütlen "mõlema" asemel "kõigi", sest puugid võivad ka teatud haiguskolletes erinevaid ja üsna ohtlike tõvesid endas kanda ja edasi anda.
Siinkohal tekibki huvi, et kuidas on kellegil kogemusi sääse ja puugitõrjevahenditega?
Ma alati katan end näiteks Autan'i või Hansaplast'i vahenditega ja olen siiani puukidest puutumatuks jäänud. Nüüd hiljuti sai vahend otsa, lõin käega ja ronisin ikkagi võssa. Metsast tulles kontrollisin end kohe üle ja leidsin 3 tükki ihul ringi sebimas. Et kas see oli juhus või on neist määretest ikkagi kasu? Kui kellegil analoogseid näiteid, äkki saaks nende põhjal mingit sorti järelduse teha.
Eemal
Tarvo ma ütleks, et sinu suhtumine on veidi imelik. Kuna ravimid kõigi haiguste vastu ei aita, siis miks neid üldse võtta? Kuna vaktsiin siiski ühe väga jälgi haiguse vastu aitab kui seda regulaarselt saada (ehk kord kolme aasta tagant, mis pole väga tihti), siis ma ei saa hästi aru mis udu sa ajad. Kas on soovi jääda ajuinvaliidiks peale metsas käiku? Kui ei, siis ma ei saa küll aru miks seda odavat ja lihtsat vaktsiini ei saa võetud.
Eemal
Mind huvitab rohkem, kas nood putukatõrjevahendid aitavad.
Eemal
Kõik,kes liiguvad rohkelt looduses,peaksid end vaktsineerima laskma.Ükski vahend ei anna sulle kindlust,aga haigus on vastik.Väga vastik.
Eemal
Kagu - Eestis on neid eriti palju . Käisin kuskil kuu aega tagasi ,mööda kallast kus oli hein umbes vöökohani. Lagendikule jõudes otsustasin kontrollida kas puuke ka on, ennäe imet, neid oli vähemalt 8. Hiljem lugesin kuskilt , et osad puugid ongi veekogu lähedal.
Pikka marsruuti ma ei teinud tsirka 50meetrit.
Eemal
Sai eile just Lõuna-Eestis 2 päeva mööda metsaradasid tallatud ja telgitud. Suur osa teest veekogude ligiduses. Ei ühtegi inimest 3 inimese peale.
Paar päeva tagasi puugivaktsiini tehes sain ka teada et peale mingeid kordasid vaktsiine võib vahe kahe süsti vahel olla isegi 5aastat.
Eemal
Kel vaktsineerimisega kiire siis sain täna infot et kahe esimese süstimise vahe võib olla isegi 2 nädalat kuna uued vaktsiinid pidid olema kiiretoimelised. Omal täpselt 2 nädalat vahet ja lähen teen ka teise täna ära kuna järgmine nädal puhkus ja suuremat sorti metsas müttamine plaanis.
Eemal
Hoidke ennast nende sitikate eest. Ise vaevlen praegu borrelioosi käes. Pole just eriti meeldiv haigus. Kirun taga, et miks ei ole vaktsineerind ennast. Aga noh, eks ikka ennem ei õpi kui oled vea ise läbi eland.
Eemal
Mehed, ärge jamage! Tehke need süstid ära. Ise vaktsineeritud ja sel hooajal kolm puuki külge saanud.
Eemal
Sõbrad,lugege see teema veelkord korralikult läbi.Borrelioosiga kahjuks on see lugu.et vaktsiini pole ja ka immuunsust ei teki.
Eemal
Jah, Sul on õigus Tõnis, ajasin segamini, kummaga tekib immuunsus jne. http://www.puuk.ee/?content=16 . Niiet sorry Piilur, loodan, et saad kiirelt üle.
Eemal
Kindlasti saan üle.Ma usun. Mul see aasta juba 5 puuki olnud, üks isegi üleni valge. Ei teinud midagi. Nii muutusingi lohakaks, mõtlesin, et kui ei ole siiamaani olnud ei tule ka. Millegipärast 6 puuk murdis mind rajalt maha
Eemal
Soovin kiiret paranemist!Kaunis sügis ootab!!!
Eemal