Sa ei ole sisse loginud.
Nii , kogun juba endale vaikselt raha, et osta telezoom.Aga siinkohal küsiks õige nõu.Ehk siis mida arvate http://fotoluks.ee/?op=body&id=113& … &cgid= sellest täpsemalt ,üle 12k ei tahaks eriti välja käija. Sooviks teha lindudest, loomadest kui ka makro koha pealt pilte. Aga kas see mitte liiga pikaks toruks ei jää siis ? Palun vastake , kes vähegi teab
Eemal
hmm, miks siis nii tagasihoidlikult , soovitage ise siis 12k eest ootan huviga
Eemal
Soovitav juurde kribada mille see toru hiljem kinnitub!
Eemal
kui nime ei öelda, siis canon.
Eemal
no kui C siis 12k eest võib ebayst suuretõenäosusega osta kasutamata canon 300mm f4 ...ja sellele lisaks kui osta hiljem konverter x1,4 siis linnukesi ja loomi saab juba tulistada...et makrotada siis soovitan ikka eraldi objektiiv osta..aga noh eks ikka ise pead endale aru andma millist kvaliteeti sa taga ajad...
Eemal
aihh , unustasin , tegemist ikka Nikoniga D90 . Vabandust.
Eemal
see lööb ju kaardid uuesti segi.
Eemal
njaa tõsi , super kvaliteeti makro puhul ei saaks, selle jaoks tõesti vaja eraldi osta makro obje. Hmm mõtlesin natuke, unustaks siis loetelust makro välja ja keskenduks rohkem , lindude loomade peale ,küll tuleb makro obje ka kunagi osta. Soovitage siis midagi
Eemal
ise pakuksin selle ka välja http://www.photopoint.ee/toode/16977/ta … di-ld.html ilma konverdita võib vist väheseks jääda või mis?
Eemal
Soovitan osta kuulutuse peale kodu- või välismaalt uus või kasutatud 300/4 teleobjektiiv, see on kõikidel tootjatel kindla peale minek (samamoodi nagu 90/100/105mm makroobjektiivid või 50mm fiks). Ma arvan, et selle raha eest võid leida küll midagi ning tulemus on suurepärane. Enamasti on linnud loomad pigem liiga kaugel kui lähedal niiet selles mõttes ära fiksi karda. Ning f/4 valgusjõud on Eestis pildistades täitsa hea juba, valgemad objektiivid on niikuinii juba omaette teema.
Eemal
Ka omal sama plaan lähitulevikus D90'ga seoses. Eile sain proovida ka 300mm/F4 objektiivi ja pigem tahaks isegi suuremat veel. Aga 400mm puhul võib vist nö käe pealt pildistamise (lendav lind, ootamatu hetk vms) ära unustada? Kui 300mm/F4 oleks kindla peale minek siis 400mm fiksi puhul võiks ka nii öelda?
Eemal
Niisiis tegin endale väikese komplekti http://www.photopoint.ee/toode/16977/ta … di-ld.html see obje ja see http://www.photopoint.ee/toode/16556/ta … nikon.html konverter ? Kuidas tunduks
Eemal
See Tamron olevat pikemas otsas tiba pehme, kuid valgusjõud, hind ja lähedalt pildistamise võimalus on tal muidugi olemas, mis on hea. Mina sinna 2x konverterit vahele ei paneks, sest zoomidel läheb ju kvaliteet siis halvemaks igal juhul.
Marko ütles õigesti - otsi järelturult kasutatud 300mm f4 fix. Kui sa siiski arvad, et zoom võib kasulik olla (tegelikult ongi ), siis vaata Sigma 100-300mm f4, see on kuuldavasti üks teravaimaid Sigma torusid.
Eemal
Kogemus olemas Sigma 100-300mm F4 ja 1,4 konverteriga. Teravusest ei jää mitte midagi järgi, arvatavasti sama lugu on ka selle Tamroni toru ja konverteriga, seega ei soovita.
Eemal
Kui su plaan on pildistada enamusest linde/loomi siis kasutad niikuinii pikemat otsa, võta 300mm fix, säästad närve ja raha
Eemal
Hmm tore ,Simson ,et oled kokku puutunud 100-300Mm sigmaga.Kuigi see sigma läks niigi üle hinnapiiri.Aga sooviks ikka teada , kas keegi on ka kokku puutunud selle Tamroniga , oleks just hea hinnaga kah. Teisi telezoome ma nagu ei leidnunki , kas oli siis hulga odavam või liiga suurte näitudega ( pean silmas nt 500mm)
Soov oleks ikka saada kuskil 300Mm obje ja uus . Kasutatud objesid eriti ei julgegi osta, kuna pole just suurem spetsialist.
viitsib veel keegi tuua mulle linke objedest , millega tehtud pildid on ka teravad!
Eemal
enamus objektiive on suutelised vähemalt mingi ava juures enam-vähem teravat pilti tootma.
kuna ma metsas pildistamas palju ei käi, siis ostsin säästutele (nikoni variant http://www.photopoint.ee/toode/16540/ta … motor.html ). isegi 300mm suudab F8 juures suht söödavat pildi väljastada.
kui käiks linde-loomi jahtimas, vaataks mingit 300/4 fiksi.
Eemal
ehh , enn säästu on ta japp ,aga tahaks midagi krõbedamat, ikka pikemaks ajaks , seega ka vastav hind ootan veel pakkumisi
Eemal
jään fiksi soovituse juurde.
Eemal
Võta see Nikkor AF-S 300mm F4,0 D IF-ED, kindla peale minek, sinna kannatab 1,4 konverteri vahele panna saad jub 420mm. Hästi otsid siis saad netist 1000 euroga kätte.
Eemal
hehe , naljatilgad mul on kuskil 15k raha , see juba 21 kuule kuule majanduskriis on ka minu kodus
Eemal
keegi ebay-ist asju on ostnud? , seal tsüti odavamad kah
Eemal
erko kirjutas:
Keegi müüb fotokala.ee foorumis tutikaid Nikkori torusid, kaasaarvatud AF-S 300mm f/4. Viimase hind 15990 krooni.
japp , päris hea ta on. Aga ma ei plaaninud veel lähiajal osta. Võtan temaga ühendust ja uurin , kas tegeleb ka edaspidi.
Aga seljuhul , soovitaksite seda Nikkor AF-S 300mm F4,0 D IF-ED ?
Enamus ajast pildistan käes, hmm
Eemal
Siin on piisavalt pilte et otsustada, kas see Nikkor AF-S 300mm F4,0 D IF-ED on hea toru, seal on veel 1,4 konverter vahel. Vaata ja mõtle
Eemal