Sa ei ole sisse loginud.
Praeguse maade hinna languse juures soovitaks müügiga oodata. Ma oma raasukese müügiga küll ei kiirusta
Eemal
Uskumatu aga 4.26 oli see number ehk 2.07 maakera. Kõige suurema põntsu paneb autoga sõitmine ~700km nädalas ja mootor pola ka just kõige lahjem.
Päris hea ülevaate andis see test tegelikult ja aitab olukorda reaalsemalt hinnata.
Eemal
2,7, suur kaal transpordil, aga osa mu sõidust on kindlasti 2x jalajälge arvestatud, sest teenuseostja maksab oma jäljega osa sellest. Üldiselt suht kaudne ja udune just selles osas kui palju neid asju topelt sisse arvatud on.
P.S. Eestis on umbes 3,5 kektarit inimese kohta.
Eemal
Sinu ökoloogilise jalajälje suurus on 2.07 globaalset hektarit aastas. See tähendab, et kui kõik inimesed elaksid nagu sina, peaks inimeste käsutuses olema 1 maakera.
Suht balansis, ainult et loodusele küll kohta ei jää. Aga no üksi korteris elamist ilmselt peetakse raiskamiseks.
Eemal
2,38 Transport annab hirmsasti. Antud jäljeosa vähendab mitte üksi, vaid koos lastega autosse istumine ja looduspiltide tegemine. Väga positiivseks loetakse oma juurikate kasvatamist, kuigi ma kahtleks, kas potipõllumajandus oma lapil ja oma traktoriga ikka annab eelist võrreldes poest ostetuga. Ja ka oma metsast küttepuude võtmine on lausa kurjast. Peaks vist endale ja pereliikmetele paksemad kasukad ostma
Eks ta vist parema ettekujutuse jalajälje osas annab rohkem kogukonnana. Üksikisikuna sõltub kohati liiga eelmise nädala tarbimisest.
Eemal
4.12 gha. peaks olema 2 maakera. Elagu elektriküte
Eemal
teadus.ee-s oli Kändleril näide kuidas end parlanksi saada selle kalkulaatori põhjal: "ei söö ega joo üldse mitte midagi, seevastu kõik, mida ma ei söö ega joo, pärineb kodumajapidamisest"
Endal tekkis ka kohe algul küsimusi: näiteks, mis seos on korteris elades prügiveo hinnal ja jalajäljel.
Eemal
Ah, seal on üldse mitmed üsna küsitavad asjad. Eramajas elamist peetakse millegipärast paremaks kui kortermajas, ehkki minu arust võtab esimene variant palju rohkem ruumi ja sünergia on väiksem. Elektriboileriga vee soojendamine oli sama hea kui maaküttega. Jms. Samuti pole ma sugugi veendunud, et siinses kliimavööndis kasvatatud köögivili jätab kokkuvõttes väiksema jalajälje kui sealt transportida, kus sama pindala, vaeva ja kütusekuluga 4 saaki aastas saab. Jne. jne. Loomulikult tuleb käituda ja tarbida võimalikult säästlikult, aga igasugustel sellistel projektidel nagu säästupirnid, CO2 kvoodid, Y2K katastroofioht jne. on niivõrd suur rahamaitse küljes, et see varjutab kõik muu.
Eemal