Sa ei ole sisse loginud.
Arvame, et oleme küll siin kõik suured loodushuvilised ja elame väga keskkonnasäästlikult. Tehke endale väike "reality check".
http://www.ut.ee/mobility/jalajalg/
"Tartu Ülikoolis valmis ökoloogilise jalajälje kalkulaator
Ökojalajälje kalkulaator on mõeldud nii eesti- kui ka venekeelsele kasutajale ja algoritmi koostamisel tugineti Eesti kohta käivatele andmetele.
Need kaks aspekti teevad selle Tartu Ülikooli geograafia osakonnas välja töötatud kalkulaatori eriliseks, võrreldes veebiavarustes leiduvate arvukate teiste ökojalajälje kalkulaatoritega.
Ökoloogilise jalajälje metoodika analüüsib inimese ressursikasutuse ja jäätmetekkega seonduvat otsest ja kaudset maakasutust. Kalkulaator annab kasutajale võimaluse leida, kas tema elustiil ja tarbimisharjumused mahuvad piiridesse, mis on igaühe ressursitarbe katmiseks ja jäätmete sidumiseks maakeral ka tegelikult olemas.
2008. aasta kevadtalvel valmis sama töögrupi poolt Briti Nõukogu ja Suurbritannia saatkonna toel kalkulaatori esimene versioon. Praeguse, teise versiooni puhul on oluliselt laiendatud käsitletavaid valdkondi ja arvutusalgoritmis võetud arvesse Eesti tausta.
Käimas on ka kooliõpilaste ökojalajälje uurimus. Valimisse kuuluvad 10. klassi õpilased 30 koolist üle Eesti. Uuringutulemused selguvad sügiseks.
Ökojalajälje kalkulaator asub aadressil http://www.ut.ee/mobility/jalajalg/.
Kalkulaator valmis Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel. "
Eemal
4,01 ühikut
Eemal
2,21 globaalset hektarit. Alguses panin transpordi kohta arvud veidi ümardatult ja oli 10.09 globaalset hektarit aastas et minust võib veel asja saada...
Eemal
Sinu ökoloogilise jalajälje suurus on 4.05 globaalset hektarit aastas. See tähendab, et kui kõik inimesed elaksid nagu sina, peaks inimeste käsutuses olema 1.97 maakera
arvasin, et vähem, aga ilmselgelt liiga suur korter ja eelmisel kuul ostetud uued asjad (kaks korda aastas ostan) ajasid numbri üles.
Eemal
2.13, suurimad artiklid olid eluase ja transport.
Eemal
2.13 globaalset hektarit aastas. eluase ja toit!
Eemal
5.75 gha :(
Eemal
elektriga maja kytmine ajab selle n2idu jaburalt suureks .. m6ned korrad aastas lennukiga kaugemale lendamine ka ..
Eemal
8,54, millest 6,91 on transport Muu on päris hästi. Lennukisõitu eriti ei ole, kuid autosõitu on väga palju.
Eemal
5,63 poleks arvanud et nii palju. omast arust pole eriti resursside raiskaja.
Eemal
transport on vist ikka kõigil see numbri üleskruvija.
Eemal
5.63 oli siis globaalset ha. 2,73 maakera.
Eemal
1.72 ilmselt viimase aja igava eluviisi pärast
Eemal
3,32 Huvitav asi:)
Eemal
Ai, ma ei taha sellest rääkida ... puhtalt transport on 7.5 tänu mu pidevale lendamisele
Eemal
Seal pole küsimust, et mitu inimest veel sinu kohapeal lendab niiet jalajälg jääks samaks Aga tegelt ma arvan, et see on oluliselt paremaks läinud. Viimased 10 kond lendu on olnud ikka enamasti täiesti täis lennukitega niiet optimaalne kasutus. Ja ma ei usu, et näiteks sama arvu inimeste transportimine mingi muu meetodiga samasse sihtpunkti ja tagasi väiksema jälje jätaks
Eemal
Mul tuli tulemuseks 1,04 ühikut. (Aga ma ei teadnud ka kõike ülitäpselt.) See tähendab, et kui kõik inimesed elaksid nagu mina, peaks inimeste käsutuses olema 0.5 maakera.
Transport moodustab 5,83%.
Eemal
Aitäh, sisalik ja jubejuss, tänu teile on meie elu veel võimalik. Kui kumbki teist nüüd rohkem puid ahju viskab, siis andke kohe teada, ma kustutan laualambi ära, muidu läheb süsteem parlanksist välja.
Eemal