Sa ei ole sisse loginud.
Tere.
Olen algaja ja seni digikompaktiga klõpsinud. Nüüd tahaks asja tõsisemalt käsile võtta. Tahaks kuulda proffide nõu. Millise kaameraga saab paremaid pilte, kas Canon või Nikon? Olen kuulnud et muude kaameratega (Sony, Pentax…) ei ole mõtet jamama hakata. Kuna ei tahaks nii sama raha raisata siis tahaks kohe kõige paremat osta.
Eemal
margus ää õrrita..või kasutad 1 aprilli selleks ettekäändeks
@päevapiltnik ega siis kaamera pole oluline vaud ikka see kes seal taga on...samasugust teemat on siin lahatud iga kuu mitmeid kordi..otsi teemad footumist üles ja saad oma küsimustele vastused..
samas siin pakuti väga hea lahendus ühele algajale välja et enne kui kaamerat ostma hakkad mine käi alagajate koolitusel ära ja siis saad ehk ka juba vihje millist kaamerat ja millist objektiivi sa teglt vajad...
Eemal
Ütle esmalt kuipalju plaanid raha magama panna, siis me saame ka soovitada mida osta.
Eemal
Siin tundub 1 aprilli maitse olevat juures.
Minu soovitus on tõesti mitte jamama hakata, vaid osta kohe kõige parem Nikon või Canon. Veel parem, lõpliku kindluse saamiseks osta mõlemad ja müü viletsam pärast maha.
Kõige parema Nikoni ja Canoni leiad näiteks Photopointi lehelt, esimene maksab 115K, teine 119K.
Eemal
Kõige mõistlikum oleks pisut oodata, sest kohe, kohe on turule jõudmas uus tegija Canikon. Tegemist on Canoni ja Nikoni ühistoodanguga millesse on ühendatud mõlema kaamera parimad omadused ja veelgi enam. Näiteks on kaameral automaatne pildiotsija mis otsib ise lähiümbrusest parima võimaliku kaadri välja (umbes nagu näotuvastus). Miinuseks ehk see, et kuna ei jõutud kokkuleppele kelle objektiive peaks kaamera kasutama, on kaameral ees kaks objektiivi, nii Nikoni kui ka Canoni oma ja samuti on ka kaks sensorit, aga samas peeglisüsteem on ühine ja pilt liidetakse tarkvaraliselt. Võimalik, et tulevikus saab selliste kaameratega ka stereopilte teha aga praegu sellisest võimalusest tootjad siiski vaikivad.
Kuna see kaamera on alles väga algses tootmisjärgus ja see info on väga salajane siis ma paluksingi siinkohal, et teie kes te juhtute seda siin lugema seda infot ei levitaks. Aga jah, mina soovitaks oodata kaamera ostuga.
Eemal
@Päevapiltinik - vaadates sinu galeriid siin looduspildis, siis on näha jah, et sa oled "algaja" ja oled "digikompaktidega" klõpsinud...
Eemal
Tervitused 1. aprilli puhul!!!
Inspiratsiooni allikaks oli:
http://eestifoto.paper.ee/sein/read.php … mp;t=74309
@harri, kuldaväärt vihje, klõpsin veel canikoni müüki jõudmiseni seebikaga edasi;)
Eemal
kuulsin, et see uus kaamera oleks juba turul olnud, kuid viimasel hetkel märkasid canonimehed, et nimes domineerib nikon ( Canikon ) ja nüüd on tõsiseks vaidluseks läinud, canonimehed pakkusid omalt poolt uueks nimeks Canonik, kuid see ei meeldinud jälle nikonimeestele, hetkel pidi olema arutluse all nimi: Canik .. loodetavasti saab peatselt kuulda, kas see läheb läbi ..
Eemal
Pange uut ärisuunda ka tähele - pea kõikides mobiiltelefonides on kaamera sisse ehitatud. Järelikult on turgu ka helistavale peegelkaamerale. Canon ja Nokia teevad uue brandi Canokia, mis tuleb turule uue EOS telefonisüsteemiga. Eriti oodatud saab olema videokõnede võimalus, suunanäitajaks Live View ja uued videovõimalusega peegelkaamerad.
Eemal
mida ma oskan öelda...
nalja nagu ka muude kutseoskusega on nii et mõned seda valdavad, mõned jutustavad teiste ebaõnnestunud "nalju" edasi.
mehed, olge normaalsed, ärge alluge provokatsioonidele ja tehke pilti.
Eemal
.. ütleb mees, kelle enda kontol pole ühtegi pilti
Eemal
... aga ka mitte ühtegi lolli katset nalja teha, eksole :-)
Eemal
Kahjuks vist küll, aga ära muretse, küllap hakkab millalgi parem. Onju?
Eemal
Nojah, kui lollid naljad sõltuvad siin piltide arvust, siis peaks neid Svenilt kõige rohkem tulema
Ei tea, kui kogu aeg jääda ootama professionaalseid nalju või pilte, siis vist vahest võibki ootama jääda. Eestlased nagunii keskmiselt mornimad ja kui kildu enam mitte üldsegi visata ... Ma kardan, et kui piltnik elu väga tõsiselt võtma hakkab, siis võivad pildid ka liiga süngeteks muutuda. Maalikunstnikelt on paralleele läbi ajaloo piisavalt võtta.
P.S. Canikoni tuleks lõpetaks mõnegi isiku tõsimeelsed katsed oma brändi mäekõrguse üleoleku tõestamisel
Eemal