Sa ei ole sisse loginud.
Hei pildikütid. Küsimus lihtne...
Milliseid peibutuslõhni kasutate teie, kui lähenete mõnele sokule, põdrale, seale...? Kas kasutate mingit universaalset lõhna, mis varjab inimese lõhna ära ja saab põhimõtteliselt igale loomale läheneda, või iga loom vajab eraldi lähenemisviisi?
Kui üldse kasutate...siis mida? Ja kas ka eesti turult saadaval?
Ise olen vaadanud Baltichunteri e-poodi, kuid paljukiidetud rebaseuriin puudub, kuid on seal igasuguseid muid variante.
Ehk siis, kui kasutate siis mida ja millejaoks?
Eemal
priits kirjutas:
paljukiidetud rebaseuriin...
üks mitmest põhjusest miks ma piirdun maastike ja makroga :D
Eemal
Minuarust on kõige parem abivahend tuul... loomulikult see, mis puhub õiges suunas - hea oleks kui looma poolt inimese poole. Saadaval täiesti tasuta aga ilmselt mitte igal võimalikul hetkel. Mingitel muudel maiteagimilleltäpselt ei ole suurt mõtet vast, aga see on minu tagasihoidlik arvamus.
Rebaste ja kitsede ja enamuse teiste loomade puhul tuleks olla pigem võimalikult vagusi ja liikumatult (kitsed, repsud näiteks näevad liikuvaid objekte üpris hästi).
Eemal
Kui on teada, et metsa minek, siis ei tasu ennast viimasel pesukorral ampoonitada ja seebitada.
Muidu aitavad ikka sobiv tuul ja liikumatus.
Eemal
Siit tõotab põnev rubriik tulla...Soovitusi püksitegemisest ja rebski kaela ajamisest,kuni vastu tuult liikumatult seismiseni.Fotojaht on ikka enamasti varitsusest,paljukest sa ikka teadlikult pilti hiilid-hiilimise kuldaeg on hommiku,või õhtuhämaruses.Looduses käimise võiks muidugi klaariks teha endale-näed asju mida tavaliselt ei näe.ja elamus on ka tore ilma seda pildina jäädvustamata;)
Eemal
jahimehed hoiavad oma metsariideid välisõhu käes (kuuriall)
Eemal
Müügil on ka jahimeestele riideid mis lõhna kinni peavad/hoiavad.
Eemal
ise kavatsen metsa rajada mingi puki ja kindlasti sööta viia kaugemale.
Tuttav jahimees ,temalt küsisin.Kapsas läheb peale enams loomadele ja kartulid,suuremas osas ka õunad,loomad on öösel nii julged, et tulevad isegi maja aia taha suvest maha jäänud õunu sööma jäljed jms on alati värsked.
Eemal
valmar kuidas Sinu postitus oma lõhna varjamisega (millest on antud teema) seotud on?
Eemal
mul üks sõber kasutab männiekstrakti ...tupsutab riietele enne metsa minekut..vänge männilõhn ..looduses liikudes lõhn lahtub aga peaks ju ka inimese lõhna ära varjama
Eemal
Kindlasti. Pakun ka et ka bensiin või sidrunilõhnaline WC värskendaja varjab absoluutselt igasuguse inimese lõhna. Võid ka proovida, millised loomad eelistavad Chanel'i ja millised Dior'i.
Eemal
Ok,anname väikese vihje...Mõned koerad,(eriti nn.põhjatõud,nagu malamuudid,huskyd,laikad jne.),armastavad oma omanike suureks rõõmuks metsast leitud s...tahunnikutes ja korjuste otsas pyherdada.Eesmärgiks-lõhna varjamine.Tasub proovida;)
Eemal
Malamuudi- ja huskyomanikuna kinnitan eelkõneleja juttu. Õnneks pole olnud vajadust omal nahal proovida, kuna metsloomi ei pildista
Eemal
Tõele lähedal on ka Enn.Elmar Jääger,minu sensei looduse mõistmisel rääkis,et tema vanavanaisa juba,kes oli möisa jääger ja elukutseline hundikytt ei toonud metsas käimise riideid toa lähedalegi.Need rippusid alati aidavahelikus,kus tuul läbi käis.
Eemal
Talvel sa vaevalt tahad hüpata läbijäätunud riietesisse
Eemal
Kui su leivapaluke sellest oleneb,lähed vöi pyksata,usu mind.
Eemal
mõisaajal oli jah see jama et ei saanud pangast tarbimislaenu võtta, tuli tööd teha.
Eemal
Aga vaadake siis ikka, et s*tt metslooma oma oleks. Enda või naabrimehe oma peletab loomad tõenäoliselt veel kaugemale
Eemal
Ja nüüd kõik sita sisse püherdama
Eemal
Ma ju ytlesin,siit tuleb vägev teema ainult,et tõenäoliselt tuleb varsti Jaak ja annab kõikidele tarkadele vastu hambaid,nagu matkasellide-koomikutega juhtus.
Eemal
matkasellid-traagikud. see ei olnud eriti naljakas juhtum, seda enam et poistel on jätkuvalt tõsi taga http://saarematk500km.blogspot.com/ aga loodetavasti nad siiski arvestavad sellega mis neile õpetati.
Eemal
Nendest poistest kirjutati ka saaremaa kohalikus lehes Meie Maa:
http://meiemaa.ee/index.php?content=art … rtid=28102
Eemal
tublid poisid, täitsa mõistlikku juttu räägivad.
Eemal
See jutt, mis seal lehes seisab on pigem ülevõetud meie oma siit foorumist ja nt. fotokalast ja trip.ee-st. Nende enda algset plaani meenutades tuleb siiani vaheldumisi naer ja nutt peale....
Eemal