Sa ei ole sisse loginud.
format kirjutab ainult loetud arvul blokkidese, ma usun .. ja kaarditootjad on sellega arvestanud, et tekivad mingid kohad, kuhu rohkem kirjutatakse (juurkataloogid jms), ning kaardi sees m2pitakse v2ljast paistavaid kohti ringi yle terve flashi .. kuidas reaalselt kirjutuskordi arvutatakse, ma ei tea, aga usun, et kui sa ka igap2ev oma kaarti formaadid, siis see kaardi reaalset eluiga (mis reaalselt l6peb ikka moraalse vananemisega) sisuliselt ei muuda.
Eemal
toruonu kirjutas:
tommy, kui sa iga pildistamiskorra järel teed formati, siis see tähendab, et iga käigu kohta tuleb üks lisa kirjutamine üle terve kaardi.
ehk siis veelkord - see lyhike format, mida aparaadid teevad, ei kirjuta tervet kaarti yle .. OS'st formaatides on vist ka default=quick format
Eemal
No ma siiski arvan, et kui reaalselt on ka mingi taust sellel, et kaardi eluiga sõltub kirjutuskordade arvust, siis ma arvan, et formaatimine lühendab kaardi eluiga kuna sa vähendad kirjutuskordade arvu. Samas kõik kaardid surevad eri ajal niiet tegelikult ei saa sa eriti teada millest see täpselt tuli. Samas ma väga hästi ei usu, et pidev formattimine ei oma ka mingit mõju. Aga noh see vahe võib kokkuvõttes olla, et kaart sureb nädalake varem kui muidu oleks, kuid sinul pole sellest mingit aimu sest sa ei tea, et ta oleks muidu kauem kest...
Eemal
Formaatimist on olemas kahte sorti:
1) nn. kiire, mis kirjutab üle FAT-i (File Allocation Table) e kettal/mälukaardil oleva failide paiknemise (e aadresside) tabeli, kustutades ära aadressid kus failid kettal/mälukaardil füüsiliselt asuvad. Failid ise jäävad puutumata, aga muutuvad nähtamatuteks.
Fail kirjutatakse üle alles mõnel suvalise järgmise uue faili salvestamisel kettale/mälukaardile. Olgu öeldud, et MS Win + Recycle bin on veel eraldi teema.
2) Aeglane formaatimine, mis kirjutab üle nii FAT-i kui ka kogu kõvaketta enda. Seda viimast fotokad mälukaartide puhul ei kasuta.
Faili kustutamine mälukaardilt sõltumata sellest, kas seda teeb arvuti v fotokas, tähendab ainult faili aadressi kaotamist FAT-ist.
Seepärast korras mälukaardi puhul formaatimine mingit "+" ega "-" ei tohiks anda. Sisuliselt ju pea-aegu sama, mis "delete all".
Eemal
Ivari jutt täiesti õige, kuid on täiesti olemas ka low level format vähemalt Canoni kaameratel
Eemal
Kuidas seda low level formati teha?
Eemal
Mina jään oma seisukohale: iga format enne fotosessiooni pigem tagab kaardi töökorras oleku ja väärika eluea kui et vähendab seda.
Eemal
Valmar, mis kaamera sul on?
Vähemalt alatest DIGIC3-st on kõikidel formati juures kast, mille juures linnukene low level formati jaoks.
Varasematel seda tõesti vist polnud kõikidel.
Eemal
canon 50D, seal ple ma küll tähele pannud sellist asja aga peab uurima
Eemal