Sa ei ole sisse loginud.
Tervist.
Kevad on käes ja pildistamistuju tekib peale. Plaan oleks minna linnast välja metsa ja loota näha mõnda metslooma. Võibolla oskate pakkuda nippe, kuidas saada pildile metsloomi.
Panna sööki ja oodata põõsas või on mõni muu nipp?
Eemal
Esmalt ikka luuret teha kus/mis kell loomad väljas käivad ja siis järgmine kord juba varem kohale sättida ennast .
Eemal
kui tahad jänkut, teed porgandihäält, tahad rebast näha- kaagutad, mis jaksad. A karudele meeldib mesi, määrid kolm- nei mändi meega kokku ja jääd pöösasse ootama
Eemal
Karule sobib ka, kui kirjutad suurelt tünni peale "mesi" ja viid metsa.
Eemal
Kusjuures mul tekkis just praegu küsimus: huvitav kas palderjan ilvesele mõjuks?
Eemal
Vot seda bioloogia õpetajat tahaks mina näha,kellel metsaasjad klaarid on.:DKui ise elad linnas,siis unusta söödaga peibutamine ära-sellega peab iga päev tegelema,ja pikalt,et tulemusi oleks.Praegu,kevadisel ajal muutuvad metsaloomad julgemaks ja liiguvad rohkem ka valgel ajal.Koidikul metsa ja põldude vahel luusimine on lootustandvam,kui vareseid toita.Ja jalutades leiad ikka mida jäädvustada,kui ka kohe karu otsa ei koperda
Eemal
linnas elamine nüüd küll mingiks takistuseks ei ole.
Eemal
Pidasin silmas seda,et söödalt pildistamine vast ei käi nii,et panen laupäeva pealelõunal neli kartulit tasku ja lähen sigu pildistama
Eemal
vaalade meelitamiseks peab koorma planktonit muretsema
Eemal
brenner kirjutas:
Pidasin silmas seda,et söödalt pildistamine vast ei käi nii,et panen laupäeva pealelõunal neli kartulit tasku ja lähen sigu pildistama
no siis ära ütle, et linnas elades unusta ära. elad sa tallinnas või nukitsamehe majas paksu metsa sees, ei puutu üldse asja.
Eemal
ok,muidugi on asi tahtmises ja pealehakkamises.Nukil muidugist ikka lähemal söödal silma peal hoida.
Eemal
nii siin naertakse loomade meelitamise koha pealt aga jahimeeste foorumis on päris palju juttu sellisel teemal ....ma olen kindel et paljud on selle asjaga juba kursis aga ma panen ühe lingi siia teemal rebase peibutamise koha pealt...soovitan selles foorumis ringi liikuda saab nii mõndagi teada http://www.marandi.fie.ee/jahifoorum/vi … amp;t=3238
Eemal
Naer on tervisele kasulik. Kui lugeda neid naerjaid, siis on ju vastused käes.
Õpi seda looma tundma, keda meelitada tahad. Mida sööb, millal liigub, kus kohata võib. Mõne jooksuraja või ülestuhnitud põllu ikka üles leiab talvel.
Ühekordsest võileiva põõsasse viskamisest ei piisa. Tegele sellega süsteemselt. Üks kord pane oma söödakoha ligidusse üles varje, et loomad temaga harjuksid.
Need vist on põhitõed. Brenner ja Tom räägiksid üksikasjadest ilmselt ka, kui ilusti küsida.
Eemal
varje tuleb ikka esimese asjana püsti panna kisub vist vaikselt sinnapoole, et peaks varsti (kui aega rohkem käes) ühe selleteemalise koolituse tegema, varje-huvilisi siin juba üksjagu kogunenud..
Eemal
tom kirjutas:
...kisub vist vaikselt sinnapoole, et peaks varsti (kui aega rohkem käes) ühe selleteemalise koolituse tegema, varje-huvilisi siin juba üksjagu kogunenud..
See jutt mulle meeldib
Eemal
tom kirjutas:
varje tuleb ikka esimese asjana püsti panna :) kisub vist vaikselt sinnapoole, et peaks varsti (kui aega rohkem käes) ühe selleteemalise koolituse tegema, varje-huvilisi siin juba üksjagu kogunenud..
jah, mina ostaksin.
Eemal
tom kirjutas:
varje tuleb ikka esimese asjana püsti panna kisub vist vaikselt sinnapoole, et peaks varsti (kui aega rohkem käes) ühe selleteemalise koolituse tegema, varje-huvilisi siin juba üksjagu kogunenud..
@Tom ma ei taha pealetükkiv olla aga äkkisiis jagad oma kogemusi sel teemal
Eemal
Ma küsiks nö. "viisakusreeglite" kohta varje püstitamisel.
Urg on kivihunnikus, kivihunnikust metsaservani on umbes sada meetrit. Metsaservas on kuivenduskraav ja noored kuused. Valgusega on suhteliselt kehv, ei paista sinna ei tõus ega loojang. Samas on see ainus koht, mida ma tean, kus päriselt elatakse.
Eesmärk ei ole urusuuet pildistada (kuigi tahaks), vaid pigem tabada seda rada pidi liikumist.
Ma ei taha samas, et minu tegemiste tõttu hakkaks ta teist kaudu jooksma või ära koliks üldse vms.
Kui kaugele ja kuidas ma varje panema peaks? Kellel on kogemust jagada, õpetage palun.
Jutt siis rebasest ja mul on 400 mm obje :)
Eemal
Kuna siin kunagi sai lubadusi õhku loobitud, siis nüüd aprilli algul saab see varje-koolitus ka teoks.
Täpsem info siin: http://www.nikonschool.eu/EE/3472?kid=3 … ;time=3732
Eemal
Martin Mägi kirjutas:
Ma küsiks nö. "viisakusreeglite" kohta varje püstitamisel.
Urg on kivihunnikus, kivihunnikust metsaservani on umbes sada meetrit. Metsaservas on kuivenduskraav ja noored kuused. Valgusega on suhteliselt kehv, ei paista sinna ei tõus ega loojang. Samas on see ainus koht, mida ma tean, kus päriselt elatakse.
Eesmärk ei ole urusuuet pildistada (kuigi tahaks), vaid pigem tabada seda rada pidi liikumist.
Ma ei taha samas, et minu tegemiste tõttu hakkaks ta teist kaudu jooksma või ära koliks üldse vms.
Kui kaugele ja kuidas ma varje panema peaks? Kellel on kogemust jagada, õpetage palun.
Jutt siis rebasest ja mul on 400 mm obje
Milleks rebasele vaja varjet? riie mis maastikuga ühtib ja õige tuul ning ongi kõik. Varjed siiski pigem lindudele.
Eemal
Varje on siiski mulle, mitte rebasele :D
Eemal
Milleks sulle siis varjet vaja, tahad elu keerulisemaks teha?
Eemal
Ach ma parem ei lõõbi vaid osan selle koolituse pileti.
Eemal
Eemal