Sa ei ole sisse loginud.
Hei loodushuvilised. Palun andke teada, kui palju on neid, kellele nii suur pilt ühes tükis ekraanile ära ei mahu, Ehk siis, kas see on liiga suur? http://www.alarifoto.com/?pid=730
Eemal
ei tea ei ütleks et suur ..endal on 20 tolline ja mahub ilusti ekraanile ära
Eemal
Eemal
Sabaots ei mahu. 19-tolline ekraan.
Eemal
Või oleks selline suurus parem? http://www.alarifoto.com/?pid=731
Eemal
1920x1200 resoga mahub nagu naksti ja ruumi jääb üle. 15 tolline läpaka monitor
Eemal
Kotkas mahub ilusti ära "19" tolli
Eemal
See teine pilt mahub täpselt ekraanile.
Eemal
Eemal
Läppari ekraanile (13.3" wide) esimene ei mahu (nõks jääb puudu), teine mahub täpselt ilusti (koos raamiga)
Eemal
Kotkas mahub ilusti ära. 1680x1050 resoks..
Eemal
Pildisuurusi on MTAK mõtet valida silmas pidades levinud resolutsioone, IIRC peaks need olema 1024x768 ja 1280x1024. Lisakas veel on veebilehitsejas pildist vasakul ja paremal pool enamus ruumi "vaba" antud olukorras ehk siis vasakul tühjus ja paremal scroll (minu 1280x1024 reso puhul siis).
Ehk siis on suure pildi presenteerimisel mõtet vast laiuses arvestada maha mõnikümmend pikslit ning teha pilt laiusega näiteks 1240 või 980 pikslit. Kui on tegemist 3:2 formaadiga siis on kõrgus vastavalt umbes 800 või 660 pikslit, mis hakkab natuke pitsitama juba kuna brauseri nupud ja muu selline on üsna laiad + enamasti on inimestel ka op.süsi alumine rida kasutusel, mõnedel lausa topeltsuuruses. Aga peaks jällegi nibin-nabin mahtuma.
Kui sul on vähegi suurema resoga monitor siis võid ju ise reso muuta ja vaadta, kuidas erinevates olukordades pilt ekraanile mahub.
Eemal
Pead arvestama ka, et reso võib ju olla 1280x1024, kuid windooze all on taskbar sul all ja brauseri header (eriti kui tabbed brausimist kasutada) võtab ka päris korraliku ala ära. Läpparid on järjest rohkem minemas wide formaadi peale mistõttu on horisontaalis küll rohkem piksleid, kuid vertikaal on nõrgake.
Eemal
Minu äärmiselt tagasihoidliku külastatavusega kodulehe statistika näitab, et 35% vaatajaid kasutab resolutsiooni 1024x768. Sellise reso jaoks on Su kotkapilt ilmselgelt liigsuur, härmas puud mahuvad nibin-nabin ära kui brauseri status bar ära kaotada.
Eemal
http://194.106.118.242/temp/screenshot.jpg - sedapsi paistab mul välja.
Eemal
Üldiselt kui pildi kõrgus on ca 600px max siis mahub enamikele ära brauseriaknasse. Laiupidi 980 max. Need mõõdud arvestavad keskmisi nupude-taskbaride-scrollide suurusi ka ehk brauseiakna nähtav osa.
Hull hea ja terav joonis on kotkapildil...
Eemal
Eemal
1440x900 14.1" - kõrgus sobib täpselt
bueno!
Eemal
Muidugi, see pildi suuruse valik oleneb ju siiski ka sellest, kui palju kasutajal on toolbare ja asju brauseris nähtavas. Näiteks mul on failimenüü,tabirida,status ning aadressirida ning Alari pilt mahub täpselt ja annab hea elamuse.
Ma ei tea kui paljud käivad full-screeniga ringi ? eriti ei usu.
Eemal
Ega siin vist pole enam suurt vahet, kas pikem külg on 1050 või 1000?
Eemal
1024x768 resolutsiooni puhul ei mahu 1050 laiusega pilt horisontaalselt ära ekraanile, 1000 laiusega pilt mahub.
Eemal
Esimene ei mahtunud ekraanile hästi ära, teine küll.
Kui ainult pilti arvestada, pealkiri ja kopirait info võiks ikka kah nähtaval olla.
On olemas skripte mis väljastavad pildi vastavalt kasutaja ekraani resolutsioonile, äkki oleks kaval neid kasutada?
Eemal
Nii saab see olema, aint see vaataja resosse pildi sättimine võib pildi kvaliteedile mõjuma hakata. Ma kardan
Eemal
Kodus, läpakas 15" ei mahu küll kotkas ekraanile, töö juures 1920x1200, seal pole probleemi.
Eemal