Sa ei ole sisse loginud.
Tere ässad,
Kuna kõik siin peaks olema jubetargad sõna otseses mõttes, siis ehk oskate ka mulle nõu anda....
Olen foorumites tuhlanud nädalaid, leidnud endale huvipakkuvad isendid, millega olen juba ka poes tutvumas käinud ja käega katsunud, pilti teinud jne. Olen välja otsinud ka eesti e-poodidest kõikse odavamad ja huvipakkuvamad komplektid, teinud neist exelisse väikse listi, sorteerinud ja kommentaarid juurde kirjutanud. Hinndad ja müüjad taga, ehk leiab mõni teinegi digipeegli otsija endale siit midagi huvipakkuvat.
Tabel lisatud erinevate faililaiendite alla vaatamiseks:
digipeegli tabel pdf`is
Taustainfoks veel niipalju, et soovin kasutada aparaati puhtalt eralõbuks, Heasmõttes fotomanjakk ei ole, pilte ei tuuni jne. Soov osta lihtsalt korralik digipeegel, millega saan tabada õhust oma metsas jooksvaid koeri ja teinekord mõnel üritusel omatarbeks pilte teha... Hetkel oman 8-megapikslist digikompakti, mille reageerimisaeg ja pildi kvaliteet on alla igasugust arvestust - nii mõnigi lemmikloomaga seotud ÜLIM moment on läinud aiataha, kuna olemasolev digikas reageerib soovidele maruaeglaselt ja sisseehitatud 3xoptiline zoom teeb seda kasutades pildi ülimalt uduseks.
Loodan, et saite minu murest aru ja oskate anda asjalikku nõu...
Ettetänades ja vastust oodates!
Eemal
Kuhu Canoni jätsid?
Eemal
3 asja veel.
1. Klaasid on väga olulised.
2. Kui väga hinnatundlik vaata siit http://www.hinnavaatlus.ee/products/Fot … /Kaamerad/
3. Minu hinnangul Pentax pole eriti populaarne brand ja eelkõige kajastub see kehvas järelturus. Soovid mõnd kasutatud keret/objektiivi osta või müüa siis võib see keeruliseks osutuda. Ses suhtes Nikon ja Canon on märksa kindlamad.
Isiklik soovitus: võta Canon 450d koos kaasasoleva objektiiviga ja kui hiljem tundub, et midagi muud juurde vaja siis küll jõuab.
Eemal
olen aru saanud, et canon pole küll kehv aga ülehinnatud?! Paljalt canoni nimi annab juba tonni-paar juurde, mille puhul saaks teise margi fotokale osta aku lisatalla või kotti...
Eriti hästi tuleb see canoni kallidus siis välja, kui paned sarnase kitiga digipeeglid e-poes võrdlusesse. Seepärast canoni oma tabelist välistasin, kuna ta on kas sama varustusega või kallim. JA kui on sama hind siis varustus või näitajad kehvemad.
Kuna olen kõiki tabelis olevaid keresid ka käes hoidnud, siis sooviksin teha valiku nende hulgast. Ma nimelt suur mees ja suur kämmal, pisikese kerega ei istu käes hästi...
Ootan veel soovitusi!
Eemal
Noh, sul on ju "vastused" olemas, tüüpiline algaja-iseuurija :) Viska kulli ja kirja.
kaups,
ligi 2m ja 450d väga rahul kasutaja
Eemal
Ahjaa, sa oled tabelis boldinud ära ilmselt tugevused enda arvates. Kõik objektiivid mis oled boldinud on saastad, sellised ei jõua teravustada neid kiireid lemmikloomakaadreid millest juttu tegid. Mida suurem suumiulatus seda kehvem toru, üldtõde. Välja arvatud üksikud mille hinnaklass on 20+ keek.
Mäletan: kunagi ostsin ka ise sigma 28-300 objektiivi. Viisin järgmine päev poodi tagasi.
Eemal
PPS. Mitmesse foorumisse sa seda jura muidu postitasid? Esimese hooga jäi neljas silma: siin, kalas, eestifotos ja fotofoorum.ee-s. Ära jama, tee kõigepealt natuke asjad selgeks, säti endale fookus ja unusta see tobe excel ning foorumite spämmimine.
Eemal
Ei taha küll reklaami teha, aga vaata [digi]numbreid 10/2007 ja 11/2007(rulli allapoole ja tõmba pdf.-na). Seal on juttu objektiividest ja novembri numbris ka ilus tabel, kus kirjas suuremate objektiivitootjate lühendid( VR, IS, SMD, AF-S ...). Ehk hõlbustab see sinu valikuid.
Häid pühi!
Eemal
Üks link jäi veel andmata: http://www.prn.ee/margit/abi/abi.html
Kui kaamera käes saad sealt vaadata, mis selle kaameraga peale hakata. Esmapilgul tundus üsa asjalik leht.
Eemal