Sa ei ole sisse loginud.
Tere! Selline küsimus siis, et on hetkel olemas Sigma AF 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO objektiiv ning mõtlesin, et kas Canon EF-S 17-85mm F4,0-5,6 IS USM oleks sellest parem? Et kuidas pildi teravusega näiteks on? Oskab keegi kommenteerida?
Aitäh,
Kevin
Eemal
Ausalt öeldes ei näe sellisel vahetusel küll sügavat pointi. Esiteks on su praegune objektiiv tükk maad valgusjõulisem, teiseks pole kuulnud küll, et keegi seda Canoni mudelit kiitnud oleks. Sellest hinnaklassis siis pigem Sigma 24-70 f2,8 või järelturult kasutatud Canon (ntks 24-105 f4, mille kohta küll nii oma kogemusest kui teiste juttudest vaid kiidusõnu oskan öelda). Samas pole ma kumbagi su nimetatud objetiivi katsunud, vaid väliste parameetrite põhjal hindan.
Eemal
Suur tänu! Otsus tehtud. Ei hakka objet vahetama. Parem kogun raha 24-105 f4 jaoks.
Kevin
Eemal
Tore, sellega üldiselt mööda ei pane jah. Isegi kui kunagi süviti ajsaga tegelema hakkad, siis reisile kaasa võtmiseks ja sündmuste kajastamiseks 24-105 jube asendamatu.
Eemal
Ma nii suvamölisejana tsuskan vahele - milleks suurt osa fookusvahemikku kahekordselt katta? Praktika näitab, et enamus inimesi, eriti kui tegemist loodusforograafiaga, hakkab varem või hiljem ihaldama pikemat toru, miskit pikema otsaga 200-400 mm, kui zoom, siis alumised otsad varieeruvad 50-100mm-ni. Milleks sinna üks ne rõba ne mjaso veel vahele? Kõik sõltub muidugi eesmärkidest. Aga sinu praegusel objel jääb juba nii väike vahe 70-st 105-ni, et see erilist lisaväärtust ei anna.
Eemal
See pole mingi fookusvahemiku katmine, kui ta 24-105 võtab, siis vaevalt ta enam seda Sigma AF 17-70mm F2.8-4.5 kasutab, postitusest võis välja vahetada, et mees küsiski midagi selle asemele mitte kõrvale...
Eemal
jah, et kui ma selle ostaks, siis 17-70 jääks kõrvale ning läheks müüki. Kuid veel üks küsimus, et kui kvaliteeti võrrelda, Canon EF 24-105mm F4.0 L IS USM vs Canon EF 24-70mm F2.8 L USM, siis kas on mingi vahe sees ka? Või jäävad samasse klassi?
aitäh,
Kevin
Eemal
Tänud antud viite kohta, otsisin küll, kuid järelikult mitte nii tähelepanelikult.
Aitäh,
Kevin
Eemal
17-70 ja 24-105 on väga erinev fookusvahemik. Ise müüsin 28-135 maha just seetõttu, et sünnipäevadel pildistamiseks jäi lainurgast puudu ja enamus mu pilte mahtusid just alla 70mm vahemikku. Ses suhtes on 17-70 või 17-85 väga head sünnipäeva-ringijalutamise-universaalid.
Kui nüüd canon 24-105 vaadata siis see on tegelikult eelkõige täiskaadrile mõeldud objektiiv ning täiskaadri ees annab umbes sama vahemiku mis 17-70 väikese sensoriga peeglite ees tänu cropfaktorile.
Eemal
Shift kirjutas:
jah, et kui ma selle ostaks, siis 17-70 jääks kõrvale ning läheks müüki. Kuid veel üks küsimus, et kui kvaliteeti võrrelda, Canon EF 24-105mm F4.0 L IS USM vs Canon EF 24-70mm F2.8 L USM, siis kas on mingi vahe sees ka? Või jäävad samasse klassi?
aitäh,
Kevin
Kahju, et siis arhitektuuri-, grupi-, maastiku- ja siseruumides tehtavad pildid tulevikus tegemata jäävad...
Eemal
miks nii? Ma tahan lihtsalt ühte sellist vähe universaalsemat objet. Mul 10-20 olemas, millega maastikupilte näiteks teha. Ja kui laiemat vaja siis keeran 24-105 ette. Ei näe probleemi, et need kõik pildid tegemata jäävad..?
Eemal
Siin vist postitusi muuta ei saa.. Aga selline küsimus veel, et 24-105 on täiskaadrile, kuid kas siis näiteks 400D ees kvaliteet väheneb? või teravus vms..?
Eemal
Shift kirjutas:
miks nii? Ma tahan lihtsalt ühte sellist vähe universaalsemat objet. Mul 10-20 olemas, millega maastikupilte näiteks teha. Ja kui laiemat vaja siis keeran 24-105 ette. Ei näe probleemi, et need kõik pildid tegemata jäävad..?
No öelnud kohe.
Ja "laiema" all mõtled ilmselt ikka kitsamat?
Eemal
oih, vabandust. mõtlesin jah KITSAMAT.
aga suured tänud vastamisele.
Kevin
Eemal
üks küsimus veel, et kas 28-70 f/2.8 USM L(24-70 eelkäija?) kvaliteet on võrreldav eelnevalt juttu olnud objede omaga? Ehk siis 24-70 ja 24-105 omaga.
Eemal
okei, enam pole oluline. Silmapiiril olnud objektiiv juba müüdud.
Eemal