Sa ei ole sisse loginud.
Tere ! Siuke mure , et kumba teie soovitaksite kas :
NIKON D 60 + 18-55mm + SB 400 Flash
VÕI
PENTAX K200D +18-55MM
Kas nikonile annab see välk rohkem juurde ?Kumba soovitaksite ?
Suured tänud . ,
Eemal
Suur välk on kindlasti hea asi, pea pole vist küll igas suunas kallutatav aga abiks ikkagi.
Algaja jaoks on mõlemad kaamerad ja KITid väga head.
Eemal
Tihtipeale kohtab soovitusi a la algaja jaoks käib see kere küll või alustuseks kõlbab see toru kah jne. Mina isiklikult seda arvamust ei jaga. Leian, et just ALGAJA peab ERITI hoolikalt vaatama, mida alustuseks ostab. Väga vähestel on sihukest nutsu, et jõuaks kohe kogu korraliku kamaka kokku osta. Ikka tavaliselt hakatakse vaikselt, tasapisi oma arsenali jõudumööda täiendama. Esimese kaamera ost on nagu vundamendi rajamine, millele siis vaikselt majake kerkima hakkab. Ühel hetkel saabub aeg, kui ei olegi enam väga algaja ja avastad, et krt, vundament täitsa vale. Hakata ümber vahetama kogu juba soetatud vidinaid ja selgeks õppima mõne teise tootja kaamera eripärasid on suht valus protsess. Seepärast on mõistlik kohe natuke kaugemale vaadata ja uurida mida ühel või teisel firmal on kõvemas otsas pakkuda, mitte vaadata seda, kes algajale alustuseks soodsama KIT-pakkumise suudab teha.
Aga see on kõigest MINU arvamus.
Eemal
Võiksid ikka valida korraliku zoomi.Näiteks Nikonil on 18-135 või 18-200 Sest mõne aja pärast avastad et objektiiv 18-55 võimaldab väga vähe.Sama zoomi ulatus on ka seebikarbil näiteks.
Eemal
Alari Kivisaar kirjutas:
Tihtipeale kohtab soovitusi a la algaja jaoks käib see kere küll või alustuseks kõlbab see toru kah jne. Mina isiklikult seda arvamust ei jaga. Leian, et just ALGAJA peab ERITI hoolikalt vaatama, mida alustuseks ostab. Väga vähestel on sihukest nutsu, et jõuaks kohe kogu korraliku kamaka kokku osta. Ikka tavaliselt hakatakse vaikselt, tasapisi oma arsenali jõudumööda täiendama. Esimese kaamera ost on nagu vundamendi rajamine, millele siis vaikselt majake kerkima hakkab. Ühel hetkel saabub aeg, kui ei olegi enam väga algaja ja avastad, et krt, vundament täitsa vale. Hakata ümber vahetama kogu juba soetatud vidinaid ja selgeks õppima mõne teise tootja kaamera eripärasid on suht valus protsess. Seepärast on mõistlik kohe natuke kaugemale vaadata ja uurida mida ühel või teisel firmal on kõvemas otsas pakkuda, mitte vaadata seda, kes algajale alustuseks soodsama KIT-pakkumise suudab teha.
Aga see on kõigest MINU arvamus.
Aga kuidas sa algajana valid kui sa ei tea, mis sulle sobib, mis huvi pakub ja milline on olukord näiteks 3 aasta pärast?
Eemal
Sellest ma just räägingi, et kui täpselt ei tea, mis huvi pakkuma hakkab ja mis tulevik toob. Tulebki KOHE teha õige valik, mitte minna esimese ettejuhtuva sooduspakkumise õnge. Et kama kaks, millega algaja klõbistab.
Eemal