Sa ei ole sisse loginud.
Nimelt tahaksin esimest korda elus suurt väljaprinti teha ja seda siis kapa peale saada. Foto suurus võiks olla A1 või A0. Olen mõned kohad leidnud, kes seda teenust pakuvad, kuid millist te ise kasutate ja kus oleks hind kõige parem? Tänud juba abi eest ette.
Eemal
Aitäh, siin on tõesti head hinnad
Eemal
digifoto on jah hea, nad on seal nii sõbralikud ka, küsi lisainfot julgelt
Eemal
Mulle ka väga meeldib see koht. Vajaduse korral saad ka töötluse digifoto töötajaga üle vaadata. Et kas võib jääda ehk liialt tumedaks või liialt värviküllaseks.
Eemal
Näiteks see : http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-40D-Digit … 286.c0.m14
Kas tõesti saab selle kogu stuffi kaasa ? Kas lisakliode eest raha juurde ei võeta ?
Eemal
MUL mitu netit lahti kogemata panin siia , vabandust .
Martin.
Eemal
Aitäh kõigile abi eest, sean sammud digifoto poole
Eemal
Minult ka soovitus just digifoto.ee-le, mehed teevad asja peaga.
tarmo@digifoto.ee on otsekontakt. Nad ka lamineerivad ja raamivad.
Eemal
Kaupo Kalda kirjutas:
Minult ka soovitus just digifoto.ee-le, mehed teevad asja peaga.
tarmo@digifoto.ee on otsekontakt. Nad ka lamineerivad ja raamivad.
soovitaks samuti digifotot, raamimise kohapealt pisike täpsustus: raamivad ainult alumiiniumraami, mida on erinevaid toone ja erinevaid laiusi, kuid puitraami nad ei kasuta.
Eemal
Raamimimist saab ka ise teha. Veerenni Espaki vastas on liistukeskus või midagi sellist, kust saad sobiva paksusega liistud. Vajad vaid peenemat sorti peitpea kruvisid (võid ka naeltega kokku lüüa, kruvi hoiab paremini), saagi, klambrirauda (püssi). Lõikad sobivas suuruses tükid listust, raam kokku ja venitad riide raamile. Nii lihtne see ongi. maksimaalselt 1h aega esimesel korral. Väiksemate piltide korral kiireminigi. Olen avastanud, et tekstiilil olev pilt ilma läikiva katteklaasi/akrüülita on parem tulemus kui vastu kriiskav pind.
Aga leida motiiv / pilt, mis seinale sobib, on sootuks teine teema
Eemal
Üsna suur raamivalik on Kunstiülikooli all kunstipoes.
Ise olen Soomest IKEA'st toonud, ilusad, odavad, a la
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00078051
Veebis neil kahjuks paremaid palasid ei paista, võibolla müügist maas.
Eemal
Eemal
Ikeas on igasugu puitraame, kuni A0 suuruseni välja.
Eemal
Narva mnt. Filmaris, Tallinna Ülikoolist Kadrioru poole, on kah korralikku tööd tehtud. Ei oska praegu nimepidi kedagi esile tõsta, aga olen sealt hea kvaliteediga pildid saanud. Kapal jne.
Eemal
Oskab keegi kommenteerida ka TARTUS printimise kohti. Kuni A3 teeb photopoint ok tööd, aga suuremad formaadid? Kaanon teeb kuni A0 ja kui õigesti mäletan maksis see neil 690,- On kellegil kaanoniga või kellegi teisega positiivseid, negatiivseid kogemusi?
Eemal
Selle teema peale võtsin ka Digifotost kaks A1'te. Ühinen kiitjatega, tõesti on hea firma nii teeninduse kui prindi kohalt. Minu jaoks fotopoodidest parim kogemus siiamaani.
Eemal
Küsiksin nüüd kapa teemale lisaks. Kuidas te oma kapal pildid seinale riputate?
Internetiavarustest uurides olen leidnud ainult Fotoluksi kodulehelt natuke juttu, et neil on müügil selline nõeljas fotonagi mille saab suuri kahjustusi tegemata seina toksida, klambrid, mida saab kapa sisse suruda ja pildi nagi otsa riputada. Kõik lihtne ja loogiline.
Üritasin siis Tartust ka sellist nagi ja klambreid leida, aga no mina küll ei oska leida sellist kohta kust neid saada võiks. Käisin mõningates fotopoodides ja ka ehituspoodides, aga seal ei olnud keegi midagi sellisest asjast kuulnudki. Kõigepealt pidin tükk aega selgitama misasi see kapa üldse on ja miks mul sellist asja vaja on.
Artprint kodulehelt tuli välja, et on veel võimalik kahepoolse teibiga kapat seina kleepida. See on jälle selline variant, et oleneb ju väga palju selle seina kattest kuhu see pannakse ja teip ei pruugi ju üldse seal püsidagi. Ja kas on kohe mingid spetsiaalsed kapateibid olemas või võib siis mingit tavalist kahepoolset teipi katsetada? Igatahes see variant mulle eriti ei meeldi, kuna tahan just pildi kinkida ja pole teada milline see sein täpselt olema saab kuhu riputatakse, siis jah...
Ühest teisest fotofoorumist leidsin teema, kus räägitakse, et need klambrid ei pruugi kapa sees eriti hästi püsida ja soovitatakse nööpnõeltega mingid süsteemid sinna aretada..
Mõtlesin alguses, et kingin foto ilma kinnitusvahendita, aga kuna täna selgus, et vajaliku vahendi leidmine on vähemalt Tartus ikka väga keeruline ülesanne, siis nõme oleks teha kingitust millega kaasneb suur kinnitusvahendi otsimise kampaania.
Eellugu sai päris pikk. Aga küsimused millele ma vastust loodan saada on siis sellised: Kas Tartust on võimalik leida fotonagi ja klambreid millega A2 suuruses kapal olev foto seinale kinnitada või tuleb tõesti Tallinnast tellida need?
Kuidas teie olete kapapilte seinale fikseerinud?
Üldse kõik info antud teemal oleks teretulnud.
Eemal
Need kidadega spetsklambrid püsivad päris hästi kapa sees. Suuremale formaadile (vähemalt A1 alates) soovitaks juba kindlasti 2 klambrit pildile. Püsiks seinas ka ühe klambriga, aga paika panna kindlasti mugavam (et oleks paigal ja ei kalduks pihta minnes). Klamber panna niipalju madalamale, et pildi serva tagant midagi ei paista. Õhema kapa puhul olen kahte alumist sügavamale ulatuvat kida lühemaks lõiganud. Mulle piisas ühest korrast, kui need lõpuni surudes pildi esiküljele mügarad tekitasid. Juba sentimeetrise kapa puhul suru klambreid paika mõnuga. Keskmine viies kida fikseerib viimasena sisse vajutades klambri paika, et enam diagonaalsed kidad liikuma ei pääse.
Väiksemaid pilte võib ju kahepoolse teibiga panna, aga suurtega kahtlane. Sõltub liiga palju seinapinnast. Poorse matrjaliga väga kahtlane. Kui ikka pilt korra maha kukub, on serv lömmis ja rikutud. Ja kui tahad pilti teise kohta ümber panna, siis vajad suure tõenäosusega uut teipi. Mismoodi seinapealne nagi, nael vm välja näeb on juba suva. Jääb ta ju pildi taha.
Kui Tartu nii lahja, eks lase kellelgi Tallinnast tuua. Kus sa pildi kapale paned? Kas selles laboris siis tõesti neid ei müüda?
Eemal
Nagu eelnevalt sai mainitud siis mul on hetkel tegu A2 suuruses pildiga. Kapa paksus on 5mm.. jääb vist klambrite jaoks õhukeseks?
Pildid tellisin Digifotost. Kapale paneku varianti pole ma ka Tartust leidnud. Kui siin midagi ongi, siis olen suht kindel, et Digifotost saab parema diili. Ma küll ei tea kas sealt on võimalik klambreid ka kohe pildi juurde saada.. Oleks ma teadnud, et need nii defitsiitsed on, siis oleks korraga lasknud klambrid ka saata endale.
Aga tänud Arno kogemuste jagamise eest.
Eemal
Digifotos klambrid olemas. Ka need pildid nende klambritega pandud. http://www.alarifoto.com/?pid=685 Soovitaks siiski kahepoolse teibiga mitmest kohast panna. Tuleb lihtsalt korralik teip hankida. Suurem kapa hakkab niisama rippudes ajapikku vaikselt kaardu kiskuma. Eriti, kui prinditud fotopaberile ja lamineeritud.
Eemal
A2-te olen vahest pannud 1, vahest 2 klambriga. 5 mm kapaga olengi alumisi kihvasid ca mm võrra (paralleelselt lõigates) lühemaks teinud. Siis pole mingeid probleeme.
Kui Digifoto kleebib pildi kapale, siis suure tõenäosusega müüb ka klambreid. Sealt küsimine vist kõige mõistlikum tegemine
Eemal
Nojah.. tuleb siis Tallinnast need klambrikesed hankida kuidagi..
Alari, äkki oskad mõnda konkreetset teipi soovitada? Või ilma konkreetset seinakatet teadmata ei saagi soovitada?
Eemal
Ei oska jah soovitada, tuleb mõnest korralikumast poest küsida, et oleks võimalikult kange.
Eemal
Minu kogemusest tõmbab kapa end üldiselt kummi mingi aja jooksul.
Eemal