Sa ei ole sisse loginud.
Niisiis uurisin otsingust seda teemat aga polnud nagu mingit infot. Endal plaanis nüüd siin lähipäevil fotokas soetada ning olen valikuees, et kas D60 v6i D80. Kindlasti peaks nagu loogiliselt olema D80 parem aga kas just niipalju parem?
http://www.photopoint.ee/toode/17050/ni … 200mm.html
ning D80 hinnad hakkavad juba hulka k6rgemalt. Miks ma seda D60 kaalun on just p6hjus, et alustan alles oma pildistamist ning arvan, et esimeseks toruks alguses k6lbab see 55-200 kyll.
Paluks teie komentaare.
Eemal
Pilti teevad ju õigupoolest mõlemad aparaadid. Mina olin mõne aja eest täpselt sarnaste valikute ees ning õnneks otsustasin küll tunduvalt vanema (D70 aastast 2004), kuid mõnes mõttes võimalusterohkema kaamera kasuks. Võimalusterohkuse all pean silmas just keresisest teravustamismootorit(mis on ka D80-el), sest ilma selleta oleks nii mõnedgi objektiivid D60 eest vaid manuaalfookusega (autofookus töötab vaid AF-S/HSM objedega ning 300+mm teled on juba hinnalised).
See on üks minu jaoks suhteliselt kaalukas põhjus, miks eelistada D80 D60-le.
Uuri ka erinevaid foorumeid! Sealt võid leida täiesti töökorras D80/D70(s) ning suurema osa oma eelarvest saad pühendada objektiividele, mis kvaliteedilt hea pildi saamiseks on palju olulisemad, kui tuttuus kere(jällegi oma kogemus: Minu esimene tele oli Sigma 70-300, kuid selle "saagimine" peletas lausa oksal istuva metsvindi ära ning kui pildi saingi, siis oli pildi joonis väga pehme ja värvid ei tundunud kohati mitte kõige reaalsemad).
Eemal
Koger, lähinädalail hakkab D80 hind kolinaga kukkuma, kui uus mudel turule lendab
Eemal
ikka D80...kere hind on juba 9,5k ja võib veel langeda
Eemal
See keresisese mootori puudumine D40x võttis ikka kiunuma veits kui 50mm 1,8 käsitsi teravustamist vajas ja minu silinder silmadel see kuidagi välja ei tulnud. Koonerdasin.Kahetsen.
Eemal
Niisiis, selge eks tuleb osta endale D80 ja hakata sellega pihta. Tänud vastajaile.
Eemal
Tervist,
ei tahtnud uut teemat teha, aga see kah nagu põhimõtteliselt sama teema: Nisiis kah ees valik kahe Nikoni vahel. Samamoodi, kas D60 või D80. Küsimus ise aga seisneb nüüd objektiivides, mida nendega pakutakse. Valikus on mul D60+18-55 VR+ 55-200VR ja D80+sigma 18-200.
Hind on mõlemal täpselt sama, aga D80 objektiivi kohta, kas keegi teab head/halba rääkida? Kas zoomivahemik 18-200 liiga suur ei ole?
Eemal
Kohe tuleb D90 välja. Natukene kallim, aga see-eest HD video võimalus juures.
Eemal
18-125 sigma oli minu silmale liiga udune/pehme. ei usu et 18-200 parem oleks.
d80 pakuti nikkor 18-135 komplektis, kas seda ei ole kuskil saadaval?
Eemal
Faun As's d80+18-135 13100.- Parim pakkumine Eesti turul. Ja kui vaja muudki osta sõida Helsinkisse. d80+ nikkor 18-200VR 14400.- http://www.rajalacamera.fi/www/popupcard.php?id=3883
Eemal
Kui jutt juba välismaa peale läks, siis Euroopa veebipoodidest võib suurusjärgu 2000 EEK säästa. Nt. http://www.idealo.de/preisvergleich/Pro … 0672587028
Eemal
Soome pole nüüd nii väga välismaa enam Kui naisel vaja shoppama minna, siis minge soome. Kõike suurem valik ja fototehnika odavam
Idealo hindadele post ka veel juurde. Soome poele laevapiletid.
Eemal
Saksa kaup on oluliselt odavam, samuti on post Eestisse odavam, kui Soome laevapiletid. Vaeva ka vähem.
Eemal
Ise alustasin ka D80ga, alguses mõtlesin ka, et ooh ostan d40 ja mõned odavamad objektiivid, et algajale paras, aga üks hea tuttav ütles, et ära osta poolkõvat ja saigi d80 lõpuks! Nüüd ei kahetse, algajaile piisavalt keerukas/algeline aparaat, suhteliselt võimekas ka kui natukene objedesse investeerida! Mina läksin seda teed, et ostsin d80 kere ja kitiga 18-55 vr juurde, õppimiseks väga hea! Ise arvestasin sellega, et küll aeg näitab millist toru vaja ja millist mitte!
Eemal
Nojah, eks ma alguses mõtlesin ka D40x-i peale aga nõudmised tõusid vahepeal ainuüksi keresisese stabika pärast. Tänud neile kes viitsisid vastata, sest ilmselt lähebki nüüd D80+18-135mm loosi... Hinnavahe pole nii tapvalt suur, et osta poole odavam ja siis jälle aasta pärast vahetama hakata, ja kui ma nüüd väga ei eksi, siis see D80 nüüd kõige kehvem kere kah pole...
Eemal