Sa ei ole sisse loginud.
nodaalpunkt oli see sõna, mida sa ei suutnud välja öelda.
esimene viide mis guugeldades tuli: http://www.edb.utexas.edu/teachnet/QTVR/NodalPoint.htm
Eemal
näedsiis, tuligi meelde...
Eemal
Ma just mõtlesin väikestest detailidest panoraami, siis seal mitte ei keeruta pead, vaid tõstad kogu statiiviga 10-15cm paremale/vasakule ?
Eemal
Sai Benro A-257 ja BH-1 soetatud. Tundub toekas ja reguleerimis võimalusi ka palju. Eks varsti rohkem muljeid.
Eemal
Benro A-198 Explorer ma võtsin need jalad..kaspar kas sel sinu omal jalgadel kesksammas ka niisugustesse asenditesse annab panna ?
Eemal
Ei, nii vigurvänt pole Praegu ei oska puudust ka tunda, eks annab varsti tunda, kui ongi vaja.
Eemal
See kindel Benro OLI väga mugav, mulle väga meeldis, jalgade kinnitused mõnusad, sai ka parajalt madalaks lasta, aga nüüd ükspäev jalgu lahti keerates, ühe jala keskmine pulk hakkas keerlema (teised keskmised seda ei tee) ning teleskoobi liigutamine raskendatud. Tuleb sammukesed poe poole jälle viia. See ei ole vist normaalne, et 3 korda statiiviga pildistades hakkavad mingid jamad toimuma :S .
Eemal
Fotoluks võttis asja väga professionaalselt ja anti kohe uus.
Eemal
Teab keegi soovitada midagi väga kerget, mida pikematele matkadele (nädal ja rohkem) kaasa vedada, kuid mis oleks suhteliselt stabiilne. Hetkel jalad 2,4 kg ja pea 0,65 kg ja seda on liiga palju. On mingeid uudseid materjale, süsinikkiud või midagi muud kosmosetehnikast?
Eemal
ja kui osta ei jõua kasuta käepäraseid vahendeid
http://www.metacafe.com/watch/1041948/1 … he_tripod/
Eemal
snufkin kirjutas:
ja kui osta ei jõua kasuta käepäraseid vahendeid
http://www.metacafe.com/watch/1041948/1 … he_tripod/
Väga väga hea idee Sellise asja peaks küll endale kotti pistma, kuna suurt statiivi ei saa alati kaasa tarida
Eemal
Heh, seda varianti olen kuskil vrem ka näinud, idee on hea, aga pigem on objektiivi stabilisaatori eest. Kui tahan ikka vaadet pildistada ja kompat sättida, vbla ka filtrit liigutada, säri läheb sinna sekunditesse, siis kolmjalga ta ikka ei asenda. Idee on jah kiiduväärt
Eemal
See on ilmselt ebamugavam kui esmapilgul tundub. Lihtsam on leida midagi (puu, kivi, aed, sein jms) millele toetada või maast toigas monopodiks. Siiski proovige järele ja andke teada. Pakun, et kõrgustpidi on teda suhteliselt ebamugav kasutada.
Eemal
Fotokaga pole kasutanud, küll aga sarnast süsteemi laskmisel. Rihma ümber küünarnuki pingutamine nii püsti kui lamades annab väga kõva lisa stabiilsuses.
Eemal
kõigepealt: järgnev jutt on vaid IMHO
oleneb tõsiselt objedest.
lainurga puhul on suht raske pilti ähmaseks saada ka hämaras jooksu pealt puusalt pildistades.
samas, odavate/häguste kitsanurgaliste puhul (nagu mu sigma 70-300) sobib ükskõik mis statiiv.. sest nõelteravat pilti ei saa ka fotokat betooni valades.
statiiv võta midagi samast hinnaklassist kui sinu enamus optikastki.
esimesed ostud ongi õppimiseks- jama ju kohe 5k statiivi nahka panna ning päev hiljem leida, et pagan, sellist oleks olnud vaja hoopis, mis 15cm madalamaks annab panna?
Eemal