Sa ei ole sisse loginud.
Kus te Nikoni kaamerate omanikud lasete sensoreid puhastada? Nikoni hooldusega tegelev Remondiekspert küsib 950kr, see on natuke liiga kallis...
Mul uus D3 on juba 400 pildi pealt üsna tolmune, kole tüütu on Photoshopiga täppe kaotada
Eemal
Ma arvan, et klistiiripumba asemel hangi korralik puhastuskomplekt. Fotoluksis oli neid olemas olnud küll vastvalt sensori kropile. Ise hankisin 20D oma endale ära ning olen sellega väga rahul olnud.
Eemal
overall puhastab minuteada ka, aga usun, et canonid on j2rjekorras eespool
Eemal
Esimene asi mida proovisin oli õhupump, sellega sai küll suurematest tolmuteradest lahti, kuid alles jäi ikka üksjagu...
Kardan igasuguste sensori harjastega sensorit ära kriimustada. Overalli Nikoniga on ka naljakas minna, muidugi Canoni ajast on mul seal head kogemused.
Ma ei ole väga süvenenud, kui kerge on ise sensorit ära kriimustada? Kuskil Eesti foorumis jäi nagu silma, et keegi oli sellega hakkama saanud.
Eemal
Ma ise olen kasutanud seda komplekti. Ei ole küll mingi sensori puhastamise spetsialist, kuid tundub, et need teevad oma töö ära küll. Esimesel korral kulus mul puhastamiseks kaks komplekti - algul jäi sensori serva paar tolmukübet, kuid teise puhastamisega sain ka need sealt minema.
Eemal
Jaanus kirjutas:
Esimene asi mida proovisin oli õhupump, sellega sai küll suurematest tolmuteradest lahti, kuid alles jäi ikka üksjagu...
Kardan igasuguste sensori harjastega sensorit ära kriimustada. Overalli Nikoniga on ka naljakas minna, muidugi Canoni ajast on mul seal head kogemused.
Ma ei ole väga süvenenud, kui kerge on ise sensorit ära kriimustada? Kuskil Eesti foorumis jäi nagu silma, et keegi oli sellega hakkama saanud.
Mis te arvate miks ma omale kiirelt 40d ostma pidin Enne puhkusereisi hakkasin sensorit puhastama ja nii juhtuski, et nüüd overalli kooliraha maksan... Aga et puhkuse ajal ikka pildistada saaks pidingi radikaalse otsuse tegema.
Eemal
Mina olen praegu hakkama saanud klistiiripumbaga. Et kui käin üle, siis on puhas, ehk ühtegi püsivamat juppi pole veel külge hakanud.
Tähele olen aga pannud, et D3 laseb palju rohkem tolmu läbi, kui Canoni 1-seeria masinad. Palju tihedamini tuleb sensorit "pumbatada". Ütleks nii, et pärast kahte-kolme väljaskäiku kindlasti. Canoni puhul võis kuu aega lõdvalt ilma puhastamata lasta.
Eemal
mis mõttes laseb läbi?
Eemal
Pärast õhupumbaga ülekäimist on sensor ikka veel selline
http://jaanuseonu.planet.ee/DSC_0456.jpg
See pilt on tehtud valgele paberile 105mm Macroga, F32
Foorumit lugedes jäi silma, et paljudel on jube ruttu sensor mustaks läinud
http://forums.dpreview.com/forums/readf … d=28938183
Eemal
Siin ka üsna tore õpetus kuidas kodus hakkama saada.
Eemal
Andrus Liinak kirjutas:
mis mõttes laseb läbi?
No ma ei tea. Saab kuidagi rutem tolmuseks.
Eemal
http://www.earthboundlight.com/phototip … aning.html Siin taoline hoiatus. Igaksjuhuks.
Eemal
Tallinnas Lootsi tn. Overallis võeti mu Nikoni sensori puhastus probleemideta ette. Samas Tartu Overall ütles, et teevad ainult Canonitele.
Eemal
Endal oli sama mure peale Hiina tolmumülka külastamist. Ei saanud ise korralikult puhtaks. Pärnu mnt Fotoluksis tehti 250krooniga ära. Tõsi ennem küsisin hinda kui kaamera (samuti D3) üle leti ulatasin. Teenindaja tegi üsna pika näo sellepeale.
Eemal
marts kirjutas:
Endal oli sama mure peale Hiina tolmumülka külastamist. Ei saanud ise korralikult puhtaks. Pärnu mnt Fotoluksis tehti 250krooniga ära. Tõsi ennem küsisin hinda kui kaamera (samuti D3) üle leti ulatasin. Teenindaja tegi üsna pika näo sellepeale.
nojah, täiskaadri sensori puhastamine on palju suurem töö
Eemal
Just selle Nikon D3 sensorit on kole kehva puhastada, nurkadesse on paha ligi saada. Canoni täiskaadril 5D-l puhastasin mitu korda ise sensorit ja sain lihtsate vahenditega puhtaks
Sean ka sammud siis Pärnu mnt Fotoluksi, 250kr on täitsa hea hind selle teenuse eest
Eemal
Aga millist pintslit soovitate osta, või on need ühekordsed pulgad paremad? See Green Cleani süsteem ei tundu kah just mõtekas.
Eemal
Ei mäleta, mis see süsteem oli (elektriline puhasti mis staatika ise tekitab karvades nende pööritamisega) mille sealt samast fotoluksist ostsin tuli kohe ka märgpuhastuse komplektiga lisaks kuivpuhastuse pintslile.
Minu teada kasutab Assar seda Fotoluksis ise ka, et neid puhastamisi teha niiet võib siis juba koju osta selle komplekti. Paari kolme puhastusega peaks hinna tasa tegema ning makrotamise puhul tuleb see puhatamine ikka pintsliga ette võtta ning palju tihedamini kui loomade/lindude pildistamisega. Seda juba puhtalt kasutatava ava tõttu. F/5.6 jne piirkonnas ei pasita 90% sodist välja, f/16 korral aga juba päris korralikult ja just selline mida pumbaga ära ei saa...
Eemal
Ahjaa ... mis puudutab sensori kriipimist, siis esiteks peaks need spets pintslid ja vahendid olema tehtud sellised, et nad ei tohiks kriipida ja kui isegi tõmbad kriimu peale (eeldan, et sa ikka jõudu ei kasuta ning pintsli karvadega seda suht raske rakendada kui ei pane pintsli vart vastu) siis tõmbad selle kriimu mitte sensorile vaid IR filtrile seal ees. Seega peaks olema remondis vaja vahetada vaid filter mitte sensor ehk töö võiks olla 10x odavam.
Eemal
Ühekordsetest pulkadest soovitan hoida kaugemale , endal Nikon D200 puhastamisel tekkisid just tänu neile pulkadele IR filtrile kriimud ... :-(
Asju lähemalt uurinuna võin öelda , et filtri vahetusega kaasnevad omad ohud ja see eeldab absoluutselt tolmuvaba keskkonda .
On selle toimingu juures selline omapära , et tolmuvabaks peavad jääma kolm pinda - siis filter kahelt poolt ja samuti on ju vaja säilitada tolmuvaba pind sensori enda pinnal ...
Pidasin pikemat kirjavahetust Märten Niinemägiga , kes oli Digivolder OÜ tehnik ja kes on oma ala spets ja teda tunnevad ilmselt ka paljud siinsed tegijad . Teemaks seesama @Toruonu pakutud filtri vahetus
Märten vastas , et üldjuhul filtrit ei vahetata ülalmainitud probleemide tõttu vaid vahetatakse kogu sensor , mis on jämedalt pool kaamera hinnast ...
Kirjeldas üpris põhjalikult , mida see protsess endast kujutab ja mida on vaja silmas pidada , et saavutada tolmuvaba sensori pind avani 16 aga sealt edasi eeldab see juba tingimusi , mida keegi ilmselt ei viitsi luua , liiga kulukas ja spetsiifiline , lihtsam on vahetada sensor kogu kupatusega ...
Paneb mõtlema , eks ole ...
Samuti paneb mõtlema ''Remondieksperdi'' hinnakiri , sinna suunduksin , kaamera näpus küll päris viimases järjekorras !!!
Aga ilmselt nad on nii tublid ja neil läheb nii hästi , et nad sellise hinna on välja kuulutanud ...
Enne suunduksin üle lahe Soome ja ilmselt saaksin ka vähema rahaga hakkama , kui siinses Remondieksperdis ( sedagi alles siis , kui kaameral ilmneb mõni tõsisem viga , kui tolm !!! )
Eemal
Ütleme nii et minu kriibitud filtriga EOS 30D remondihinnaks öeldi 3300 eeku...mis iganes seal siis välja ei vahetataks...
Eemal
Ain kirjutas:
Ühekordsetest pulkadest soovitan hoida kaugemale , endal Nikon D200 puhastamisel tekkisid just tänu neile pulkadele IR filtrile kriimud ... :-(
Ma arvan, et puhastuspulgad ise pole milleski süüdi...
Aga eks ta ole - parem ise mitte näppida vaid lasta asjatundjal see töö ära teha.
Eemal
mul on ka see puhastuskomplekt ( VisibleDust ), kuivpuhastuse patareidega pintsel + puhastuspulgad kahes mõõdus ja vedelik, pärast väikest koolitust saab hakkama küll, lõppkokkuvõttes peaks kenakesti raha kokku hoidma, kui ettevaatlikult kätt harjutada .. ptüi, ptüi
Eemal