Sa ei ole sisse loginud.
Kohtusin eile kraavi ääres einestava haigruga:
http://bp2.blogger.com/_qHTalkR4uNI/SHn … gistab.jpg
Eemal
Käisin ühel hommikul kopraid passimas ja äkki märkasin üle veekogu jooma tulevat kitse. Mind ta ei märganud, küll aga nuusutas väga põhjalikult suunda, kus koprad tegutsesid. Tegin mitu klõpsu ja mõttes unistasin pildist, kuidas kits vett rüüpab, aga siis käis kitse nina all ootamatu kopra sabaplaks ja läinud ta oligi. Tagantjärgi on raske öelda, kes rohkem ehmus, kas mina või kits.
Igatahes sain oma esimese kitseka:
http://pilt.delfi.ee/picture/3704497/
Eemal
oh, ma isegi mäletan oma esimest kitsekat...
Olin just saanud õnnelikuks digipeegli omanikuks, ees oli kit ja puha. läksin mullusele heinamaale, kõik oli nagu ikka varakevadiselt pruun, ei tea mida ma sealt endaarust otsima läksin, aga metsaveeres seistes nägin miskit pruuni liikumas. mis muud kui kitsekesed. kaks kitsekest. tuul oli vastu, ja eks ma oma helesinise jopega sinnapoole liikusin. päris lähedale lasid, nii paarkümmend meetrit. oi ma olin õnnelik. kitsed jooksid minema, metsaveeres vaatasid veel tagasi. Juhuslikult vaatasin paremale, ja mida ma näen - veel kitsi...
a pärast oli uhke pildilt näidata, et see pruun täpp on siin metskits.
Eemal
7 põrsaga seakarja, põtra kahe vasikaga, hulgaliselt kitsi ja seda, et kitsedel-sokkudel on jooksuaeg!
Eemal
Tõe huvides küll mõned päevad tagasi, jalutas kitsemammi kahe tallega aias õunapuude all. Nii lähedal oli, et oleksin 150-se toruga pilti küll saanud aga laiskus maksis kätte, tuleb ikka ukse hingi õlitada. Muidu nats ikka kriuksus aga kui vaikselt üritasin ust avada siis lõikas õhtu vaikusesse ikka korralik krägin:D Edasi ei ole vast mõtet rääkida:)
Eemal
Täna pärastlõunast saati kooserdab must-toonekurg kodu ees järvest järele jäänud lombis ja sööb konni/kalapoegi. Pildimasin on õeraasuga Eesti teises otsas rändamas... :S Loodetavasti jätkub toonekal isu rohkemaks kui üheks päevaks
Eemal
Nädal tagasi kooserdas must-toonekurg Viljandi biopuhasti lähistel Kösti oja veerel.Vot haruldus ja pelglik lind
Eemal
Ma ei ole kindel, aga kas põdrad?
http://priit.priits.com/20080801_7419.jpg 100%
2 rekkat tulid minu järgi ja oma kõva lärmi ja tolmuga sai mul game over
Eemal
Mitte seda, aga isendid olid kuskil 200m kaugusel ja siis kadusid... mis sa ikka teed Nägin ise elus esimest korda põtra, hea innustus ja jäädvustus - et olen ikka põtra näinud ja tasub veel minna üritama.
Eemal
priits kirjutas:
Nägin ise elus esimest korda põtra,
Tjah, maailm hakkab hukka minema...
Vabanda, polnud otse sulle mõeldud, aga ühiskond tundub olevat juba rohkem urbaniseerunud, kui arvasin.
Eemal
Siukest lindu nägin wot Must Rähn?
Kahju et halva kvaliteediga
Muidu kuulsin kaugemalt keegi toksib ja nagu mingi okste kragin käib, eks ma luurasin vaikselt.... Ja siis avastasin (=
http://spg.at.ua/_ph/4/2/234266671.jpg
Eemal
must rähn jah
Eemal
6 hirvepulli, üks nendest korralik trofeeloom!
3 kitse kokku 4 tallega, teder, jänes, rebane.
Huvitav on aga see, et nädalavahetusel sai Eesti peal 1300 km maha sõidetud ja "saagiks" ainult 3 rebast. Muhusse /Saaremaale tagasi jõudes läks täiega loomaaed lahti! Mis teil seal mandril toimub?
Eemal
Huvitav on see , et ümber maja tiirlevad ja häälitsevad kakulised - pildile saada neid aga pole siiani õnnestunud kuna on pime ...
Näha on saadud küll , kuid ikka ööhämaruses - nagu valgemaks pisutki läheb , et kannataks jäädvustada , nii on nad kolmekesi kadunud - nagu vits vette , nii olengi siiani nautinud nende kriiksuvat vilet ja vilistanud vastu püüdes matkida nende hääli - mõnikord on asi õnnestunud ja tulevad siis üpris ligi ...
Ilmselt küla serv ja suured lagedad alad pakuvad näriliste näol saaki , sest lend on üpriski tihe , kuid mitte päevavalguses - ega ka hämaras , vaid ikka pimedamas ööpooles ...
Samuti lendavad nahkhiired , kellede asurkonnast sättis üks isend end suisa mesitaru katuse alla paaril korral puhkama ja läks sealt siis ehmununa lendu , kui läksin mesilinde läbi vaatama ...
See on mandri metsades üpris tavaline vaatepilt @habibi , et võid päevade kaupa sõita ja kuskil passida - hea õnne korral saad ehk rebsiku või siis soku kaadrisse - kui sedagi ...
Eemal
priits kirjutas:
Ma ei ole kindel, aga kas põdrad?
http://priit.priits.com/20080801_7419.jpg 100%
Eemal
Ahvenamaal paadiga merel olles kaljude peale kitse ema kahe pojaga. Läbi binokli oli väga kena vaade, kaamera jäi turvalisuse mõttes kaldale
Eemal
Mis lahti? Tänane nägemissaak Lõuna Eestis üle tee jooksmas/ lendamas/ hüppamas: u. 8 kitse/ sokku, kivinugis, metssiga, tuhkur, ca 4-6 hiirt, kakuline, vist hännakas ja loomulikult tuhandeid konni, tavalisemaid sulelisi ei hakka lugemagi. Suurem osa neist pea pimedas ja kiired, sestap ilma pildita, aga sihukest "saaki" pole pika aja jooksul olnud...
Kitsedel küll jooksuaeg ja konnadel vihm aga muidu? Tea, kas kakud-kärplased ka konnade järel?
Eemal
Ahjah - ca 20-pealine põldpüüparv, kes kuidagi ei tahtnud tee pealt kõrvale pöörata, jäi ka mainimata.
Eemal
Kaht noort musta-toonekurge. Nagu tavaliselt, polnud fotokat kaasas.
Eemal
Ei lähe küll otseselt teemasse, aga ühel vihmasel augustikuu päeval, suure kiiruga miljöö pilti tehes otepää küngaste vahel (17-85 statiivilt ja päästikuga) objektiivi vihma eest varjates ei märganud, et samal ajal on künka harjalt läbi jalutamas metssea kari. Nüüd täna pilti juhuslikult 1:1 le avades jäid järsku künka harjale häirivad täpid. Kadreerimise ja loodimise vahele jäi piisavalt palju aega, et seltskond jalutas pildile.
Eemal
Täna hommikul tuli mulle külla metskits. Täitsa ise tuli, tundus ka terve loom. Tegi majale tiiru peale & hüppas üle aia ja läinud ta oligi
Pikem jutt & pildid: http://merily117.blogspot.com/
Eemal
Eile õhtupoolikul, nii umbes kella kolme või poole nelja paiku sattusin ma sabatihaseid "taga ajama". Sabatihastel on see huvitav omadus, et nad kipuvad teisigi tihaseid kaasa vedama, niisiis koosnes see salk ka rasvatihasteist, sinitihastest... Nõnda ma jõudsingi ühele väiksele lagendikule - arvatavasti kunagine karjamaa (seal sai suvel orhideesid sai pildistatud). Ronisin üle madala kraavi, ragistasin läbi vaarikapuhmaste.
Tihased tundusid veidi närvilised olevat.
Järgmisel hetkel toimus kõik väga kiiresti. Liiga kiiresti. =P
Nimelt lendas järsku täiesti hääletult kusagilt männiokste vahelt otse minu poole keegi kakuline!!
Käed värisesid... Korraks täitis ta kogu kaadri, jõudsin teha kaks klõpsu... mõlemad kaugelt, ja fookus mööda...
Siis jooksin uuesti sabatihastele järgi. Mõne aja pärast otsustasin siiski vaatama minna, selles suunas, kuhu kakk paistis olevat kadunud. Kuivanud puulehed ja oksad krabisesid kohutavalt.
Rasvatihase närviline hoiatushüüd... Ja kakk (varesest paistis küll suurem olevat, triibuline kõhualune - hännakas?) lendas jällegi minu vaateväljas minema. Hääd pilti ei saand, aga vähemasti mälestus jäi.
Kes teab, äkki ühel päeval näen teda jälle.
Eemal
Eemal
Täna oli säänne lugu,et käisin koprapere tegevusi vaatamas ja natuke pidin nende tammi madaldama,sest oli külaelanike meelehärmi kõrgest veetasemest kuulnud ja mõtlesin,et teen ise vee taset vähe madalamaks kui et keegi päris maatasa selle lõhub.Vaikselt,kuid tundus ,et mitte piisavalt vaikselt pesale ligi hiilides väheke vanakobras urises mu peale mida ma esimese korraga välja ei jaganudki kui olin veel sealkrabistanud sain aru,et päris pahas tujus loomake oli ja terve perekonna pesast välja kamandas,närvilise oleku põhjus oli lihtne-värsked noore ilvese jäljes pesa ümber kes ilmselt neid öösel kimbutanud oli ja kõhutäits otsis....
Eemal