Sa ei ole sisse loginud.
Tootearendus on olnud tagasihoidlik. http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1000d/page2.asp
Eemal
Just nimelt, 1000d on "entry-level" säästupeegel, vastandiks Nikoni D40-le. Hinnaklass peaks vist 7-8 keek kanti tulema.
Eemal
Kaupo, palun seleta lahti, mida tähendab "entry-level" säästupeegel?
Eemal
Kõige primitiivsem ja odavam kärbitud võimalustega variant. Seni oli entry-level ehk tootegruppi sisenemistase Canonil 450d, nüüd tood kõrvale odavam-lihtsustatud variant, sest konkurendid on seda teinud ja võtavad turgu. Kui valid usu (nikon, canon vm) siis hiljem ostad ju ikka nende torusid ja kraami reeglina edasi, seega esmavalik on tootja jaoks oluline.
Eemal
No see xxxD seeria oli käes juba ikka väga pisike. Nüüd veel väiksem. Aga Canonit ikka alla 10k poest kätte ei saa.
Eemal
Tänud, Kaupo.
Minul on praegu Canon 400D ja ise arvan, et pildi tegijana on mul veel palju arenguruumi ega kibele uue ja parema järele. Aga... mul on siin mõned utsitajad. Sellepärast küsin, et kui jäädes esialgu Canoni juurde osta aste parem aparaat, siis milline see võiks olla?
Või ikkagi Nikon?
Eemal
Canoni puhul pole muud erilist pointi upgradeda kui Mark III seeria või 5D. Viimasest oodatakse pikisilmi järglast, spekulatiivselt 5D edasiarendust kui ka odavama poole peale nö säästu-täiskaader-5D. 400D on muidugi ok, minagi kasutasin seda, praegu 450d. Tehnika puhul on oluline pigem klaasid ehk torud, muus osas aga see kes on kere TAGA. :)
Eemal
Mõtle jah Ama torude, nende hinna, järelturu, ka brändi hoolduse jm seesuguse peale ja ära lase naabrimehel ennast mõjutada
Eemal
Ama kui sul on juba kaamera olemas, siis peaks sa ju teadma, millest puudu jääb. Võta see kaamera, millel on need viled küljes, millest puudust tunned (aga alles siis kui puudust tunned), mitte see millest mõned utsitajad puudust tunnevad. Kaamera brand on ilmselt viimane, millele mõtlema peaksid.
Eemal
Peeter, naabrimees on mind mõjutanud väga positiivselt. :-)
Oma torudega olen rahul v.a. Canon EF 70-300mm 1:4-5.6 IS USM. Huvitav missugune oleks pisut parem variant? Selline optimaalne.
Uue aparaadi ostan tõenäoliselt siis, kui Canon laseb välja vähe parema variandi, millel on auto ISO. Loodetavasti olen selleks ajaks ka ise jõudnud areneda.
Vabandust muidugi, et teema untsu keerasin.
Eemal
Selleks ajaks ei soovi sa enam auto ISO't juhul kui oled ikka arenenud :p Ideeliselt 3 torust ju piisab. Üks lühike, siis natuke pikem ja päris pikk.
17-40
24-105
70-200mm F4,0 L IS USM
liskas veel siis fixid.. näiteks 35 või 50 mm 1.4 fix
Eemal
kkristo, kui inime looduse pildistamiszega tegeleb, siis milleks talle 17-40 ja 24-105 k6rvale 35 ja 50mm fiksid?? ja teleks mina soovitaks 17-40 ja 24-105 k6rvale 100-400 ...
Eemal
tommy kirjutas:
kkristo, kui inime looduse pildistamiszega tegeleb, siis milleks talle 17-40 ja 24-105 k6rvale 35 ja 50mm fiksid?? ja teleks mina soovitaks 17-40 ja 24-105 k6rvale 100-400 ...
Aga miks mitte? Ma ise ei kasuta näiteks ühtegi zoomi Eestis pildistamisel, ainult väljamaamatkadel olen 16-45'e pruukinud. Ning loodust saab pildistada kalasilma, lainurga, normaali, lühikese ja pika telega. Muuhulgas ka näiteks 35 ja 50 mm fiksidega.
Eemal
Tommy, maitse asi. Ühte universaalset asja sa ei leia (head). Üks valgusjõuline toru kulub alati ära. Seniks kuni seda ei ole , ei ole ka midagi hullu. Kui olemas, siis hakkab meeldima. Loodus vist ei ole ainult lind/loom kauguses.
Eemal
siiski, kkristo. ma kyll ei n2e eriti seda kohta looduses, kus valge lai fiks oluliselt abiks oleks. maastikku ju tehakse pigem kinnise avaga .. kkristo, otsi palun m6ni looduspilt, mis oleks 35 v6i 50mm objektiiviga tehtud maksimaalselt lahtise avaga?
Eemal
siit enamus värskemaid on f1.4 pealt tehtud. või oli see isegi f1.2
http://fotokala.ee/baas.php?aktsioon=te … or_id=3479 :)
fixi point on ikka tema teravus ja moonutuste vähesus
Eemal
Eemal
Ikkagi kuhjasite algaja liiga suure hulga torudega üle. Ama, ise tunned ju kõige paremini, mis sul puudu jääb: mingi kindel nurk/fookuskaugus, valgus, klaasi kvaliteet, mehaanikas midagi vms? Selle järgi on ka lihtsam soovitada.
Eemal
Olen tähele pannud, et kui teen 70-300- ga (vt eest poolt) kõige magusama valgusega (loojang näiteks) liikuvast objektist pilti, siis need ei tule statiivilt teravad ja müra on ka palju.
Eemal
Kuna juba kurtsid müra üle, siis ISO sa suurendada ei saa. Kuna on tegemist liikuvate objektidega, siis ei aita ka stabilisaator, kindel käsi või statiiv. Säriaeg jääb liiga pikaks ja objekt jookseb/lendab uduseks. Aitab ainult suurema avaga objektiiv. Selle valikul on peamiseks määravaks teguriks sinu vajaduse ja rahakoti paksuse suhe
Eks sa säriaja järgi hakkad ära tunnetama, kas saab pildi kätte või mitte. Kui mitte, siis naudi loodust ning saabuvat õhtut niisama
Eemal
See on õige küll, et vajadusi ja rahakotti peab arvestama. Fotograafia on kallis hobi ja jääb minu jaoks hobiks.
Eemal