Sa ei ole sisse loginud.
Heipa,
nimelt tahaks ikka ära osta selle makro torukese ja nüüd selline dilemma, et mõni ütleb et tammy 90mm on parem kui sigma 150mm.
Tekkis küsimus et kuidas, väidavad et tammy on parema joonisega, kas seda peaks arvestama, ja valima tammy?
Teiseks, kes on tellinud bh photography netipoest... kas kaup on ilusti kohale jõudnud ja palju on olnud tollitasu, lisatasud.
Mis maksevahendit olete kasutanud?
Tänud, et pühendute sellele teemale.
Eemal
Ma küsiks (retooriliselt) vastu, et miks tootja enda 100mm toru valikus pole? Ning fookuskaugused on pea 2x erinevad, sealt tuleb juba päris suur vahe sisse kasutamise poole pealt, aremale objektile on keerulisem lühema objektiiviga ligi saada.
Eemal
Tollitasude ja lisatasude kohta on siin foorumites päris põhjalikult juttu kui otsida. BHst on tulnud ilusti kohale ja väga kiiresti, sisuliselt oli nii, et reede õhtupoolikul tegin tellimuse ja esmaspäeval läksin tolli järele, UPS SAVERi valisin transpordiks.
Eemal
Eemal
Ma arvan samamoodi, Alari!
P.S. Alaril saab kohe kohe täis 500 postitust:)
Eemal
Ma ei oska selle väärtust küll eriliselt hinnata aga palju õnne siis mulle
Eemal
küsin ajaviiteks, et kui sigma 105 ja tamroni 90-t võrrelda kumb siis kõvem mees on? on neil üldse vahet?
Eemal
1500? ma arvan 150mm... aga esmavalikuna valiksid sa selle 150mm endiselt?
Eemal
Sama tee läbi käidud ja lõpuks sai otsustatud 150mm kasuks - kui vaja oleks, otsustaks samamoodi ka täna.
Eemal
tore kuulda, Janek.
Eemal
Veike mõte lisaks veel omalt poolt - ca 100 mm kandis saan mina veel käest asjad tehtud. 200 peal mina enam statiivita ei saa, kohe mitte kuidagi. Kuhu poole 150 jääb sõltub siis tegija käest. Mõte selles, et pikema fookuskauguse puhul ei pea küll selga ronima, kuid aparatuuri paigaldamine võib momendi maksma minna. Kuid jah, sõltub juba tegija käest.
Eemal
njaaa, ikka 150 poole kisub.
Eemal
cameda pidas silmas et ilma statiivita on väga keerukas korraliku teravusega makrot teha....samas mulle meenub et alari ütles et tema põhiliselt käest tulistabki makrot...ja teatud objektid keda on peaaegu võimatu statiivilt tulistada,kuna seni kui sina statiivi paika saad on tema juba jalga jõudnud lasta....eks see makro on mega peenmehaanika..muud midagi kui harjutamine teeb meistriks...
Eemal
Mul Tamron 90mm ja kuna statiivi ei oma siis 150mm ei kujutaks ettegi. Niigi veidi kehvemate valgusoludega kipun pildid ära väristama...
Eemal
Käest laskmiseks on välk, ka Alaril. Keskpäeval saab ka ilma, aga siis saavad ilma ka kõik teised.
Eemal
canon ikka:)
Eemal
Nii, upitan teema uuesti püsti, kuna mulle soovitati jällegi tamroni, aga kardan et peaks ikka sigma võtma:)
Eemal
Tamronit BH-st pole küll mõtet tellida. Rahaliselt ei võida peaaegu üldse. Siit ostes maksab 6990.- ja saad kenasti proovida ja garantii pealekauba. Ei oska küll kommenteerida kumb parem oleks. Olen 150mm väga rahul.
Eemal
.... ei telli BH-st, photopointist,
Eemal
Mikk,tegelikult ütles Alar vastuse Sulle ammu ära.Võta Sigma150mm.Annab Sulle suurepärase võimaluse sitikaid-putukaid-lutikaid-liblikaid mõnusast kaugusest jälgida ja kui ikka aus olla,on Tamroni AF ikka paras katastroof.Ja kui puuduvad esiajaloost pärit kannatlikkus ja käsitöö-rõõmust lugupidamine:)pole ju mõtet punnitada.
Eemal
Mikk, räägi MIDA sa pildistada tahad. Kui seent siis on tõesti statiivist abi. Kui aga ringi siblivaid ja tuules kõikuvaid objekte, unusta oma statiiv ära. Märksõnadeks on kindel käsi ja kiire säri
Eemal
Heips, jep, selle küsimuse tõstatasin, et olla ikka kindel:)
Saab tehtud see 150mm ost.
Eemal