Sa ei ole sisse loginud.
Selline asjakohatu küsimus: kas keegi on märganud, kas Nõva-Dirhami kandis mustikaid on see aasta juba? Eelmisel aastal oli kõvasti.
Et asi natukenegi fotondusega siduda, siis mina makrotan, naine korjab mustikaid :)
Eemal
Homme sõidan sinna kanti. Täpsemalt Vihterpallu. Vaatan järgi.
Eemal
kaups kirjutas:
Selline asjakohatu küsimus: kas keegi on märganud, kas Nõva-Dirhami kandis mustikaid on see aasta juba? Eelmisel aastal oli kõvasti.
Et asi natukenegi fotondusega siduda, siis mina makrotan, naine korjab mustikaid
Käisin eelmine nädalavahetus Nõva kandis rattamatkajate kokkutulekul( http://www.lounamatkad.ee - sealt näeb trassi kui vaja ) ning mustikaid oli niimis mustas.
Eemal
Tähh Marko. Ama, täna minek, siis teab, et kindla peale :)
Eemal
kaups kirjutas:
Tähh Marko. Ama, täna minek, siis teab, et kindla peale
Kui sa trassi kaardi peaksid kusagilt saama siis sinna teeäärtesse pole mõtet minna, pidevalt oli metsas uppis tagumikke näha ning hiljem tee peal musti suid .
Eemal
Tnx, mul omad kohad kus käin, kui sealkandis on, siis on "minu" kohtades ka :)
Eemal
Selle aasta suvi meeldib metsasaadustele väga.Korviga metsaskäimist tuleb palju.Ja Kaupsi tööjaotus on kadestamist väärt:)
Eemal
Mina lähen ka! Kõlab ju hästi: Mustikas läheb mustikale.
Eemal
Teoreetiliselt peaks nagu mustikaid olema, neid on ka, aga nad on kordades väiksemad, kui eelmine aasta. Männiku metsas siis nimelt.
Eemal
Spetsialistid ja korilased on enamus väitnud, et sel aastal tegi külm liiga nii metsmaasikale ja mustikale. Oleneb metsast ja kui kõrgel ja madalal jms. taimed olid.
Saaks võrreldes eelmise aastaga palju väiksem, seda üle maa. Kohati võib olla erandeid.
Samuti mainis mitu asjatundjat, et sel aastal on mustikas u. 1-2 nädal hiljem, st. õitsemine ja külmad jms. mängis rolli, muidu juuli 2 nädal nüüd seega siis juuli lõpp.
Mõni tuttav aga samas kiitis, et metsmaasikaid üsna palju oli, viimaste kohta andmed puuduvad - ei viitsi neid parmu ja sääseparve nipitsema minna. Mustikaminek aga veel ees ja juba seene luurele.
Head mustamist ...
Eemal
Olen Kaspariga nõus. Käisime eile just Nõva kandis mustikal, kuid selliseid ilusaid suuri marju nagu eelmisel aastal, ei leidnud kusagilt. Mustikaid iseenesest on, kuid kuidagi kribud ja eelmise aasta "oma kohas" olid ka põõsaste peal marjad väga harvalt, käi terve mets läbi, et midagi ämbri põhja saada. Kuidas Sul Kaups läks? Õigemini naisel...
Eemal
Jah ei saaks öelda, et sellel aastal just eriline mustika saak oleks - minu kogemustel on marjad suuremalt jaolt pisikesed ja nende arvukus põõsastel võrdlemisi lahja. Ühesõnaga eelmisel aastal oli saak märksa parem.
Eemal
Vot,ja nüüd nuputage,kus pole hiliseid ja varaseid öökülmasid:)
Eemal
vihjad merelisele kliimale?
Eemal
Sai ka mereäärses piirkonnas käidud ja ei ütleks, et olukord palju parem oleks olnud, veidike küll, aga mitte palju! Aga jah kindlasti on kohti, kus saak parem. Aga eelmise aastaga saagiga ei anna vast kusagil seda õiget mõõtu välja
Eemal
me räägime kohdadest, kus meri on ümberringi, siin on vähe teine kliima.
Eemal
Sai nädalavahetusel Hiiumaal käidud, metsad mustikaid ja maasikaid täis. Vähemalt lõunakallas.
Eemal
Karin, oli marju, suhteliselt palju, aga vähem kui eelmine aasta, kribumad, hapud (toored ilmselt veel).
Piltide kohta veel ei tea, jõudsin alles suuremalt ringilt koju, püüdsin klassikalist pohlapilti teha, eks näis mis välja renderdab :)
Eemal
Erik Mandre kirjutas:
Jah ei saaks öelda, et sellel aastal just eriline mustika saak oleks - minu kogemustel on marjad suuremalt jaolt pisikesed ja nende arvukus põõsastel võrdlemisi lahja. Ühesõnaga eelmisel aastal oli saak märksa parem.
Sellist mustikasaaki mis oli eelmine aasta pole olnud aastaid.
NB! Hiiumaa mustikametsad on tõenäoliselt Eesti parimad mustikametsad, seda tean juba neist aegadest kui seal osad niisama korjamas käisid. Olen ka ise lapsepõlves seal perega käinud ja no mälestused olid vaid - et sinetas
Suur tõenäosus on et tuleb suur seeneaasta, eks näis
Homme hommikul viin ühe pundi mustikale, eks kuuleb siis tagasisidet, kui marju palju plaan ka ise veidi rabaõhku hingata.
Eemal