Sa ei ole sisse loginud.
"Kenko 1,5x : AF toimib, ka F5.6 peal, kuigi lubatud on 4.5"
ju siis konverter ei edasta objektiivist infot kerele piisavalt adekvaatselt.
Eemal
priits kirjutas:
Käisin poes proovimas konverterit.
Tehnika mis endal oli: EOS 400D + 100-400 IS USM L
esimene proov: Canon 1,4x II - AF ei tööta
kahjuks ei proovinud Kenko 1,4x
Kenko 1,5x : AF toimib, ka F5.6 peal, kuigi lubatud on 4.5
Seda siis edaspidiseks informatsiooniks kellelegi.
Ma ütlen edasiseks infoks, et lugege oma kaamera manual läbi enne, kui mingeid lisainvesteeringuid tehnikasse tegema hakkate. Seal on veidi räägitud ka AFist.
Osta 1,5x suva TC valge toru vahele ainult selle argumendiga, et AF töötab... See AF töötab sul ainult väga heade valgusoludega, muidu ta lihtsalt saeb.
Eemal
Kenko ja täpselt sama ehituse ning välimusega Soligor, jah, töötavad paljudel juhtudel, iseasi kui hästi, nagu Jaak juba ütles. Töötamise põhjuseks tõesti ilmselt see, et näitavad avaks selle, mis objektiivil, korrutamata. Samas, minu kogemus on see, et kui juba fokusseerib, siis sama korrektselt kui toru ennegi. Olen proovinud 2x Kenko ja 2x Soligoriga erinevate torudega. Tänapäeval on kolmandate tootjatega muidugi alati iga konkreetse kaamera/konverteri/objektiivi erinevate digipõlvkondade ühildumine küsimärgi all. Ehk ilma proovimata ei tea kunagi. 100-400-le mina konverterit vahele küll ei paneks.
Eemal
kaups kirjutas:
Ma rääkisin enimlevinud versioonist mis annab kvaliteetse tulemuse ja ka AF töötab.
Ja muide 300mm saab kasutatuna about 15 keek eest kätte, seega mingit mäekõrgust vahet pole. Kui inimesel pole veel teletorugi, siis konverteri peale on veidi vara panustada. Selle saab ka alati hiljem juurde võtta.
Just enne ikka enam vähem toru siis alles see vidin! Ma arvan samamoodi ...
Eemal