Sa ei ole sisse loginud.
Hiljuti olen mitmeid erineva hinnaklassi sigma objektiive kasutanud/omanud ja kõigil paistab ühine nimetaja olema autofookuse ebatäpsus nõrgemas valguses isegi kaugemalt välguga.
Olen nii D200 kui 40D peal proovinud.Samad objektiivid heas valguses auto või manuaalis väga norm pilte teevad.
Tamroniga pole sellist effekti täheldanud(mitte sellises ulatuses kindlasti).
On mingit ravi ka asja vastu?
Tänud teadjatele.Äkki mingi imenipp mul teadmata?
Eemal
Täpsustaks veel, et tegemist pole mingi mikroskoopilise fokuseerimise veaga vaid ikka täiesti mööda fokuseerimisega.
Kuivõrd 5 erinevat sigma objektiivi teevad sama asja nii canoni kui nikoni kerega siis...
Eemal
... siis osta originaal, tuleb odavam.
teoreetiliselt tehakse objektiivide ja kaamera kalibreerimist, aga konkreetselt pead uurima vastava brändi esindaja käest. mõnel kaameral ei pruugi see võimalik olla iga objektiivi jaoks erinevaks. äkki on abi sigma esindaja fotoluksiga suhtlemisest.
parematel kaameratel on võimalik 20 erinevat objektiivi järgi af ära kalibreerida, aga sellest teadmisest pole sul vist kasu, sest selle kaamera mark ei alga C ega N :-)
Eemal
okei, okei, tõmban veidi tagasi, C ja N parematel mudelitel on ka asi kuidagi võimalik.
Eemal
Imelik ikkagi, et hea valgusega on autofookus ok.Kas kalibreerimine seda ei või ära rikkuda.Kaamerad canoni ja tamroni objektiividega igati norm muidu.Poleks küll sigmasid ostnud oleks sellist jama teadnud.Miks sellest kella ei lööda foorumites?Vaevalt vaid minul see viga avaldub.
Eemal
vaata mis brändi kraami kõige rohkem kasutatult pakutakse, see ongi vastus.
Eemal
Mul on viis sigma toru ja sellist asja ei ole kohanud. Kui valgust ei jätku siis af ei leia üldse midagi üles, seda küll ei ole olnud et vale kohta fookuseerinud oleks. Kui hea valgusega asi normis on siis kalibreerimine vast ei aita. Näita mõnda untsu läinud kaadrit ehk tekib mõtteid. Kas ei ole olnud kõrval mingit valguallikat et af oleks leidnud mõne toru sisese peegelduse...
Eemal
Suht laelampidega ruumides avaldub küll eriti see effekt ent teiste objektiividega pole seda kohanud.Need pildid pole kottpimedas vaid ikka täiesti autofookuse ja välgu koostöös piisava valgusega.Autofookuse piiril olevas valguses piltides pole küsimus- seal mõistaks seda jama täiesti.
Erinevate autofookus punktide valimine küll mõjub ent täiesti samale tasemele mis käsitsi pandud pildid ma ei saa autofookusega.Neti reviewsid lugedes on mõne kasutaja kirjeldus päris masendav sigma back/front fookus jms ent see peaks ka hea valgusega eksima.Netist leiab muidugi igale asjale kiitjaid/laitjaid..
Eemal
OnuEnn kirjutas:
vaata mis brändi kraami kõige rohkem kasutatult pakutakse, see ongi vastus.
kõige rohkem pakutakse canoni kraami kasutatult, aga sellist võrdlust saaks kasutada siis kui kõikide brändide kasutajaid oleks võrdselt. praegu on canoni kraami niipalju sest kasutajaid on kõige rohkem. teiste kraami on järelturul vähe ja mine võta nüüd kinni kas selle pärast et see on nii hea või et kasutatakse vähe...
Eemal
Mul ka mitu Sigma toru, aga sellist asja pole olnud. Kui ei leia üles, siis sõdab lihtsalt toru teise serva. Tõsiasi on see, et kehvemates valguseoludes ei suuda toru ehk üles leida sama fookuspunkti. Kõige kindlam on katsetada mingi teravapiirilise kontrastse objekti/joone/serva/üleminekuga - nendele fokuseerivad objektiivid kõige paremini. Võib olla, et valges leidis aparaat/toru ühtlasemalt pinnalt ka fokuseerimiseks vajalikud piirjooned/kontrastid kätte, pimedamas aga mitte ning fokuseeris lähedal olevale muule kontrastsemale objektile. Seda siis sama punkti ümbruses.
Eemal