Sa ei ole sisse loginud.
Tere,
http://markoki.pri.ee/index.php?showimage=574 - kellega on tegu?
Marko
Eemal
Mul on üsna vilets monitor ees. Kindlalt saab öelda, et vaksik. See täpirida tiivaserval vihjaks justkui sarapuuvaksikule, aga pead ei annaks. Sarapuuvaksik on vist üsna haruldane tegelane meil.
Kui täpirida tõesti silmapete on, siis on ehk väike-valgevaksik.
Eemal
Ma võin suurema pildi anda kui on huvi.
Eemal
Mina pole mingi asjatundja. Allan Selin või loodusmuuseumist Aare Lindt või näiteks Teet Ruben või ehk härra Jaan Viidalepp oleksid õiged vastama. Aga kõige lähemal Looduspildile on Urmas Tartes kindlasti. Küllap ta satub seda vaksikutki nägema
Eemal
Ma tean, et meil on olemas seltskond, kes nimetavad endid lepidopteroogia seltsi liikmeteks, aga praegu ei leidnud kiirelt ühtegi saiti. Eelpool nimetasin vaid neid, keda isiklikult tunnen.
Eemal
Aitäh Martin!
http://markoki.pri.ee/pildid/juuni%2013 … t_crop.jpg - 100% crop kui peaks vaja minema.
Eemal
Kas oskab keegi aidata?
Eemal
Sirvides Euroopa putukate raamatut sarnaneb see loomake kõige rohkem Puhma-lehevaksikuga Scopula floslactata.
Euroopa putukad lk 170 kirjutas:
Tavaline kevadsuvine lehtmetsa liik. Röövik on polüfaag. Temaga sarnased on mustika-lehevaksik ja niidu -lehevaksik.
Eemal
Aitäh!
Eemal
Eesti liblikate määrajas on puhma-lehevaksik üsna kollaka tooniga ja ka tiivamuster, just kehale lähem osa ei ole Mark0 liblikal üldse sarnane. Just tiivamustri pärast ma viitasin ka võimalusele, et on sarapuuvaksik.
Eemal
On küll Puhma-lehevaksik Scopula lactata (=floslactata)
Eemal
Kasutaks ka teemat. Äkki keegi oskab aidata mis täpikuga tegu võiks olla?
Eemal
julgeks pakkuda peegeltäpik
need täpikud on päris sarnased
Eemal
mercar, peaks olema harilik kannikesetäpik. Tagatiiva alakülje järgi saaks täpsemalt.
Eemal
metskuts kirjutas:
Tagatiiva alakülje järgi saaks täpsemalt.
Määrajad räägivad jah alaküljest, aga seda mulle ei näidatud
Peegeltäpiku moodi küll pole.
h. kannikesetäpik oli oma arvamus ka. Tänud.
Eemal