Sa ei ole sisse loginud.
Tere
Küsimus selline, meeldib liblikaid pildistada, aga ei tea mis toiduga neid meelitama peaks. Täna proovisin suhkruveega aga sellest ei olnud abi. Osede väiksemate liblikatega on lihtne need on nii julged, et mine juurde ja pildista aga suurematega nii lihtsalt ei saa/ ei oska. Nüüd mõtlesingi et peab neile mingit toitu panema ja siis ise seal juures passima.
Eemal
Eks nad õienektarit ikka imevad.
Eemal
Metsamees kirjutas:
Tere
Küsimus selline, meeldib liblikaid pildistada, aga ei tea mis toiduga neid meelitama peaks. Täna proovisin suhkruveega aga sellest ei olnud abi. Osede väiksemate liblikatega on lihtne need on nii julged, et mine juurde ja pildista aga suurematega nii lihtsalt ei saa/ ei oska. Nüüd mõtlesingi et peab neile mingit toitu panema ja siis ise seal juures passima.
Küsi Alari käest. Tema peaks liblikate pildistamise kohapealt kõiki nõkse teadma.
Eemal
Olen kuulnud, et liblikapildistajad pidid punase veiniga immutatud käsna peibutiseks kasutama. Ise pole viitsinud järele proovida.
Eemal
mustikas kirjutas:
Olen kuulnud, et liblikapildistajad pidid punase veiniga immutatud käsna peibutiseks kasutama. Ise pole viitsinud järele proovida.
Mismoodi? Et joodad liblikad kooma ja muudkui pildistad taaruvaid selle, peale sellist nektarit nad vast enam ei lenda. Muidugi, kui nad seda nestet üldse armastavad.
Eemal
Isegi mõtlesin seda, aga inimene, kes rääkis, oli konkreetselt ise näinud, et nii tehti. Minu aias ja lähikonna metsas on liblikaid niigi küllaldaselt, pole mõelnudki taolist asja järele proovida.
Eemal
Veinist ei tea, aga käärinud tikri peal istus leinaliblikas kaks päeva järjest. Vahepeal magas ja siis kukkus jälle imema. Oli nii purjus,et lasi näpuga tiibu puudutada.Samuti olen näinud neid mahakukkunud, käärinud pirni peal. Ilmselt see veini jutt peab paika.
Eemal
Jah, botaanika aedades, kus ka liblikad, on just kaarinud puuviljad, millel liblikad rahus istuvad.
Eemal
täh vastuste eest, eks ma siis proovin mõne kärinud puuviljaga
Eemal
Eks erinevatele liblikatele meeldivad erinevad asjad. Ma ise ei ole neid toiduga kunagi meelitanud, sest olgugi, et Admiralidele meeldivad näiteks õunad, pole mädaõun just eriti fotogeeniline objekt millel liblikat pildistada. Kavalamad tüübid on üritanud ka mõnda sobivamat kõrt mahlaga üle valada. Sellest kõigest on aga vähe kasu, kui teed seda seal kus liblikaid pole. Võidki ootama jääda. Ega liblikad toiduotsinguil mööda maad ringi ei rända vaid pesitsevad ikka põhiliselt seal, kus neile maitsev taim kasvab. Ehk siis ei tasu liblikat enda juurde oodata vaid ikka ise ta üles leida. Kui kord leitud, mis tast siis ikka enam meelitada
Eemal
Mul istus eelmine suvi pääsusaba pool päeva grillitud kanakintsu peal,ei olnd ka kiita taust,aga igaks juhuks võib paar tükki fotokotis olla
Eemal
Aitäh Alari
Mul liblikad iseenesest täitsa olemas kodu juures aga ma ei oska neile piisavalt lähedale saada niisama. Väiksematega on lihtne aga suuremad ja ilusamad kardavad ikka päris palju inimest. Sellepärast mõtlesingi, et panen neile toitu natuke ja passin ise seal toidu juures kaameraga.
Eemal
Minu Sigma 70-300 hakkas eelmisel suvel ühele sinitiivale nii meeldima, et ei saanud teda sealt kohe kuidagi minema. Peale ära tõstmist lendas teine kohe tagasi Ilmselt oli seal midagi tema jaoks meeldivat.
Eemal
mädaks oli läind?
Eemal
to tommy :
Tõestuseks pilt kah:
http://lennuki.planet.ee/?pid=113
Eemal
Kellel aed olemas, tasuks mõelda, mis taimed liblikaid kohale meelitaks. Kogemuste järgi on absoluutne lemmik neile punane päevakübar ja venkol, teise nimega apteegitill. Seda jõuab veel kasvama panna.
Eemal
Minul maal käib suve teisel poolel suru flokside peal.
Väga huvitav elukas, tangib õhust nagu koolibri.
Pildistada pole kahjuks õnnestunud, on teine väga kartlik.
Eemal